söndag 4 mars 2018

På Arlanda sket det sig!!

 Sakta men säkert är jag på väg till vardagen oberoende om jag vill eller inte....sakta glider vi mot Åbo med Amorella .....den sista etappen på vår långa resa tillbaka till Finland....som gick via Houston, Amsterdam och Arlanda/Stockholm.

Nu lovar jag att ni kommer att få läsa mycket om vår resa då jag igen får tid att sitta ner i lugn och ro och skriva och fixa och trixa och bjuda på fina foton här på bloggen. Vill hellre  ge mina blogginlägg god tid än att hastigt under resan rafsa ihop något och vips in med några foton. Nu får jag ge tid åt inläggen på bloggen och hoppas ni vill läsa.

Passar bra för mig och sitta och blogga nu då det är kallt ute för jag är nog en sådan "frusikukku" (frusen av mig) så jag myser hellre inne under pläden och väntar på den härliga solen och värmen som kommer med våren.

Allt har löpt helt som det skall under vår resa förutom nu på slutrakan på Arlanda så fattades alla våra tre bagage.....jo ni läste rätt ALLA tre var borta och trodde ni att vi packat ner några rockar i våra handbagage ...nej hur skulle vi ha gjort det denna gång. Vi litade ju pråmpt på det att våra bagage kommer. Men just nu så blev det inte så som vi hade tänkt.

Jag har varit med om att få hem mitt bagage senare både i Finland och Los Angeles....så det är inget nytt för mig. Men ni kan säkert gissa vilken känsla vi hade då vi alla 4 stod där i t skjortor på Arlanda och ute var där snö och runt minus 6 grader....inte fan kunde vi börja ta oss ner till Viking terminalen i bara t skjortor.

Det var bara att börja fundera var vi skulle hitta  en hoodey (huppari ) eller någon rock så att vi hålls varma tills vi är nere i hamnen....och ända lösningen var att se i nån affär på flygfältet vad vi hittar....och inte hade dom där någon typ H&M utan det var nog snällt att köpa åt oss alla rätt så värdefulla hoodeyn.Så där kom vi sedan hela familjen glänsande med vår nya Peak performance hoodeyn som fan kostade tillsammans  tex en flygbiljett till LA och tillbaka.

Kände mig lite som den äkta kärnfamiljen då man förr skulle gå runt med samma "tuulipuku"  ( utedress/joggindress) men nu istället för tuulipukun gick vi alla runt med samma  snygga hoodien och kände oss som någon jäkla överklass familj ...vi som aldrig ens skulle se åt detta märke utan hellre köpa våra hoodien fast på loppis.

Gissa om vi gick runt och skratta...tur att vi är den familjen som inte stressar utan tar allt med en nypa salt och massor med humor.




Men som sagt det var ju  flygbolagets fel att vi stod utan väskor mitt  vintern så nu skall jag se hur mycket dom är villiga att ersätta....det blir väl nån fjösig liten peng då det väl kommer till kritan....får nog fan hoppas dom står för hela kalaset.

Jag brukar nästan alltid ha min tunna läderjacka med ombord på flyget och också åt kidzen tunna jackor...men typiskt inte nu...utan nu var allt packat i stora bagagena.




Men då vi kom ner till Amorella på kvällen så kom det ett meddelande att väskorna var hittade nånstans ute i vida världen och dom skall skickas till Åboflygfält och sen får vi dom hemkörda...så tur i oturen att det gick så här så slapp vi släpa på tre mega stora väskor. Snabbt hittades dom...en gång var jag utan bagage i 5 dagar innan dom hittade det på Island....och några gånger som jag tappat bagaget i LA så har det kommit följande dag.

Tänk om de skulle varit tvärtom att vi blivit utan bagage innan vår kryssning och vi hastigt skulle ha måste köpa en hel hög med kläder åt oss alla så vi skulle ha klarat oss en vecka på kryssning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar