söndag 16 juli 2023

Höstfärger i juli

 Som jag alltid skriver så ni som läst bloggen länge och känner mig vet att jag tycker om allt som är fint , njuter då allt är rent , organiserat och just nu har jag det så. Har städat här i stugan och fixat så fint då det regnar och vinden viner utanför. Har blåst friska vindar  detta är lite lite mot när det är kraftiga höst stormar. Om ni ser på foto här nedanför så liknar det ju som höst fast vi är i mitten på juli.



Här i stugan som jag är så har filt taket i något skede rivits upp när det stormat här så nu hoppas jag ägaren  får det fixat innan hösten. Finns annars risk att vinden river det ännu mera och då kan det gå illa om det börjar regna in. Som tur är skadan nu ovanför terassen så ännu slipper det inte och regna in.

Ni som sett bilder på denna stuga som jag brukar komma till är byggd med stora fönster så det är ingen skillnad vilket väder här är så är det alltid lika fint att sitta och titta ut över denna fina skärgård. Det är så rogivande att bara sitta här på soffan ,ligga i sängen eller sitta i mitt lilla " bloggkontor" och blicka ut över havet. Som ung skulle jag aldrig haft ro att sitta här en regnig dag men tänk hur allt ändras med åren , nu vill jag fasiken inte härifrån.


Blir mer och mer kär i denna stuga , denna stuga ger mig något så magiskt lugn som jag inte kan beskriva i ord. Att kunna vara här ensam och suga i mig denna tystnad , bara vara och leva utan tidtabeller det är sådant liv jag trivs med.



Nu sitter jag i mitt blogg kontor och bloggar och det är så roligt att kunna göra det i lugn och ro utan att någon tycker att jag sitter för  mycket vid datan. Jag erkänner att jag är mycket på datan och telefonen men sen tv kan jag i stort sett vara utan helt. Tycker det är så skönt att det inte finns tv i den här stugan för filmer och serier ser jag från min data. Kan jag ha det bättre, tror nog inte det nej för nu känner jag att kroppen mår bra då jag inte behöver stressa med jobb och vardags saker. 

Min family) har börjat sin resa hemåt och enligt planerna så kommer vi alla hem samtidigt på tisdag kväll, sen är det dags för vardag igen. Camping gänget kommer hem med tusen kassar, smutskläder, tält, sovsäckar osv osv osv. Dom har nu fåt njuta i Norge på treman med att rusa runt på en massa ställen, tälta och laga mat  på den nyinköpta primusen medan jag varit här på Tunnhamn. 

Oftast blir allt där dom lämnar det och så rusar kidzen till sina rum och Mikko far på soffan och se på tv. Jag vet att många är säkert likadana och kan ha kassarna hur länge som helst i någon knut innan dom packar upp. Jag är en sådan som packar upp allt då jag kommer hem om det sen är från resor eller stugan , sen vill jag så fort som möjligt också slå på tvättmaskinen och tvätta upp smuts byke för att få allt vikt in i skåpet.

Därför får jag väl ofta höra att jag bara gnäller, skulle dom bara veta vem som är orsaken till att jag ibland blir så le på deras kaos. Kan ni tänka er att jag inte behövt bli irriterad en ända gång på dessa 4 dagar jag varit här i stugan så dom borde kanske ta sig en funderare var skon klämmer. Skulle alla dra sitt strå till stacken skulle det underlätta så otroligt mycket för den som ofta måste dra strået ensam.

Ibland förstår jag till 100% sådana som länge  levt ensam och inte i första hast öppnar sitt eget revir för någon annan. Det är säkert inte så lätt för sådana att plötsligt i vuxen ålder börja dela vardagen med någon när dom vant sig med sitt eget system , att kunna komma och gå precis hur dom vill , när dom vill. 

Känner många bekanta som hittat sin käresta på äldre dar och väljer att leva som särbor. Tror det passar bra åt jätte många att leva så , du har din käresta men du har också ditt eget revir/krypin.  Fast jag själv är otroligt självständig och njuter i min egen bubbla nu som då så skulle jag nog inte villa vara ensam livet ut , vill nog ha Mikko vid min sida. Sen är det som sagt tur att han vet mitt behov att ibland få mitt eget space.

Nu skall jag ta mig en liten kvällspromenad här på Tunnhamn innan det blir kvälls bastu. Regnade ett par timmar så jag fick riktigt passlig med bastu vatten som räcker idag och i morgon. Skulle detta vara min plats så skulle jag säkert fundera på en bergs brunn för det skulle underlätta så mycket i synnerhet om det är en torr sommar och man är mycket i stugan.




Längtar till att jag värmer bastun för ved bastu är alltid ved bastu, det doftar så sommar då man eldar bastu ute i stugan. Sen att sitta och blicka ut över havet från bastun gör inte saken sämre. Nästa gång jag kommer ut skall jag köpa med mig tvättmedel för bastu och skura upp bastun ordentligt , ni vet känslan att få basta i nyskurad bastu där det doftar rent och sen lite björk kvist doft i badvattnet....voila!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar