måndag 4 juli 2022

Huntington Beach i Californien

Skall i detta inlägg fortsätta berätta om min Usa resa som jag gjorde i maj och lovade berätta om Huntington beach eller mera känt som HB eller Surf city.






Fina bilar ser man över allt. 







Där finns en jätte lång fin beach och HB är också ett toppen ställe med ordentliga vågor för alla som gillar att surffa. Där finns också en lång fin pier som för en tid sedan tyvärr stängde den härliga Ruby´s restaurangen längst ut. 





Det hör till  då jag kommer till Californien att besöka HB. Jag vet att många kanske tycker att då man reser skall man hela tiden se olika ställen men jag har mina favorit platser som jag alltid vill besöka men visst försöker jag alltid trycka in i semester veckan någon ny plats som jag vill se då jag åker till Californien. 



Nästa gång vi jag åker med Mikko till Californien så vill jag att vi bilar upp mott norr till ett ställe som heter  Solvang , ett litet mysigt Danskt ställe i Californien. Om ni klickar på namnet så kan ni läsa om detta ställe.

Men i alla fall så spenderade jag denna gång en hel dag i HB. Hade träff där med en amerikansk kompis som jag blivit vän med då vi varit och se på ishockeymatcher. Hon föreslog att vi skulle äta på restaurangen nere vid beachen  Sandy´s beach schack , har faktiskt aldrig ätit där fast jag varit jätte mycket i Huntington beach. Alltid roligt att prova nya matplatser.





Det var jätte roligt att ses efter den lång pausen då världen varit stängd , härligt att få resa  igen. 




När hon sen åkte hem så bestämde jag mig att bli kvar i HB och gå ut på piren , hon kunde inte komma med dit för hon hade hunden med och där är strikta regler att inte hundar ut på Huntington pier. 






Det är alltid lika fachinerande att gå ut på piren och blicka in mot land och se den otroligt långa beachen som sträcker sig lång från norr ner mot söder. Det är som man skulle vara med i den omtalade tv serien Baywatch. Du ser en massa lifeguards över allt , lifeguards som kör runt i bilar längs hela beachen , en massa surffaren , massa folk som spenderar sin lediga tid på beachen , beach volleyball m.m





Det var faktiskt just här i HB som jag i ungdomen spenderade än lite längre tid så har  varit mycket  på denna beach och i detta området , med andra ord för mig bekanta platser. Själva området nere vid beachen har vuxit och blivit modernare men där är ändå en härlig stämning. Passar super bra för dom som vill ha lite mera liv och rörelse under semestern , där brukar ordnas en massa program och surftävlingar just på denna beach. 



Själv föredrar jag nuförtiden mera dom lugnare ställena då jag är i Californien och dom beachen hittar jag mera söder ut , mina bekanta bor i Dana Point och jag trivs jätte bra där. Men det är också jätte roligt att åka runt och se till ställen där jag rörde mig mycket i ungdomen som tex Redondo beach , Seal beach ,Newport Beach , Manhattan beach där är några ställen där jag och mina vänner rörde oss mycket i ungdomen och förstås Huntingtong beach som nog var vår favorit beach.

Kan absolut rekommendera ni som tänker åka till Californien att besöka HB och innan ni åker dit kan ni fast googla på deras egen sida och se ifall dom ordnar några roliga evenemang . Själv var jag ett år och såg då dom hade surf tävlingar för hundar, det var verkligen en fröjd för ögat som jag aldrig sett förut. 



 

Till slut så önskar jag alla mina vänner i Usa Happy 4th of July som är idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar