onsdag 3 januari 2024

Så är vi inne på 3:e dagen

 Vi är redan inne på dag 3 på det nya året 2024, så en försenad julhälsning till er som tittar in här och också en god början på det nya året. Hoppas det för med sig ljusare stämning och inte bara det eviga mörker som hela tiden bara tycks bli värre. Börjar bli så trist att öppna tv:n och bara får höra om en massa elände omkring i världen , hur folk mår dåligt , hur det skjuts och bombas osv osv....listan kan bi hur lång som helst.

Konstigt nog så mår jag själv otroligt bra fast världen håller på att fara åt helvete, försöker undvika dessa trista nyheter som hela tiden kommer, men måste erkänna att har nog en sort respekt för vad som skrivs i synnerhet då det hela tiden nämns om vårt grannland i dom flesta nyheterna. Vi är jäkligt nära detta land och med en ledare som dom har så går ingen säker. Men försöker ändå leva positivt och ett givande , roligt liv för vi lever bara en gång här och då måste vi göra det fullt ut med glädje än att gräva er sig i en mörk grop. 

Men förstår bra att det finns dom omkring både i vårt land och världen som tyvärr inte ser något ljust på vår framtid på detta klot och det måste ju vara jätte trist att leva ett liv i dystra tankar men men vi är alla så olika.

Som en sådan sak som att ha ett jobb ger mig otroligt glädje. Brukar ofta säga hemma  "att  man skall vara glad att man har ett jobb för då har man också möjlighet att planera och göra roliga saker i livet" för att vara arbetslös är nog något jag inte skulle villa vara. Men nog måste jag erkänna att idag då jag skulle tillbaka till jobbet efter 3 veckors semester så gick det nog trögt och önskade att jag kunde fått vara ledig 3 veckor till men så påminde Michelle mig att " du skall vara glad mamma att du har ett jobb" och det hade hon helt rätt i.

Hoppas också mina kidz förstår meningen med att jobba och inte bara jobbar för att man måste utan också trivs med sina jobb som dom börjar jobba med. För man skall  spendera så mycket tid av sitt liv med att jobba och då måste det också vara roligt att vara på sin arbetsplats.

Så nog går det bra eter några dagar bara jag kommer igång igen efter min semester. Det som nästan är det jobbigaste för mig är dom tidiga mornarna, för är en riktigt sjusovare och älskar lediga , långsamma mornar då jag dricker kaffe i lugn och ro och hör på musik eller ser på morgon tv eller till och med kan börja se en film/serie direkt på morgonen. Nu blir det inget sådant denna vecka för börjar jobba klockan 05.00 varje morgon.

Skall se om jag skulle få upp farten med att blogga detta nya år 2024 , för det har blivit en del långa pauser nu här på min blogg och det harmar mig för det är så bra att ha detta som min dagbok ock kunna gå in och se vad jag gjorde en viss datum.Nu har jag då som sagt varit mycket på IG och uppdaterar där så kan också ha det som en dagbok. Sen gillar jag dessa storyn på IG då man kan fixa och trixa med en massa roliga saker innan man publicerar inlägget.

Skall försöka skriva ett inlägg om min semester som jag spenderade uppe i stugan i Himos denna gång och det var så otroligt skönt. Hur mycket jag än tycker om att resa så är det ibland skönt med semestrar som dessa då man inte gör något. Nu var jag nästan 1 1/2 vecka ensam uppe i stugan innan resten av mitt team kom dit så ni kan gissa hur skönt jag hade det , kan inte ens räkna hur många julfilmer jag hann se innan julafton. Det krävs massor med tid då man ser på filmer och det har jag som sagt inte haft på många år, skulle jag kunna ligga hur länge som helst och se på  filmer. Vet nog vad jag gör sen som pangis då jag vill ha lata dagar mellan allt mitt resande då ligger jag flera veckor och ser på en massa bra filmer och serier.

Skall också denna vecka som jag är på jobb försöka skriva inlägget  "Månad för månad" om allt roligt jag fick vara med om 2023. 

Får hoppas på ett fungerande nät för det finns inget värre då jag inte får bilder eller texter uppladdade då det är så trögt här ombord. 

Ni skall alla ha en bra start på det nya året, vi försöker lämna dom trista nyheterna lite åt sidan och försöka hitta lite små glädje ämnen i vardagen istället så blir det nog ett bra år 2024!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar