onsdag 30 augusti 2023

Tankade ny energi i Himos

 Ni som följer mig på IG vet vad jag gjort på min lediga vecka men skall också ta och uppdatera bloggen.



 Har haft en verkligt skön ledig vecka , känner mig utvilad och full av ny energi för min kommande arbetsvecka. 

Har njut av livet på landet , detta är utsikten från min stugan i Himos.



Har försökt att i lugn och ro gå igenom mitt stora beslut där jag bestämde att jag skickar in ansökan för båtrotation förra arbetspasset och att jag fick ett snabbt svar att jag var välkommen till Grace. Det gick så snabbt att jag inte ens hann reagera men ju mera jag tänkte på det då jag kom hem så visste jag att jag hade gjort ett rätt beslut.

Ser verkligen fram emot båtbytet och tack till er alla som på ett eller annat vis önskat mig lycka till och till er som önskar mig välkommen tillbaka. Skall bli roligt!!

När jag kom hem på torsdagen så bestämde vi lite så där snabbt att vi åker upp till Himos på veckoslutet för en minivacation , så jag bokade stugan åt oss då den råkade vara ledig. Michelle ville inte komma med för hon skulle jobba i simhallen på söndag men Jaromir ville komma med för många av hans kompisar här i Åbo hade redan program då det var Forneldarnas veckoslut.





Så det blev Mikko ,Jaromir och jag som åkte iväg för ett par nätter och det passade bra då det var Forneldarnas natt att på lördag ha kräftparty.



Vi har inte varit dit sen påsken så det var riktigt bra att åka upp nu en sväng och se hur det såg ut nu efter sommaren då stugan varit mycket uthyrd och det säkert varit mycket party gäng igång. Det kommer som sagt ett check team från Himos center och kollar efter alla mina hyresgäster att allt är okej och fyller på allt som behövs som tex tvål , papper , tändstickor osv. men visst vill jag också ha koll på att allt är i skick.

Sen fixade vi flera brandvarnaren dit och så förde jag en skumsläckare dit, brand filt har jag i köket så nu borde den utrustningen vara klar.

Jag blev verkligen förvånad hur rent där var då vi kom dit , det var verkligen en positiv sak. Antingen har dom senaste gästerna städat otroligt noga eller så har dom beställt städning från Himos för det går att göra så om man inte orkar städa själv då man checkar ut från stugan. Stolarna var placerade lite huller om buller så som kanske inte jag skulle  lämna stugan till mina följande gäster och sen hade dom från övre sovrummet tagit en säng till tv rummet och lämna den där. Men för övrigt var allt helt och rent. 



Jag säger det alla gånger men det skulle vara så roligt att jag själv kunde vara där och fixa färdigt innan nya gäster kommer så vet jag att det är snyggt och i ordning. Men nu är avståndet för långt så det går inte. 





I alla fall tvättade jag alla madrass skydd, dyn skydd och sängöverkasten denna gång     och nästa gång skall jag tvätta alla täcken. Sen var där några gardiner som behöver tvättas som fått någon grogg skvätt över sig. Men hann inte med allt nu så får ta en weekend upp dit framöver för att fixa resten och börja inreda inför vintern. Nu plockade fram dom gråa lurviga dynorna och skinnen och nästa gång skall jag byta till mina konstgjorda tall kvistar i alla vasar. Förbereder så där smått inför kommande höst/vinter säsong.


Sen var vi en sväng och såg på den nya hissen som dom har byggt hela sommaren och som skall vara färdig nu till kommande skidsäsong. Bygget av Villi Länsi ( Vilda Västern) framskrider bra och enligt planerna skall den öppnas vid års skiftet. Det kommer alltså en ny aktivitets hall till Himos där det kommer finnas 8 bowlingbanor, golfsimulator, 2 inne Padel banor och förstås en egen Wilda Västern Saloon. Tror verkligen det kommer att bli ett bra, nytt koncept i Himos som förhoppningsvis lockar ännu mera gäster till skidorten. 







Kul att tex efter en dag i skidbacken på kvällen gå och bowla några timmar. Det som vi ännu saknar i Himos är ett fint Spa men vem vet kanske det kommer ett sådant någon gång i framtiden. Hoppas verkligen det , för skulle vara så mysigt att efter man skulle kunna gå dit och njuta på Spa efter en skid dag. Drömde länge om mitt eget Spa (jacuzzi) till stugan men sen då elpriserna sköt i höjden så svalnade också mina drömmar. Sen är det mycket jobb att hålla ett sådant rent så jag skulle måste ha någon som hela tiden är och kollar att allt är okej plus tvätta och sköta det efter mina hyresgäster då jag själv bor så långt borta och det är inte heller så billigt. Så nu får den drömmen tillsvidare hållas på is och så får jag som sagt hoppas att Himos hinner före med att bygga att Spa.

På lördag ordnade jag kräftparty för oss 3 och det blev riktigt mysigt. Vi bestämde att vi först badar bastu och sen sitter ute på terassen och äter kräftor. Tycker om att fixa så jag dukade upp så mysigt där ute med ljus och små lampor och då kvällarna är så mörka så är det så mysigt att sitta i lite små dämpat sken och äta. Det var ju Forneldarnas natt så jag la några facklor och brinna på gården så det höjde stämningen ännu mer. Vi hade riktigt roligt fast vi var bara på treman ,  lugnt och skönt.




Dom andra gick och la sig så jag satt ännu sen en stund framför öppna spisen och njöt av elden och vedens sprakande. Behöver inte vara mycket för att känna hur lyckligt man är.

Ett veckoslut går så snabbt så på söndag var det dags igen att styra nosen mot Åbo. Fixade stugan i skick ifall det kommer  hyres gäster framöver. Hösten är en sk liten svacka men sen då skidsäsongen börjar och sommarfestivalerna drar i gång så hittar också gänget till Himos.

Julen och ny år  är bokad åt oss själv för jag har tagit semester 3 veckor då och skall vara hela min semester där. För övrigt är julen och ny året bra tider att få stugan uthyrd men i år ville jag ha julen ledig och få fira den i Himos med familyn. Har nu jobbat flera jular i rad så och jul människa som jag är så blir det toppen att få fira den där. Ser redan framför mig då jag åker upp dit tidigare än dom andra och fixar julmys åt oss i stugan. Längtar efter en vit jul med mycket snö, eld i öppna spisen och julsånger som spelas så gott som dygnet runt. 

Men före julfirande så skall jag ännu ha lite ledigt här på hösten som tack åt mig själv för att jag jobbat hela sommaren. Så nu sitter jag och funderar vad för roligt jag skulle hitta på. Varför jag inte håller semester på sommaren är för jag tycker det är så skönt att semestra sen då allt lugnat ner sig och priserna sjunker. Dom flesta är tillbaka i vardagen och skolorna har börjat så jag lovar att hösten är en toppen tid att semestra. Förstås skall man se till att man inte bokar in något då det är höstlov för då är det full fart över allt igen.

Ibland längtar jag att vara en längre tid ute i skärgården på sommaren för där är det i alla fall lugn och ro så kanske det bli någon sommar att jag väljer semester då och njuter 3 veckor  i "lånestugan" ute på Tunnhamn. Tiden får utvisa.

Detta är det bästa med lediga dagar , att få krypa ner under täcket på nytt efter jag kört Michelle till Pargas (skolan) och ta sig en liten tupplur på nytt eller knäppa på Netflix och slöa i sängen. Idag är det riktigt passlig filmdag för det är så ruggigt väder ute.

Ikväll packas igen arbetskassen och så är det dags för sista veckan ombord på Glory imorron då jag åker på jobb. Vi skall ha liggedagar från måndag till torsdag morgon så jag slipper hem redan onsdag kväll. Sen är det nya vindar som blåser i höst och kul att få träffa Grace gänget igen.




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar