måndag 21 augusti 2023

Överraskade alla med mitt beslut

Jag tror dom flesta som känner mig har slutat  överraskas av mina spontana beslut, för dom vet  att när det gäller Lissu så är allt möjligt och det är sant. Varför inte göra saker som man kan göra nu än att längre fram i livet sitta och ångra sig att varför jag inte gjorde si eller så!! 



Det är meningen med livet att man skall göra allt roligt som man kan och har möjlighet till för ingen annan bestämmer över ditt liv utan det är just DU som skall göra beslut och leva det så som du vill. Desto mera bra beslut man gör desto roligare blir livet. 

Här är bara några av mina spontana beslut jag gjort och aldrig ångrat som tex:

När jag jobbade i ungdomen på Diana II och sitter i mässen och läser  Dagens Nyheter (svensk dagstidning) och ser en liten annons att en amerikansk familj behöver au-pair ja då blir Lissu blir eld och lågor och skriver ett brev åt dom med den påföljden att det inte räckte så länge så fick jag veta att platsen var min. Jag säger upp mig från en ordinarie plats och åker till Californien. Vi är ännu i denna dag goda vänner och det är hos dom jag/vi alltid bor hos då vi reser till Californien. 

Sen hade jag min frisörsalong och hur jag mitt i allt blev egen företagare var att min pappa kände en dam som skulle sluta med sin frisör salong och han ringde och frågade om jag ville ta över och Lissu blir igen eld och lågor. Jag slutar på frisör salongen där jag jobbade och blir företagare. Det var också en intressant fas i mitt liv mycket jobb och fick också via mitt frisör jobb en massa nya vänner som jag också idag har kontakt med. Men efter 15 år som egen företagare tyckte jag att det fick räcka och for tillbaka på sjön.

Mitt köp av stugan i Himos var också en hel spontan affär som jag absolut inte ångrar och är super glad att jag gjorde. Ni som läst bloggen länge minns säker att jag var med dom en skidolycka påsken 2019 i Himos. Hade hyrt sjömansunionens stuga och det var första gången som vår familj var till Himos. Sa på skoj att "Här skall jag köpa stuga". Sista dagen och sista åket så föll jag i skidliften och mitt knä for till skit så jag var sjukledig nästan 3 månade. Var mycket på datan när jag inte kunde göra så mycket annat. Plötsligt var jag inne och googlade på lediga stugor i Himos och det tog inte länge innan jag såg framför mig "min" stuga. Åkte upp en dag och såg på stugan, allt kändes rätt och jag la ett bud och sen räckte det inte länge förrän jag fick svar att budet gått igenom och jag var stugägare i Himos. Hyr också ut den så om någon är intresserad så är det bara att kontakta mig.

Här var bara några  spontana Lissu exempel , det finns säkert massor som jag gjort spontant men inte kommer ihåg.

Men inte slutar mina spontana beslut här inte , för senast på fredag bestämde jag mig för en ny fas i livet. Fyllde nämligen i en blankett  och i en ruta stod det "Skicka" och jag klämde på den som betyder att Lissu ansökte om båtbyte.  Jag fick snabbt svar och nu kommer Lissu att fara tillbaka "hem" till Grace.

VARFÖR jag gör detta funderar säkert många för denna nyhet har gott som en löpeld här ombord så i stort sett vet alla här att jag far tillbaka till Grace.

Största orsaken är att  från det att jag har började på Glory så tvekade jag lite med detta morgon byte och tänkte att jag säkert blir van men nu har det gått ca 1 1/2 år och jag tycker absolut inte om morgon byte. Det passar helt enkelt inte mig. Har pratat om det helt öppet att är det något jag inte trivs med här så är det just morgon byte. 

 Glory är en super fin båt på alla vis men ändå är det något på Grace som gör att det mera känns som jag hör hemma där. 

Sen tycker jag absolut mera om när Grace är sk "party båten" , där är mera fart och fläng och en massa bra artister som jag saknat här. När jag jobbade på Grace så for jag ibland gärna och lyssnade om det råkade vara någon bra artist och uppträda i Vogue.

Kom bra överens med alla på Grace när jag jobbade där lika som jag nu gör på Glory. Jag brukar själv kalla mig med "Karavaanari kaikkien kaveri" , kommer överens med alla. Tycker så jätte mycket om att jobba inom kundservice så därför trivs jag så otroligt bra att jobba på sjön. Med mycket  glädje och humor både privat och på jobb så kommer man långt i livet. Sen om ni vill ha lite extra krydda i vardagen så kom ihåg att göra en massa roliga, spontana saker.  

Har absolut inget illa att säga om Glory och gänget som jobbar här,  det har varit en härlig tid som jag inte kommer glömma och jätte kul att jag fick vara med och starta upp Glory.  Men nu kom då chansen till alla ordinarie som ville söka om båtrotation och då nappade jag på det , gjorde jag som mitt hjärta sa och sökte tillbaka till Grace med det resultatet att det snabbt kom ett svar som var : Vi är glada att få dig tillbaka!!

Så ibland är det bra att var att vara spontan och göra det som känns rätt än att efter typ 10 år ångra sig att varför jag inte gjorde slag i saken tidigare.

Skall ännu komma en vakt hit till Glory och sen är det dags att tömma skåpet och säga hej till en massa trevliga kollegor  men ser också fram emot att igen återse mina gamla kollegor som ännu jobbar kvar på Grace och säkert också få träffa en massa nytt gäng. 

Nu blåser det nya vindar i seglen och som ni säkert gissar så kommer pratglada Lissu  få prata på Grace för lovar jag att där är  kunderna verkligen är pratglada. Ni vet då passagerarna har några groggar under mössan så får man höra samma story säkert 10ggr men det stör inte mig.

Men nu ska ni inte tro att jag far dit och bara prata , nej jag skall dit och jobba. Men i bra service ingår att man skall ta lite "small talk " med kunderna och det klarar jag mer än perfekt. 

Det blir nog bra det här!!!




 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar