torsdag 14 december 2023

Börjar vara i startgroparna

 Äntligen hemma och arbetsveckan över och nu kan jag nolla kropp och knopp 3 veckor i och med att min semester börjar nu. Det är roligt att den här tiden på året ha semester i och med att jag är en så otroligt jul människa plus att då jag har stugan i Himos så är det också roligt att kunna vara där längre än bara ett kort veckoslut.


Har redan flera år gillat alla årstider och det är så fint att åka upp dit och få den rätta julstämningen med skidcenter nära, mycket snö, avkoppling och nu till så öppnar dom den 22.12 det nya nöjes centret i Himos centrum, Willi Länsi och sen har jag pyntat det så mysigt i stugan och på gården så det kommer bli en toppen semester. En semester långt ifrån Californiens sol men båda platserna ger mig glädje ,lycka ny energi och härliga äventyr

På fredag åker jag ensam upp och förbereder julen med alla matinköp, planerande och fixande tills resten av familyn kommer dagen före julafton till Himos och lite före ny året kommer Angelica, Robin och hunden Winston dit och fira med oss det nya året.  

Nu till veckoslutet kommer en f.d arbetskompis upp dit en natt och vi skall ha "tyttöjen ilta" då vi får släppa lös, vara hur löjliga och flickiga som helst. Vi har flera gånger försökt få det att passa att hon kommer dit men alltid har det kommit något så att vi fått skjuta fram det men nu äntligen blir det av. I slutet av januari kommer det en annan f.d arbetskompis med upp dit på "tyttöjen ilta" om vi får det och passa ihop. Det är bra med kompisar då Mikko jobbar så mycket men sen vill jag också lite nu som då vara helt själv då jag trivs så bra i mitt eget sällskap. När jag  har ett så hektiskt jobb så behöver jag också ibland vara för mig själv i lugn och ro.

Skrattade för mig själv då jag har packat färdigt alla kassar att nu skall jag BARA upp till Himos och kommer ha bilen fullpackad men då jag brukar resa till Californien så åker ändast jag med en liten ryggsäck. Förstås så tar vinterkläder till 4 personer otroligt med utrymme, sen skall det vara skidhjälmar, skidkängor, julklappar m.m men som tur så tar Mikko alla Snowboards och skidor i skidboxen sen när dom kommer och maten brukar jag köpa i Jämsä då där finns både Lidl, Citymarket och S-market.

Hur har ni andra det med julstress och julstämningen så här inför julen? Jag har ingen julstress och inte haft det på många år, har lärt mig att njuta av varenda dag i lugn och ro inför julafton och det känns så skönt. Köpte dom flesta julklapparna i Usa, några skall jag ännu köpa i Jämsä och sen skall jag nästa vecka mysa ensam i stugan framför brasan med att paketera julklapparna och höra på julsånger, så ingen stress på det området heller. Vi brukar ha julklappar , vet att en del tycker det är onödigt i vuxen ålder att köpa till varandra men vi tycker det är roligt att ge lite gåvor åt varandra och stämningen är så rolig då man är samlade. 

Det är så roligt med något annat program i vardagen som piggar upp en än massa tråkiga nyheter som det snurrar för mycket av nu på tv:n. Jätte tråkiga tider och i synnerhet då julen skall vara en glädjens tid men tyvärr är det för många tråkigheter just nu,  ett rent helvete om man skall vara ärlig. Det har alltid funnits oroligheter i världen men just nu mår nog folk jätte dåligt i hela världen men jag kommer stänga in mig i min egen jul bubbla i Himos och kommer också att försöka undvika dom tråkiga nyheterna så långt det går. Lilla Lissu kan tyvärr inte rädda en hel värld hur mycket jag än skulle villa att alla skall ha det bra, men vill i alla fall ge min egen familj en riktig mysig familje jul med massor av trygghet och glädje.

Titta vem som kom och hälsade på oss idag , jo gulliga Smirre som vi brukar sköta om ibland.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar