söndag 13 mars 2022

Kunde inte åka till stugan

Ett tag sen jag fick postat ett inlägg på bloggen men nu har jag äntligen ett fungerande nät och tid att sitta och skriva i lugn och ro. Provade några gånger skriva på jobbet men nätet är så otroligt trögt på Glory så det skulle ha tagit evigheter att få uppladdat några bilder så jag sket i att skriva. Finns inget mera frustrerande än att inte ha ett fungerande nät. Jag som annars är mycket på datan , har mina projekt och skulle behöva ett fungerande nät.




I alla fall så har jag då min första sk arbetsvecka bakom med passagerare ombord och visste nog att starten skulle bli tuff. Jobba fick vi nog på ALLA avdelningar men vi skall vara glada att folk kommer igång igen med att resa så att inte båtarna tuffar på tomma fram och tillbaka.

Tror ju nog att Glory lockar nya resenärer som vill se Viking Lines nya pärla , sen får vi hoppas att dom vill komma tillbaka när dom sett henne. Smaken är ju som baken och alla tycker vi olika , jag tycker om Glory. Men erkänner att jag var lite tveksam första dagen jag steg ombord for hon är så helt annorlunda än Grace i inredningen , hytterna är i stort sett lika som på Grace förutom sviterna som är stora , moderna och fina ombord på Glory.


Men när några dagar hade gott och mina ögon fått vänja sig med denna nya inredning och färgskala så kändes det bra , då visste jag att jag gjort rätt att jag bytt båt. Min nya hytt ( mitt andra hem) är lite annorlunda än den jag hade på Grace men känner också på mig att det blir bra. Skall köpa lite saker dit för att göra det mera hemtrevligt i mitt lilla krypin.



Tror det är en aning lättare för oss som flyttade från Grace till Glory att hitta dom olika hytt kategorierna för numrorna är i stort sett samma men ändå är hyttgångarna lite annorlunda på Glory. Men det gick nog riktigt bra första veckan att komma igång fast det var mycket folk och mycket jobb , som tur så höll kroppen ihop. Får se hur det blir framöver , vi har påsken på kommande, valborgsfiraren kommer kanske ut och kryssa och sen vet vi ju hur somrarna brukar vara då är nämligen massor med barnfamiljer igång.


Skall småningom visa er bilder inifrån och säkert har många redan hunnit med och resa och fått se Glorys inredning men i detta inlägg skall jag visa foton som är tagna från samma plats men hur olika dom ändå är i och med att naturen bjuder på så otroligt magiska färger fenomen.

Kommer nog aldrig att tröttna på dessa vyer och tycker så otroligt om att fota alla dessa fina solnedgångar/uppgångar till mitt arkiv. 

En ny plats jag besökte detta arbetspass så var tax free , oj vad det hade ändrat sen jag såg det på varvet när allt skulle fixas klart. Var verkligen imponerad av stilen , det var stort och fint ( enligt min smak). Men skall nästa arbetspass försöka orka gå runt med lite bättre tid och se vad dom har för fint i sortimentet , massor med skönhetsprodukter finns där så det kan ta sin lilla tid innan man svängt på alla dessa fina burkar som finns på hyllorna.


Dagen innan jag skulle hem på ledigt så kände jag i kroppen att jaha förkylning på kommande , är nämligen sällan sjuk och får aldrig feber men känner direkt i kroppen då jag är på väg att bli sjuk. Då jag kom hem så var jag så slut och så läser jag i vår Glory grupp att några stycken av mina kollegor testat positivt ( corona) så jag tänkte att det är bäst att jag också testar för jag skulle till tandläkaren samma dag jag kom på ledigt.


Tog inte länge så visade det två sträck och jag fick svar att jag har corona. Det är nu i dagarna 2 år sen världen stängdes för denna corona så jag har klarat mig länge utan att bli smittad , men nu verkar den vara fram som en löpeld. Får se hur det går för resten av familjen som ännu inte haft det , själv hann jag inte få den tredje sprutan innan jag nu testade positivt.

Får ju hoppas att jag en tid klarar mig utan att igen testa positivt , en del säger att man inte borde smittas på nytt om man haft det men sen har jag läst några som fått corona på nytt.



Mina symptomer har varit som en kraftigare förkylning med värk i kroppen , huvudvärk , halsen sjuk och så förbaskat trött men känner att det är bättre redan. 
Att vara 5 dagar i karantän har inte varit svårt för mig för tycker så mycket om att se på filmer/serier så dagarna har gått hur bra som helst. Tänker ännu i morron vara inne och skall först på torsdag på jobb så hinner lite uträtta saker innan jag skall iväg.

Hade planer att jag skulle åkt upp till Himos denna ledighet men tyvärr så blev det ändrade planer när jag blev sjuk så jag hoppas jag hinner upp några gånger i april och skida innan säsongen är över för nu ser det ut som våren är på kommande med stormsteg. Vi brukar som sagt ännu skida sista gången till Valborg men detta år jobbar jag så tyvärr måste jag avsluta säsongen lite tidigare. Dit for igen den vintern , minns så bra då jag på hösten väntade att få plocka fram skidorna och nu skall dom snart plockas in i förrådet.




Till sommaren skall vi faktiskt fortsätta med att röja upp ute på holmen där vi har stuga. Ni minns säkert från i fjol att vi lite fick nya tag att åka dit efter en lång paus tack vare Angelica och hennes pojkvän Robin. Dom hade börjat röja upp där och trivs med att vara där och det är alltid lättare att fixa ett ställe i skick med flera hjälpande händer. Så nu hoppas jag vi denna sommar får det uppstädat och bort med allt onödigt bråte som samlats där under åren. Blir nog bra bara det blir färdigt. 

Jag behöver inte heller ha dåligt samvete om vi inte hinner till Himos så mycket i sommar för där ordnas en massa evenemang just sommartid  så jag får nog stugan uthyrd så den inte behöver stå tom. 

Sen har vi som sagt lägenheten till salu där pappa bodde så det är många bollar i luften som vanligt men ni borde ju känna mig redan vid det här laget , Lissu med sina tusen projekt. 

Nu skall jag ligga en stund och kolla runt på IG ( Instagram) , det är också ett projekt jag gillar. Finns så mycket fint att se på och härliga tips.







 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar