måndag 29 juli 2013

Nostalgiweekend nr2...Gyllenetider och ABBA på samma dag!!!



Abba film, Agnethas cd och Abba info till min samling






Har en del av dessa prylar i min egen samling



Stan va full med dessa planscher








Så var då denna resa över som jag väntat på sen februari..resan till Stockholm för att kolla på Gyllenetiders konser "Dags att tänka på refrängen...det är nio år sedan dom spelade på Stockholms stadion och då var jag ju förstås där med min äldsta dotter som  då va tio, denna gång var hon inte med. 

Det var en super konsert då 2004...men det var en super duper konsert nu 2013.Dom spelade i den nybyggda Tele2 arenan inför ca 23 000 fans och jag var lycklig och  fick vara en av dom som fick njuta ca 2 timmar av nonstop musik med ett av Sveriges näst bästa band genom tiderna GT ,ABBA  ligger på min top 1 av Sveriges bästa band.

Som sagt jag är på mycket konserter och denna GT konsert hör till dom bättre...då GT kom upp på sen då brakade löst i arenan...har aldrig sett så stor publik dansa och sjunga i 2 timmar ..helt otroligt...hela arena var i gungning...tur att dom inte spelade i Globen för då lovar jag publiken skulle satt "Bollen" (Globen ) i rullning.

Alltså jag sitter här hemma på soffan och ännu har kalla kårar..hur BRA det var.Dom spelade massor med låtar från förr...och måste medge att visst kom det glädje tårar i ögonen när jag just i den stunden, i Tele2 arenan spolade tiden många år tillbaka och minns då man hemma la vinylskivan på grammofonspelaren och skruvade upp volymen och rockade loss. 

Ett STORT tack vill jag ge alla band medlemmar i GT...lovar att jag lever länge på detta och hoppas få se bandet live igen(hoppas jag inte behöver vänta nio år igen.

Men före konserten gjorde jag en annan nostalgi tripp...jo besökte ett museum med ett av mina största favorit band ABBA!!Ni skulle ha sett mig då jag närmade mig platsen ..ABBA musik dunkade i högtalaren ,jag kliver in och kommer till shopen där de säljs en massa ABBA prylar...den där känslan går inte att beskrivas i ord då du står där och igen spolar tiden många år tillbaka då jag verkligen inte hade annat liv än ABBA.

Skulle ha velat köpa med mig ALLA prylar hem...men kom i alla fall hem med Agnethas nyaste skiva + filmen som jag alltid längtat att ha i min samling nämligen "ABBA the movie". Sen va det dags att göra rundvandringen i ABBA museet...spännande...frågade hur länge de tar att gå runt...hon svara ca en timme...för mig tog det ju betydligt längre , jag skulle ju ha kunnat spendera hela dagen där .

Rekomenderar museet ...men tror  att jag säkert fick ut ännu mera i och med att jag är en  så stor fan av ABBA. Vad roligt att se deras  utställningen ..Abba tvål, Abba barbie, Abba pussel, Abba bokpapper ...har själv allt detta hemma + ca 4000 Abba urklipp från tidningar.

Har nästan alla deras stora planscher, har massor med fina planscher från den populära OKEJ tidningen från förr , böcker, vykort ... med andra ord en ganska värdefull samling som jag är MEGA lycklig över.

Kom ihåg mina kära vänner och bloggläsare....man blir ALDRIG för gammal för att ha roligt i livet!!!Denna weekend lever jag länge på + att jag hade min family med i Stockholm så jag hade förutom mitt eget program härlig kvalitets tid med dom!....."Stockholm i mitt hjärta....låt mig besjunga dig nu...."





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar