torsdag 22 februari 2024

Orosmoln

 Då jag är på jobb så är nätet så förbannat trögt att jag inte får uppladdat bilder till bloggen och då jag kommer hem på ledigt och tänker "härligt nu har jag ett fungerande nät så jag kan blogga"  ja vad händer då , jo då har jag glömt datakabeln i hytten och datan är utan batteri här hemma. Shit och åter shit.Tycker bättre om att använda laptopen då jag bloggar men nu skall jag försöka få ihop ett inlägg via telefonen. 



Innan jag kom på ledigt så hade jag en Spa kväll  och så blev det kaffe och tårta då vår förman kommer byta båt till Gabriella.


Önskade att få sova länge idag på min första lediga dag efter jag kommit hem men det sket sig för här kom vardagen emot mig direkt.

Först vaknade jag klockan 6 då Mikko for på jobb , somnar om och klockan 8 ringer det på dörren och där står någon som skall laga ventilerna i vår lägenhet men som tur såg han att det inte lönades komma hit ännu då kidzen sov och jag stod där helt yrvaken.

Klockan 9 var det dags att köra Jaromir till praktiplatsen, efter det kom jag hem och drack en kopp kaffe då det igen ringde på dörren och där stod 2 arbetskarlar som skulle in och se på ventilerna igen. Dom gick runt och kollade så for dom igen.

Tänkte att jag ser på Netflix  en stund innan jag skall söka Jaromir klockan 16 men så somnade jag. Tror ni jag sov länge nej för då ringde det igen på dörren och där stod igen en ny arbetskarl och förklara att han kommer inte idag och lagar ventilerna i lägenheten utan i morron kl 10. 

Så detta skall då kallas min lediga dag, shit! Nu skulle jag ju annars ha kunna ha sovmornar när det är sportlov men så har Jaromir praktik i Kaarina och det är så krångligt för honom att fara med buss dit från vårt så han behöver skjuts. 

Passade på att rusa in i mataffären på samma gång jag sökte Jaromir så vi skulle få något att äta till kvällen. Brukar själv tycka om att fylla upp kylskåpet/fryset då jag kommer hem på ledigt så jag inte behöver rusa till affären varje dag.

Efter maten var jag så trött men då kom Michelle på att hon ville baka och behövde mig som hjälpreda så dit for chansen att vila en stund.

Fick välja en gåva av Viking Line för att vi jobbat så bra så jag valde Marimekko förkläde som kom på posten idag. Michelle fick inviga det när hon skulle baka moccarutor idag.



Skulle vara sugen på att sy köksgardiner i samma tyg som förklädet. Sydde för ett tag sedan gardiner till köket av dom beiga  Marimekko unikko blommorna men nu kanske jag kunde byta till svart. Hittar hela tiden på något att ändra här hemma och nu har vi våren på kommande så dyker det igen upp en massa nya ideer.

När jag äntligen fått allt undanplockat på kvällen så kastade jag mig vågrät på soffan och slösurffade på Instagram. Alltså låg där och skratta för mig när jag såg på dessa tokroliga videon som folk publicerar. Hittade kul grejer till min IG story så bara titta in där för jag publicerar hela tiden med jämna mellanrum. Alltså älskar min IG story, är så jäkla roligt att hitta på och redigera olika inlägg där. Roligt att ni vill titta in där också för att se vad jag publicerar.

Nu skall hag göra ett nytt försök att gå och lägga mig , får sova ända till klockan 8 för sen skall jag vara redo att köra Jaromir till Kaarina och så hade Michelle ordnat program åt oss i morgon, hon vill nämligen på Loppisrunda. Så inte får jag som sagt tiden lång under mina lediga veckor.

Men ser min semester i horisonten och då blir det att vara i Himos,  Mikko skulle också ta en vecka ledigt. Kidzen skall  till skolan efter påsken och vi har planer på att bli dit en vecka på två man om vi vågar för nu då jag äntligen har pappa på boende och vet att jag inte mera behöver oroa mig för vad han hittar på så har vi då följande orosmoln framför oss , nämligen Jaromir som nu verkligen har blivit en buse och som vi inte alls riktigt vet var vi har för tillfället. Ljuger oss rakt i ögonen och hittar på en massa hyss så man får gå runt vara orolig hela tiden.

Vet att alla på ett eller annat vis skall igenom denna tonårs fas och har ju själv varit tonåring och inte varit världens snällaste men världen har ändrats sen dom tiderna jag var ung och är på ett helt annat vis mycket oroligare, råare  och skrämmande än då. Som tur så blev det folk av mig  också så får hoppas det är en övergående kaxig fas Jaromir nu är inne i och småningom mognar och börjar hitta sig själv. Men denna inre stress och oro som vi går runt och bär på är så jobbig då man aldrig vet vad detta pojkgäng hittar på. Men som tur har han samma kompisar som varit sen lågstadiet/högstadiet så vi vet med vem han rör sig med.

Får väl försöka muta att han tar med sig lite kompisar till Himos på påsken så vet vi var vi har dom och så kan man hitta på något kul där med dom tex ha bowlings tävling i Willi☆Länsi, tävling i pulkbacken , skida osv. Michelle skulle väl också ta någon kompis med sig. 

Så nu tar det väl ännu något år innan jag helt kan koppla av och få min egen tid, det blir väl sen någon gång när jag blir pangis. 

Många tänker väl nå sen blir väl följande fas barnbarn som jag skall passa men det har jag sagt öppet sen många år tillbaka och det vet också Angelica att jag kommer flyga och flaxa ännu mera än vad jag gör nu då min arbetskarriär är över plus att vi hoppas med Mikko att vi kan gör olika rutters kryssningar i Karibien när vi lämnar arbetslivet bakom oss. Hoppas att vi får vara friska och har ekonomiska möjlighet att resa sen. Hoppas också kunna njuta av vår vackra skärgård i framtiden, sitta på en bergsklack utan tidtabeller och blicka ut över havet.

När många säger att barbarn är "livets efterrätt" så brukar jag säga att jag haft så fullt upp hela mitt liv med att hinna räcka till överallt, velat vara en bra fru , bra mamma till mina 3 kidz , skött min dementa pappa en lång tid  och jobbat mycket så jag klarar mig super bra med bara "varmrätten" behöver ingen "efterrätt" och i dagens läge är det nog inte att bara så där att skaffa barn till denna oroliga värld. Alla barn borde få en trygg framtid men så som denna värld ser ut idag så  ser det nog inte alls lovande ut.

Just nu lever jag här och nu för världen i sig är så orolig så ingen vet om vi ens har någon framtid det får tiden utvisa.

God natt.....i morgon är det en ny dag och nya tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar