onsdag 8 juni 2022

Härlig frukost utsikt

Jaha gott folk nu borde då Lissu vara full av energi och redo för att börja jobba och tror ni det är så ...nej så är det inte. Alltså är ännu så jetlaggad , ingen normal rytm har jag hittat så egentligen borde man ha semester efter semestern. 

Jag vet hur min kropp reagerar då jag reser långt men sen glömmer man alltid bort det och är alltid lika taggad då man får åka iväg igen och i synnerhet nu efter att inte fått resa till Usa på över 2 år så tänkte man inte på hur stryk kroppen tar av denna tidsomställning. Men som sagt har nu igen som alla andra kvällar sen jag kommit hem sovit så djupt runt kl 17 - 21 och nu sen sitter jag här och oroar mig hur jag skall få sömn på nytt. Klockan är nu 12.26 i Californien så det är ju inte undra på att jag nu gärna skulle börja en ny dag men då borde jag istället sova för här blir det natt.

Det har ju inte gjort något nu om jag varit ledig att lite ha tids rytmen upp och ner men i morgon börjar vardagen och har en arbetsdag på 10,5 timmar och får jag nu inte sömn i natt så kan ni gissa att jag går runt som en zombie i morgon. Sedan ännu till så har vi antagligen sommarsäsongen i full gång så det betyder att det är att ge allt vad kroppen orkar och det tar alltid en tid efter semestern att hitta arbetsrytmen också i och med att kroppen fått nolla helt. Oj oj vad den kommer att ropa hosianna efter detta arbetspass då den har varit på vacationmood 3 veckor och nu blir det gasen i botten.

Men jag får lön för det jag gör så skall väl inte klaga , lön betyder för mig att drömmar kan uppfyllas så nu är det att tuta och köra.

Jag kom som sagt direkt från Californien till Michelles vårfest , på söndagen for vi på en dagsresa ut till stugan och fick snusa i mig den finska havsluften. Det var premiär tur för Mikkos ny investerade båt en Buster L som är så jäkligt snygg ( enligt min smak). Har aldrig egentligen tyckt om Buster för tycker inte det passar att en båt är som en plåtburk , men där ser man på dom senaste sista åren tycker jag dom blivit snyggare och snyggare dom båtarna. 






 Så nu har då Mikko fått igen en av sina drömmar uppfyllda, det är ju detta som är så roligt att ha ett jobb och att man vill jobba för skulle 2 gå runt och vara arbetslösa så skulle vi nog inte heller kunna få våra drömmar uppfyllda. 




På måndag frågade jag Michelle om hon ville komma med till Ruissalo en natt och njuta på Spa och efter det gå äta något gott , hon svarade ja. Så jag bokade runt 12 tiden rum åt oss och sen körde jag henne till jobbet , hon jobbar några timmar om dagen på Kaarina simhall som ledare i en grupp. Jag hoppas hon också får smaken för jobb och i framtiden hittar ett jobb hon trivs med och kan uppfylla många av sina drömmar.



For och söka henne till jobbet och sen for vi direkt till Ruissalo och njöt av att jag ännu har några dagar semester kvar. Det är så bra då man kan gå ut från Spa avdelninge och också simma i havet och på vintern går det att vinterbada där.



 Om någon har ledigt nu eller semester och ni inte vet vad ni skall göra så och ut till Ruissalo fast bara för en dag med tex picknik. Där är så otroligt grönt och fint just nu att man inte kan tro sina ögon , så hur mycket jag tycker om att vara i Usa så måste jag nog erkänna att denna våren här i Finland är nog något som vi kan vara stolta över. Här är så rent , fint , lummigt och grönt sså just nu så det är nog bara att försöka spara allt ddetta på näthinnan så vi kan plocka fram det i höst då mörkret kommer smygande och det inte gör annat än regnar.




Vi hade riktigt mysig hotell natt med Michelle och det som är så bra då man har staycation (hotell natt) i samma stad man bor i är att man kommer hem på ca 20 min. Man kör inte helst så mycket extra nu då man ser bensin priserna , det är nog runt hela världen nu som alla diskuterar dessa bensin priser. Det är ju många nu då man ser på Fb som har köpt sig husbilar och säkert har planer att bila runt och se en massa fina platser men säkert inte är så lyckliga då dom står i bensimacken och skall fylla upp tanken. Sen är ju fördelen med husbil/husvagn att då har man sk hemmet med sig och inte behöver ta in på hotell som också kostar.

Jag tror nog som sagt att ännu denna sommar många tänker bila eller hyra stugor för så kaotiskt som det nu är på många stora flygfält så tror jag dom hellre vill hemestra än att stå där och rentav missa flyget då köerna är så otroligt långa- Läste också en artikel att det var någon som missade flyget då köerna inte for framåt på Arlanda och  fick inte  någon ersättning. 

Igen verkar det bli ett inlägg som mera handlar om vardagen här men kommer nog ännu om min min resa till Usa.  


Man kan inte klaga på utsikten då man äter frukost i Ruissalo Spa hotell.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar