onsdag 20 juli 2022

Tog fram granen

Granen fram i  juli 

Vad har Lissu nu igen hittat på då hon plockar fram granen i juli , fick hon solsting ute i stugan. Nej det fick jag inte utan detta att ta fram granen redan nu hör till mitt balkong tema för i år. Har inte hunnit visa er min balkong sommaren 2022 men  nu kommer det lite bilder.



Många minns att jag hade till vintern Lapplands tema och det fortsätter på sätt och vis men nu har jag mera tagit in skogen på vår balkong. Känns så mysigt att sova i "skogen" då jag brukar sova ute på balkongen nu som då.

Hur fick jag iden att ta skogen som tema

Det började med att jag köpte en hel hög med konstgjorda björk kvistar på Rusta i fjol och packade dom fint in i skåpet. I maj var det dags att placera dom ut på balkongen då också allt börja grönska utomhus. Passade jätte bra med dessa björk kvistar där för dom hålls lika gröna och fina hela sommaren fast det är hur varmt på balkongen.

Sen hade jag också länge gott och sett på en lite mindre julgran som dom har på Rusta som jag hade planer att föra upp till Himos men tänkte att jag ser om dom säljer den på rea i något skede och köper den sen. Av en slump for jag ett tag in till Rusta efter julen och där fanns 1 sådan gran kvar för 12 euro ( normal pris 49,50e) och då visste jag den skall med hem nu på direkten.




Placerade den direkt ut på balkongen och där har den nu fått vara hela våren/sommaren tillsammans med björk kvistarna och alla mina fina Pentik "islyktor" , min dekorations öppna spis och den fina Pentik pallen som jag köpte dit. Tog faktiskt också fram vår sk julgran men lämnade nedre delen borta och placerade övre delen av granen på byrån som jag har på balkongen.



Rentavlan som är köpt  från Ikea passar perfekt till detta skogs ( Lapplands) tema som kommer få fortsätta också över vintern, björk kvistarna kommer jag plocka till hösten och istället dekorera med mina färgranna konstgjora lönn kvistar. Passar bra då vi har en lönn direkt utanför vår balkong.



Till hösten/vintern kommer det bli jätte mysigt med alla mina små lyktor som lyser då det är mörkt , sen hoppas jag  få ett uttag till balkongen så jag kan ha min "eld" i min lilla , gulliga öppna spis.




Här ser ni att med lite fantasi så kan man nuförtiden få balkongena hur mysiga som helst och när vår är inglasad så behöver jag inte oroa mig då första snön kommer att jag måste hinna plocka bort allt utan kan ha allt så här hela vinter då det inte slipper att snöa in.

Det är hur mysigt som helst att sova "ute i skogen" året runt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar