tisdag 29 mars 2022

Mål linjen

Försöker med allt våld hålla mig kvar i veckosluts bubblan  som för min del betyder inga tider att passa. Finns inget mysigare än att vara vaken långt in på småtimmarna och vakna sen då jag är färdig soven.

Mikko har kört kidzen till skolan då han åkt på jobb så  jag har inte behövt stiga upp enbart för att köra dom till skolan , skönt med sovmornar.

Har verkligen konsumerat filmer denna lediga vecka så betalar nog inte i onödan den månatliga avgiften på Netflix. Vi har 2 Netflix abonemang för Michelle och jag är riktiga film/serie nördar Som sagt har jag inget inplanerat så kan jag helt bra se på 3 filmer i sträck och t.o.m börja på någon serie ännu efter det.

Jag kan helt galant ligga en hel dag i sängen utan att bli rastlös , för mitt liv har verkligen varit ett pusslande med tider och måsten i och med att jag skaffade barn i sk 2 omgångar. När Angelica började vara så stor att hon klarade sig själv (13år) så kom det 2 småttingar till i huset med ett års mellanrum så det var att börja om allt från början med blöjbyten , nattvak , dagis rumba osv så det var inte att tänka på någon egen tid just då.

Men nu är jag inte långt från mål linjen där det på flaggan står "Egen tid". Märker det redan nu att kompisar är en så viktig del i kidzebs vardag så jag kan sakta men säkert  välkomna min egen tid. 

I natt skall jag ut tanka friskluft skall nämligen sova på balkongen. Har haft en liten paus men nu känner jag att jag börjar längta ut och sova igen. Krypa ner i min Onepice ( Puppy jumpsuit) och njuta av den friska  luften medan resten av familjen får njuta av tystnad då ingen Lissu är inne och snarkar.

Nedanför ser ni min veckobukett och tycker denna lime färg passar utmärkt nu då våren kommer smygande sakta men säkert. 

 


 

måndag 28 mars 2022

Vecka utan vardagar

 Fredagen började med att 2 av 4 for till Åland ( Mikko och Michelle) , jag körde Jaromir till skolan och och sen rusade vidare till tandläkaren. Efter det for jag och köpte mat för veckoslutet för tycker det är så skönt när allt finns hemma så jag inte  behöver rusa runt på mat avdelningen varje dag. Vilken härlig känsla att komma hem från affären och veta att jag inte har något måste på hela dagen utan gör det jag känner för.


Fick  textmeddelande om jag skulle ha kunnat komma och jobba på ett dagis nästa vecka men märkte det så sent så dom hade redan hunnit få någon dit. Det är så roligt med att bli erbjuden dessa extra arbetsdagar för det finns alltid något på min "dreamlist" som jag vill köpa/göra. Det är super att vara ledig varannan vecka och kunna ha möjlighet att jobba extra , skulle jag ha ett jobb iland så skulle det vara mycket svårare att vara inhoppare på ett annat jobb.

Många tänker säkert igen att hur orkar jag med att jobba extra då vi har rätt hektiskt ombord då Glory nu när hon är ny  och folk vill komma och se om hon blir godkänd eller ej. Som sagt jag har inget måste att ta emot extra jobb utan det är mitt eget val och då känns det helt annorlunda att nu och då vara inhoppare. Känner jag att mina krafter är slut så tackar jag vackert nej eller om jag har något annat förhinder. Men är sällan så slut att det inte skulle finnas energi för att nu och då ta emot lite extra jobb. Fast det alltid finns saker att göra här hemma på min lediga vecka så hinner jag nog med att jobba några dagar nu och då , hinner också göra roliga saker om jag vill på min lediga vecka och hinner tom sova... sjusovare som jag är.



Förra arbetspasset hade vi deadline att lägga in vårt semester önskemål och jag hittade en passlig lucka när jag ville ha den. Tänker ibland tillbaka på tiden som företagare då man nog inte hade möjlighet att tänka på semester och nu tycker jag man hela tiden får plocka in semester i kalendern. Hade semester i januari och nu har jag igen möjlighet att hålla semester och så skall jag igen i höst ha semester plus att jag är varannan vecka ledig , helt otroligt vilken lyx. Tänk sen då världen börjar öppnas och jag igen kan flyga och flaxa till mina favoritställen då är det bra med mycket ledigt.

Vi har redan kommit till söndag kväll och veckoslutet är över för denna gång och resenärerna har anlänt hem från Åland och Michelles simläger. Båda var nöjda och glada , visst var jag också glad att ha dom hemma men det märks nog i hemmet då hela familjen är samlad  dom egna tysta , lugna stunderna är över och man vet att vardagen väntar bakom hörnet. Jag sitter redan här och grämer mig över att i morgon måste släpa mig till matbutiken , släpa hem dom förbannade matkassarna  , planera den förbannade vardagsmaten och önska den förbannade vardagen välkommen.


Ibland önskade jag att man kunde svänga om vardagen och veckoslutet , att vardagen skulle vara 2 dagar och veckoslutet 5 dagar det låter väl inte så tokigt. 

Nu är det nog dags att gå och lägga mig för snart börjar jag väl fantisera att det inte mera alls behövs vardagar utan alla dagar är veckoslut...tack och god natt!!




torsdag 24 mars 2022

Frukost

 En välförtjänt ledig vecka har börjat och det är ju upp till mig själv hur jag vill börja min ledighet och idag ville jag lyxa till det , tycker att jag förtjänat det efter denna arbetsvecka. 




Jag är tycker om att plötsligt hitta på något roligt och idag bestämde jag mig då jag gick över landgången att jag vill sätta mig ner i lugn och ro  på ett hotell och äta frukost innan jag åker hem. Så medan jag åkte bussen in till stan från terminalen så bestämde jag att det får bli Sokos hotel Börs dit jag går och sätter mig och njuter.




Har varit lite fundersam hur morgon byte kommer att kännas men tror det blir riktigt bra bara jag kommer in i systemet och nu har vi härliga ljusa tider framför så det är ju riktigt kul att bli en stund inne i stan innan jag åker vidare hem. Många funderar säker om  jag inte trött då jag kommer iland efter en veckas jobb med full fart från morgon till kväll och lite sömn. Det beror lite på , ibland känner jag mig som en trasa men idag hade jag något extra drive då jag kom iland och det var verkligen kul att inte direkt åka hem.



Lagade egen kaloribomb...vofflor , vaniljsås , strössel och mini marshmallows.



Vilken vårkänsla  det var i luften då jag kom iland , på en vecka händer det mycket i naturen. Kommer inte hinna så mycket skida mera denna säsong för har hyrt ut stugan  några veckoslut som jag är ledig men efter påsken kommer vi antagligen åka dit för att avsluta skidsäsongen. Vi brukar ha valborg som acslutnings veckoslut då vi gör dom sista åken men nu råkar jag vara på jobb då så vi avslutar ett veckoslut tidigare och så kan vi på samma gång fira min födelsedag i backen med att skida och sitta ute och grilla , dricka kaffe och äta en bit tårta.



När jag kom hem efter min underbara frukost  i stan så plockade jag undan och lagade fint inför veckoslutet. I morron skall jag till tandläkaren och sen skall jag inhandla ingredienser till räksmörgåsar. Har varit så sugen hela arbetsveckan på räksmörgåsar då jag sett hur fina mackor dom har i cafet så nu tänkte jag att Jaromir och jag skall gotta oss i veckoslutet. Mikko och Michelle skall i morgon stiga ombord på min arbetsplats , Glory och åka till Mariehamn , Michelle har simläger där över veckoslutet och Mikko är jätte engagerad i hennes simning så nu åker hela teamet där hon simmar på läger. 

Själv kan ni säkert gissa vad jag skall göra jo lata mig framför tv:n med Netflix , tar igen alla år då jag inte hunnit se på film/serier då det varit fullt upp med hem och kidz nu är det min tur att kunna göra sådant jag tycker om.

Mellan varven av min film weekend kanske jag rentav åker till Ruissalo och Spa:ar några timmar under veckoslutet om jag orkar och har lust för dom har lovat dåligt väder. Det  är bra när man bor så nära så kan man helt apropå åka ut dit för att simma/bubbla några timmar om andan faller på och sen komma hem. Planerar inget utan gör allt lite med flow detta veckoslut , Jaromir skall hänga med sina kompisar så jag behövs inte så till så mycket annat än att tvätta kläder och göra god mat åt honom  (fniss). Har  börjat lyssna igenom alla bidrag för årets Eurovisions , måste börja i tid för att hitta mina Top5 till finalen i maj. Kommer inte åka till Italien och se det live utan jag kommer se det i hytten för det är min arbetsvecka.






Har planer att ha ESC maraton här under våren och se igen gamla ESC tävlingar. Idag såg jag på tävlingen från Stockholm 2000 och härliga minne bubblade upp , var nämligen i Globen då och såg det live ,  sen såg jag på Köpenhamn 2001 den tävlingen såg jag också live. Sen  var jag ännu 2 år  i rad  2002 Estland och 2003 Lettland och såg tävlingarna live efter det blev det en liten paus  2007 var jag i Helsingfors och såg tävlingen live och 2014 i Köpenhamn så nu tycker jag nog att det  snart borde bli dags att åka och se det live snart igen. 

Kanske det blir kort väg nästa år (Helsingfors) eller vad tror  ni om The Rasmus låt Jezebel ?? Jag tycker om låten och The Rasmus är ju också ett stort namn omkring i världen, dom har sina trogna fans som säkert ger bandet sin röst. Skulle vara skitkul om Finland vann igen men  Sverige har också en bra låt så vem vet. Det är alla år lika spännande att följa med poängutdelningen och det bästa är om det råkar bli två låtar som strider om första platsen och det är sista landet som avgör vem blir vinnare.






onsdag 16 mars 2022

Tillbaka till vardagen

Denna ledighet gick lite sk förbi näsan , inte mycket jag hann njuta av det vackra vädret. Men det kommer flera lediga veckor så skall nog ännu hinna njuta av vårsolen.

Nu får jag vara glad att jag kom lindrigt undan med coronan och känner mig pigg och kry att fara på jobb i morgon. Det har egentligen varit en rätt skön ledighet fast jag varit sjuk , har verkligen tagit det lugnt och sovit massor. Ofta  är det så då jag är ledig så är det alltid något som skall uträttas eller så blir det att åka till stugan men nu har jag inte varit någonstans. 

Många kanske undrar då vi i vanliga fall är rätt rörliga av oss hur klarar jag av att vara inne/hemma en hel vecka men jag lider ingen nöd. Som sagt tycker om att hitta på en massa roliga saker att göra men jag kan också helt tvärtemot ligga en hel vecka hemma och koncumera filmer/serier utan att bli rastlös eller få långtråkigt. 

I morron tillbaka till vardagen och tidig väckning , blir att stiga upp tidigare nu då jag byter på morgonen. När jag jobbade på Grace så böt jag på kvällarna. Vet inte riktigt ännu vad som känns bättre att vara kväljsbytare eller morgon , men man vänjer sig vid allt.

 God natt allesammans





söndag 13 mars 2022

Kunde inte åka till stugan

Ett tag sen jag fick postat ett inlägg på bloggen men nu har jag äntligen ett fungerande nät och tid att sitta och skriva i lugn och ro. Provade några gånger skriva på jobbet men nätet är så otroligt trögt på Glory så det skulle ha tagit evigheter att få uppladdat några bilder så jag sket i att skriva. Finns inget mera frustrerande än att inte ha ett fungerande nät. Jag som annars är mycket på datan , har mina projekt och skulle behöva ett fungerande nät.




I alla fall så har jag då min första sk arbetsvecka bakom med passagerare ombord och visste nog att starten skulle bli tuff. Jobba fick vi nog på ALLA avdelningar men vi skall vara glada att folk kommer igång igen med att resa så att inte båtarna tuffar på tomma fram och tillbaka.

Tror ju nog att Glory lockar nya resenärer som vill se Viking Lines nya pärla , sen får vi hoppas att dom vill komma tillbaka när dom sett henne. Smaken är ju som baken och alla tycker vi olika , jag tycker om Glory. Men erkänner att jag var lite tveksam första dagen jag steg ombord for hon är så helt annorlunda än Grace i inredningen , hytterna är i stort sett lika som på Grace förutom sviterna som är stora , moderna och fina ombord på Glory.


Men när några dagar hade gott och mina ögon fått vänja sig med denna nya inredning och färgskala så kändes det bra , då visste jag att jag gjort rätt att jag bytt båt. Min nya hytt ( mitt andra hem) är lite annorlunda än den jag hade på Grace men känner också på mig att det blir bra. Skall köpa lite saker dit för att göra det mera hemtrevligt i mitt lilla krypin.



Tror det är en aning lättare för oss som flyttade från Grace till Glory att hitta dom olika hytt kategorierna för numrorna är i stort sett samma men ändå är hyttgångarna lite annorlunda på Glory. Men det gick nog riktigt bra första veckan att komma igång fast det var mycket folk och mycket jobb , som tur så höll kroppen ihop. Får se hur det blir framöver , vi har påsken på kommande, valborgsfiraren kommer kanske ut och kryssa och sen vet vi ju hur somrarna brukar vara då är nämligen massor med barnfamiljer igång.


Skall småningom visa er bilder inifrån och säkert har många redan hunnit med och resa och fått se Glorys inredning men i detta inlägg skall jag visa foton som är tagna från samma plats men hur olika dom ändå är i och med att naturen bjuder på så otroligt magiska färger fenomen.

Kommer nog aldrig att tröttna på dessa vyer och tycker så otroligt om att fota alla dessa fina solnedgångar/uppgångar till mitt arkiv. 

En ny plats jag besökte detta arbetspass så var tax free , oj vad det hade ändrat sen jag såg det på varvet när allt skulle fixas klart. Var verkligen imponerad av stilen , det var stort och fint ( enligt min smak). Men skall nästa arbetspass försöka orka gå runt med lite bättre tid och se vad dom har för fint i sortimentet , massor med skönhetsprodukter finns där så det kan ta sin lilla tid innan man svängt på alla dessa fina burkar som finns på hyllorna.


Dagen innan jag skulle hem på ledigt så kände jag i kroppen att jaha förkylning på kommande , är nämligen sällan sjuk och får aldrig feber men känner direkt i kroppen då jag är på väg att bli sjuk. Då jag kom hem så var jag så slut och så läser jag i vår Glory grupp att några stycken av mina kollegor testat positivt ( corona) så jag tänkte att det är bäst att jag också testar för jag skulle till tandläkaren samma dag jag kom på ledigt.


Tog inte länge så visade det två sträck och jag fick svar att jag har corona. Det är nu i dagarna 2 år sen världen stängdes för denna corona så jag har klarat mig länge utan att bli smittad , men nu verkar den vara fram som en löpeld. Får se hur det går för resten av familjen som ännu inte haft det , själv hann jag inte få den tredje sprutan innan jag nu testade positivt.

Får ju hoppas att jag en tid klarar mig utan att igen testa positivt , en del säger att man inte borde smittas på nytt om man haft det men sen har jag läst några som fått corona på nytt.



Mina symptomer har varit som en kraftigare förkylning med värk i kroppen , huvudvärk , halsen sjuk och så förbaskat trött men känner att det är bättre redan. 
Att vara 5 dagar i karantän har inte varit svårt för mig för tycker så mycket om att se på filmer/serier så dagarna har gått hur bra som helst. Tänker ännu i morron vara inne och skall först på torsdag på jobb så hinner lite uträtta saker innan jag skall iväg.

Hade planer att jag skulle åkt upp till Himos denna ledighet men tyvärr så blev det ändrade planer när jag blev sjuk så jag hoppas jag hinner upp några gånger i april och skida innan säsongen är över för nu ser det ut som våren är på kommande med stormsteg. Vi brukar som sagt ännu skida sista gången till Valborg men detta år jobbar jag så tyvärr måste jag avsluta säsongen lite tidigare. Dit for igen den vintern , minns så bra då jag på hösten väntade att få plocka fram skidorna och nu skall dom snart plockas in i förrådet.




Till sommaren skall vi faktiskt fortsätta med att röja upp ute på holmen där vi har stuga. Ni minns säkert från i fjol att vi lite fick nya tag att åka dit efter en lång paus tack vare Angelica och hennes pojkvän Robin. Dom hade börjat röja upp där och trivs med att vara där och det är alltid lättare att fixa ett ställe i skick med flera hjälpande händer. Så nu hoppas jag vi denna sommar får det uppstädat och bort med allt onödigt bråte som samlats där under åren. Blir nog bra bara det blir färdigt. 

Jag behöver inte heller ha dåligt samvete om vi inte hinner till Himos så mycket i sommar för där ordnas en massa evenemang just sommartid  så jag får nog stugan uthyrd så den inte behöver stå tom. 

Sen har vi som sagt lägenheten till salu där pappa bodde så det är många bollar i luften som vanligt men ni borde ju känna mig redan vid det här laget , Lissu med sina tusen projekt. 

Nu skall jag ligga en stund och kolla runt på IG ( Instagram) , det är också ett projekt jag gillar. Finns så mycket fint att se på och härliga tips.