måndag 20 juni 2022

Har alltid tyckt om snygga bilar

 Det går trögt här på bloggen , har länge planerat fortsätta skriva om min Usa resa och ännu har det inte blivit av. Tänk att det redan är över 1 månad sen jag for iväg till Usa och har redan en arbetsvecka bakom plus att inkommande veckoslut är det midsommar. Så går den undan denna finska sommar men inte fy skam det heller för snart får vi plocka fram våra skidutrustningar för inkommande säsong. Härligt att äntligen på äldre dar förstå att man kan njuta av alla årstider.

Men nu tillbaka till min Usa resa och detta inlägg handlar om bilar för det är nästan ett måste att ha om man bor där eller turistar där. Dom har nog tågtrafik som går från San Diego upp till LA och nog också bussar men dom flesta som har möjlighet så rör sig nog med bil.

Jag/vi hyr alltid bil då vi är till Usa , det är så mycket lättare att ta sig runt med bil. Nu då jag anlände LA så bokade jag färdigt bil då jag satt på Arlanda och väntade på flyget. Det är sällan du får samma bil som du bokar för dom går efter olika storlekar ochsen då du kommer till biluthyrningsfirman så får du välja vilken bil du vill från olika sektioner. Jag hyrde denna gång en liten bil och då fick jag välja någon som var på sektion 3 , själv tyckte jag att denna bil jag valde var rätt stor men räknades till kategori liten.

Här gjorde jag en liten miss i och med att jag råkade ta denna med alla rutor tonade så var det rätt jobbigt att köra kvällstid då man inte är van med så här mörka rutor för lovade att det var otroligt svårt att ha kontroll i trafiken kvällstid med dessa mörka rutor. Så det lärde jag mig att flera gånger hyr jag inte med tonade rutor.


Nedanför ser ni då min bil bakom den stora bilen och då kan man ju nog säga att min hyr bil är liten.




Likaså bakom den vita STORA bilen ser ni min lilla hyrbil


Denna gång undrade jag nog hur dom har råd att tanka alla dessa stora bilar som syns här i trafiken för bensinen hade stigit jätte mycket sen jag var där senast. 

Där jag tankade låg regular på 6.37/gallon.


Ni kanske undrar vad jag menar med fotot här nedanför men det är en sak som jag gillar super mycket då man tankar bilen i Usa , du lägger ett sk lås på handtaget i bensinpumpen så du inte behöver hålla det nertryckt då du tankar. Finns säker nog i andra länder men tyvärr inte i Finland. 



Jag har alltid tyckt om snygga bilar och sådana ser man nog verkligen av i Usa. Denna gång var jag inte in i någon bilfirma och såg på snygga bilar men tycker om att göra det. Men såg nog en massa fina bilar överallt då jag körde omkring.

Här kommer lite foton , en del har jag visat på min IG ( Instagram) 





Denna bil nedanför är Jaromirs favorit bil och jag vet inte hur många gånger han hållit på och tjata då jag kört han till skolan att ... köpa en sådan ( Cadillac Escalade).

Till slut kom jag på knepet att få han tyst och det var ..."jag söker bilen och du betalar".


Min drömbil är denna här nedanför Range Rover , finns massor med fina modeller av just den bilen men tacka fan att man inte har en sådan med dessa bensin priser som vi har just nu.


Jag är nog så otroligt glad just nu att jag jobbar på sjön och inte behöver ha bil till jobbet varje dag. Sparar otroligt på att  jag bara öppnar hyttdörren och så är jag på jobb. 

Lika i Usa som många sitter flera timmar i bilen ( trafikstock , långa arbetsvägar osv) och som sagt ofta ser du bara en person i dessa stora bilar. För i många familjer så har alla varsin bil och där får dom börja köra då dom är 16 år. Så inte undra på att det svämmar över av bilar där. 

Men tror nog att många fått börja tänka om och lämna bort en massa onödigt körande runtom i världen med dessa bensin priser.

Lamborghini ser jag så gott som alla gånger är i Californien och denna gång såg jag 6 st om jag minns rätt .





Dessa 2 sprillans nya Corvette såg jag då jag gick runt i Huntington beach och det roliga var ju att det var inte några unga grabbar som körde runt med dom utan han ena var säkert 70+ och han andra 60+.

Blev en stund och prata med dom och dom ville visa och demostrera sina nya "leksaker" . Den röda var årsmodell 2021 och den blåa var årsmodell 2022.




Nedanför ser ni lite olika modeller av bilar som jag fotade då jag gick runt.
















Sen bongade jag också lite äldre bilar då jag gick runt.







Till slut ser ni nyaste modellen av Hummmer EV , Bentley och Maserati






  Jag tycker om att köra bil i Californien och min favoritväg är PCH1 ( Oceandrive). 

Denna gång var jag inte upp till LA annat än att jag åkte med mina bekanta upp till Venice Beach på 1 års kalas. Men man skall nog vara jätte på alerten då man kör bil i Usa , trafiken och bilmängden är nog helt annat än lilla Finland.

Sen är nog navigator nästan ett måste om du skall till ställen du inte känner för kör du bort dig så kan du nog få snurra på ett bra tag innan du hittar rätt. Har nog själv under alla dessa år som jag rört mig i Californien kört vilse ett antal gånger i synnerhet då man körde utan navigator och bara hade kartboken som hjälp.

Minns en gång för jätte länge sen då jag varit upp till LA och hälsade på en kompis och inte tänkte hitta ut från själva LA Downtown...vet inte hur många gånger jag snurrade runt samma kvarter innan jag hittade till  Freeway 405 South.

En gång kom jag ensam från Honda center , hade varit och sett på ishockey och orkade inte lägga navigatorn på och körde en onödig omväg och det är ju inte riktigt så roligt då det är mörkt snurra på ensam. Men kom rätt till slut.

För att inte tala om nu senast jag kom hem , har hur många gånger som helst kört upp till Los Angeles International airport ( LAX) och det har gått hur bra som helst men siddu den här gången var jag mitt i allt på fel fil och utan att tänka så var jag på väg åt fel håll. Men som tur så såg jag en bekant gata och körde ner där och for in i en affär och frågade hur jag kommer upp till 405 North och fick en bra förklaring så det var bara att svänga om och köra en bit tillbaka för att se skylten 405 North så jag kom upp på rätt Freeway och sen bara gasa på mot LAX. 

Så jag rekomenderar verkligen en GPS när ni kör runt i Usa , hjälper så otroligt mycket och så sparar man tid för irrar du bort dig så tar det så mycket onödig tid. Skulle gå så enkelt om jag kunde ha min telefon som navigerar mig men då jag inte kan använda den där annat än på ställen med Wiifi. Men som tur hade jag bra med tid så det gjorde inget att jag hamnade fel , men minns en gång då jag skulle köra Mikko och kidzen till flyget och han ville ta PCH1 en bit upp och jag sa att helst inte för visste att det är bättre den dagen man skall hem att inte göra några omvägar utan direkt mot flygfältet. 

Det slutade ju så att vi irrade bort oss, då vi väl kom till Freewayen var det trafikstock så det var inte långt ifrån att dom  skulle ha missat flyget hem. Men han fick sig en läxa att den dan man skall hem så är det nog bara att ha den som resedag och inte ut och se sig omkring sen mera.

Själv sitter jag hellre någon timme extra på flygfältet då jag skall iväg på resa eller hem för det kan bli rätt dyrt att missa planet.

Avslutar inlägget med bild av en sådan bil , deras postbil som ni säkert sett mycket i olika filmer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar