tisdag 10 september 2024

Mera överraskningar då jag for till Himos

Just en sådan här dag som jag behöver just nu , mys på soffan och bloggen. Hur mycket jag än tycker om då det är soligt och fint ute så tycker jag också om dessa regn dagar för då kan man med gott samvete sova länge och bara ha så chill på soffan. 

Det är antagligen då vi har så kort sommar här i Finland som vi vill ta vara på alla våra soldagar medan dom som bor på ställen där det är soligt och varm året om så har säkert inte säkert sådan panik att spendera alla dagar ute så som vi vill. Vi har en lång mörk och kall tid framför oss och då vill vi suga i oss allt av det fina vädret och det kan också ibland bli lite stress.

 Men nu har sommaren varit extra lång för oss men visst missar jag massor av just denna fina tid då jag är en hel vecka instängd på båten. Fast vi har jätte fint där att tex bara gå ut på deck och sitta och njuta av det vackra vädret så väljer jag nog hellre att krypa ner under täcket för att sen orka med sommar tempot som är hektiskt.

Sen dom gånger det var super fint i juli så var min låne stuga i Tunnhamn upptagen så kunde inte åka ut dit och njuta. Så känns lite ändå att fast sommaren varit lång så har den lite farit förbi mig. Tror att jag hela 3 gånger har legat i  solstolen ute i sutan och solat och inte gjort något , dom andra gångerna jag varit ut har det varit full storm eller mulet. Det är mycket man kan boka och planera men tyvärr går det inte att beställa fint väder just då när man råkar vara ledig.

Nu på veckoslutet skulle det har varit ett super tillfälle att ta solstolen och går ner till vår lilla mysiga allmänna strand i Himos men hade jag upp fullt på agendan med att måla biltaket och storstäda Villa Virta inför kommande höst och vinter säsong. Man får inte så mycket gjort ensam på ett veckoslut när resten av familyn inte hade möjlighet att komma med och hjälpa för dom hade inbokat eget program i kalender. 

Dom hade lovat super väder så därför passade jag på att åka upp dit för att komma en bit framåt med målandet och då jag är en hel vecka ledig så skulle jag ha kunnat åka upp tidigare men nu har vi då ett evigt pusslande med bilarna i och med att vi är 4 som har körkort och 2 bilar. Så därför blev det så sent att åka upp dit på fredan kväll i och med att jag väntade att Michelle skulle komma från skolan och med den påföljden så ringde hon och sa att hon blir lite senare för hon hade farit en sväng till en kompis.

Så jag var först framme på fredag kväll runt kl 22 och skulle jag haft egen bil så skulle jag redan kunnat åka upp på torsdag och fått några dagar extra. Nu hann jag då inte med allt som skulle målas plus att det ännu blev lite kvar att städa så istället för att nästa ledighet åka ut till Tunnhamn och koppla av så måste jag ännu en sväng upp till Himos och slutföra det som blev.

Men det blir nog fint bara det blir färdigt för vi är 5 stugor som har gemensamt biltak och vi byter nu färg från ljus grönt till grått. I något skede kommer också min stuga bli i samma gråa färg. Det vita är inte målat ännu så därför har det kommit lite grått där.





Det är alltid så synd då jag fått stugan upp fixad och allt på sin plats som jag vill ha det så då är det dags att åka hem istället för att få vara där och njuta då det är rent, fräscht och doftar super gott.

I stort sett var stugan helt i bra skick efter alla sommarens uthyrningar. Sakerna på lite olika platser än vad jag är van med men det går att fixa sen då jag kommer dit själv. Fönstret i vardagsrummet var fixat som mina midsommar hyresgäster söndrade.


                                   Detta bord var nytt för det andra hade dom söndrat.


Men sen kom det lite mera överraskningar för någon hade söndrat mitt stora terassbord så där var ett nytt sådant plus att det under sommaren hade försvunnit 2 stolar och ett bord så därför är det nog tyggt att hyra ut stugan via Himos center då det händer sådant för dom har uppgifter på alla gäster som hyr min stuga via dom och då måste kunden ersätta allt som far sönder när dom är där.


Nedanför ser ni mitt nya bord plus 2 stolar men ett likadant set hade försvunnit från min terass i somras.




Betalar en års avgift åt Himos center plus en avgift varje gång då check teamet kommer dit och kollar men det är nog värt att ha dom dit och kolla för det finns alltid sådana i mängden som inte bryr sig ett dugg om den andras egendom utan tror man kan leva rövare för att stugan och inredningen inte är deras. Synd!

Men som sagt jag har klarat mig jätte bra dessa år som jag haft stugan uthyrd det är först nu denna sommar det varit problem. Någon hade fört iväg eller kanske kastat ut dessa fina ljus stakar som jag haft på bordet och dom var mina absolut favorit ljus stakar. Dom passade så bra till inredningen men kanske någon i fyllan fått för sig och kasta ut dom. Hoppas dom ligger någonstans där ute buskarna.



Dessa fina ljusstakar som ni ser på bordet har försvunnit under sommaren och jag  tyckte så mycket om dom.

Så som tex prydnads saker osv ersätter inte Himos så nu undrar jag om jag kanske skall ta hem mina fina Pentik renar som jag har som prydnad på öppna spisen där i stugan ifall någon får för sig att ta dom med sig. Som tur kanske inte dessa party ungdomar vet vilket värde det är på dessa Pentik renar annars skulle dom nog väl redan stulit och sålt mina fina renar.

Så detta är ett minus att ha stuga för uthyrning då en del hyresgäster som sagt inte tar hänsyn till andras egendom men kommer nog ändå att fortsätta med att hyra ut stugan för Himos är ett växande område och det finns kapacitet för uthyrning där. I dessa tider så tackar man inte nej åt extra inkomster då allt bara fortsätter stiga. Man måste våga ta lite risker här i livet och ibland går uthyrningen perfekt och  ibland kan det gå som denna sommar men det går alltid att få det fixat på ett eller annat sätt. Så kommer nog fortsätta med min stugbusiness i Himos.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar