fredag 25 februari 2022

Vi firade i Jyväskylä

 På onsdag var jag redo och ta bussen upp till Himos och priset var inte alls fy skam , kostade mig 16e att åka upp till Jämsä och sen kom Mikko och söka mig till buss stationen.



Michelle och hennes kompisar var här då jag kom och dom skulle åka buss ner till Åbo på torsdag. Dom hade haft jätte kul här i stugan , Mikko hade kört dom till backarna där dom åkt slalom. Hennes kompisar blev så bitna av att åka slalom så dom kommer gärna igen hit.

Vädret blev rätt dåligt här i Himos i slutet på veckan med för mig gör det inget , tycker om att också bara mysa inne och här i synnerhet då det finns öppen spis så går det ingen nöd kan sitta i timtal och lyssna på musik och njuta framför brasan. 



Coronan var plötsligt glömd i nyhetsflödet och kriget i Ukraina tog över , det är jätte ledsamt men nu orkar jag inte med en ända tråkig nyhet mer. Det har varit corona nyheter nu hela 2 år varenda jäkla dag så nu tänker jag komma med en rolig nyhet nämligen Mikko och jag jag har idag 25:e februari 7 års bröllopsdag så grattis till oss. Men måste erkänna jag glömde helt bort det men som tur så kom nog Mikko ihåg det och grattade direkt i morse då vi vaknade.


Jag som tycker om att planer , fixa och ordna små överraskningar så hade inget inplanerat till vår bröllopsdag  i och med att det varit rätt mycket annat att ordna nu. Men som tur är Mikko och jag otroligt flexibla och behövde inte lång tid att komma på något kul att göra idag på vår dag.






Vi hade båda packat med  baddräkter till stugan  utan att vi visste om det så vi bestämde i frukostbordet att vi åker till Laajavuori nära Jyväskylä och spenderar en dag på Spa . Så fick jag igen en ny Spa att kryssa för på min bucket list.

Det börjar äntligen bli så att vi kan göra massor med roliga spontana saker nu då kidzen klarar sig själva. När dom var mindre så gjorde vi nog också mycket med dom men då måste man ändå planera lite extra , nu är det bara att fara dit näsan styr.

Blev verkligen positivt överraskad av Laajavuoris Spa , trodde inte det skulle vara så fint då man såg själva hotellet som var som en bunkker , lika grått och trist. Men Spa´t var jätte mysigt , så där passlig storlek så det kändes mysigt där. En del spa är så stora att det inte kommer fram den mysiga stämningen. 



Passligt med bassänger , några jaccuzzin , en varmnbassäng där vattnet var 37 grader och brevid en liten rund bassäng där vattnet bara var 7 grader så ni kan gissa att det var skönt att en stund stå i den kalla för att sen lägga sig ner och njuta i den bassäng som var 37 grader. Var säkert 6 gånger och doppa mig i kall bassängen och det var så otroligt skönt för kroppen. 
Sen hade dom också 2 fina bastun på damsidan och duschrummet var också fint. Med andra ord en super lyckad Spa dag. 



Rena och fräscha så for vi och äta texmex mat till Panchovilla och efter det var det dags  att köra tillbaka till stugan och lägga oss ner på nya soffan och se på tv. Den nya soffan kan man bädda ut om man vill så i morron skall jag och köpa en riktigt tunn bädd madrass som man kan ha på soffan förrän man lägger lakan.




Dom lovat superfint väder i morgon som betyder att vi kommer vara i backen hela dagen , tänk vad härligt det blir med att åka slalom och sen sätta sig ute och grilla korv. Dom har nu också Pohjoisrinteet öppna och där skall vi vara i morgon.

Hör att Mikko sover gott så nu skall jag också säga god natt åt er så jag är pigg och redo att ställa mig på skidorna i morgon och njuta av friskluft. Har faktiskt inte nu på ett tag sovit på balkongen , då fick jag i alla fall ordentligt med friskluft.

Slutar med att  gratulera till vår 7:e bröllopsdag , vi har också idag gått igenom en massa härliga minnen från vårt bröllop då vi gifte oss i Las Vegas 2015 en dag som vi ALDRIG glömmer. Vi hade en så otroligt fint bröllop som vi alltid kommer minnas med glädje.

Väntar så otroligt att jag snart igen kan besöka Las Vegas , staden där jag blev fru Virta och sa ja till världens bästa man. Love ya!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar