måndag 1 augusti 2022

Uppdelat team

 Så har vi då kommit in i en ny månad igen , tyckte just vi hade juli och nu har den rusat förbi och vi välkomnar augusti. Tycker själv att augusti månad är en sk övergång från sommar til höst fast många tycker att den ännu räknas som sommar månad.






Vardagen kommer smygande med att folk återgår till sina arbeten efter semestern och skolorna öppnar sina dörrar igen efter sommarlovet. Jaromir börjar skolan den 10:e och Michelle börjar den 15:e gymnasiet i Pargas , Mikko var första dagen på jobb idag efter semestern och själv kör jag mitt vecka/vecka system. Så vi börjar välkomna vardagen här sakta men säkert och det är egentligen rätt skönt. Visst tycker jag det är bra att kidzen har fått nolla helt från skolan några månader men inte vill jag att dom allt för länge skall ha denna rytm att dom sitter uppe alla nätter och spelar och sen kan dom ligga och sova till mitt åt dagen. Men egentligen är jag väl den sista som skall säga något om det för jag är ju egentligen lika , gillar att sitta uppe och se på film sent och sen sova länge. 



Men är nog värd mina sovstunder och "naps" som jag ibland tycker om att ta på dagen. Efter dessa månader sen Glory startat så har vi nog jobbat i sådan takt som inte många skulle stå ut med och då menar jag nog verkligen att det varit tufft. Men vet varför jag jobbar för jag har drömmar som skall uppfyllas , men ibland funderar man ju om det verkligen är värt att ta slut sin kropp och sen kanske inte kunna göra något då man väl får kalla sig "pangis" och njuta av sina uppfyllda drömmar. Men nu då kidzen är så stora och har sitt eget program och Mikko jobbar mycket så försöker jag nog på mina lediga veckor låta kroppen vila och gör sådana saker som jag tycker om och känner att jag trivs med och dom flesta vet ju vad det är ...nämligen hotellenätter , resa , spa och stugliv m.m 






Nu hade vi faktiskt på veckoslutet tid att vara på två man med Mikko ute i skärgården i min favorit stuga och favorit plats...vi for nämligen till Tunnhamn med "Buster of the Seas". Angelica , hennes sambo och Jaromir var i stugan nära Dalsbruk och Michelle var i Halikko med sin pojkvän så alla fick vara på sina egna favorit ställen. 








Ibland behöver alla sin egen tid och sitt eget utrymme , fast det hur roligt är att vara alla tillsammans så är det nog också skönt att vara uppdelade i mindre team. Vi fick som sagt njuta av lugnet i yttre skärgården och rå om varandra och avsluta Mikkos semester i ett lugnt tempo och dom andra fick vara i den andra stugan och ha sitt program och sina tidtabeller, komma och fara precis hur dom vill.





Dom kom faktiskt med båten utåkande en sväng till Tunhamn på lördagen och hälsade på oss till stugan där vi brukar vara. Vi var en stund med Mikko och gick runt på holmen då Ankku ringde video samtal och frågade var vi var och så visade hon runt och så såg vi att dom satt på terassen i stugan här på Tunnhamn. Så det var verkligen överrasknings visit.




Så det blev att hastigt svänga och fara tillbaka, men hann i alla fall träffa några bekanta medan vi var på vår promenad och så fick Mikko se nybygget som våra bekanta bygger där. Roligt att ses och så kommer vi med bättre tid sen då ni flyttat in , vi tar bulle med om ni bjuder på kaffe.

 Vi låg faktiskt på lördags förmiddagen med Mikko nere på bryggan och latade oss i solen , simmade och var allmänt slöa så som man skall vara då man är ledig och har semester. Inga tidtabeller och måsten ingick i detta veckosluts konceptet.



Jag har sagt många gånger förut att en stuga skall vara på en bergsklack där man bara kan sätta sig ner på stolen och njuta av vyerna. 


Därför är jag glad att den yngre generationen trivs på Bergön och håller igång den platsen och vi kan njuta här ute med att inte göra något. Visst hjälper vi till och försöker hålla lite talkon på Bergön i den mån vi hinner, orkar och vill , men tycker det är riktigt roligt då den yngre generationen också har fått ögonen upp för skärgården och stuglivet. Dom vill säkert också ha sina egna stunder ibland som också vi vill och då är det bra att ha flera ställen så behöver vi inte alltid vara alla under samma tak. 





Är ännu så otroligt tacksam att vi har möjlighet att få vara ute i Tunnhamn , har många härliga minnen därifrån ända sen jag var liten. Hit kan jag komma vilken tid på året också med förbindelse båten om inte Mikko har möjlighet att komma med. Likaså om vi båda vill hit och det är lite kraftigare vindar så kan vi ta förbindelse båten.

För det vet jag sedan jag varit liten att dit är det nog inte bara att fara puttrande med vilken båt som helst. Minns från tiderna då min pappa var mycket dit så gick det inte en dag hemma som han inte lyssnade på väderleken och likväl for han iväg fast dom lovade lite kraftigare vindar. Så han har nog gungat i sina dagar på böljan den blå i yttreskärgården  och får ju vara glad att det aldrig hände något värre med honom när han for på sina äventyr.

Lika nu då vi for på fredag så blåste det nog och rätt så stora vågor så vi kunde inte alls köra hårt , men inge av oss är rädda för havet men vi nog har respekt för det och vet att havet  vinner då den visar sin makt. Men med sunt bondförnuft så går det nog oftast bra. Men det är nog helt annat att åka ut till Bergön (inomskärs) än till Tunnhamn där det är så mycket mera öppnare , åker man dit så är det nog jätte viktigt att följa med sjövädret så man vet att man också slipper hem därifrån. 

Har lite ett och annat inbokat i kalendern  men skall nog försöka hinna ut dit ännu och jag är ju van att sova i mitt utesovrum ( balkongen) så inte är det någon skillnad fast det blir lite svalare tider och jag åker dit ut. Där är så mysigt att njuta av en massa tända ljus och titta ut då höststormarna viner. Men hoppas vi ännu hela augusti får njuta av värmen.




Vi avslutade Mikkos sista semester dag med att blicka ut över havet och skåla med alkoholfritt Källarbackens jordgubbsbubbel ( så somrigt och gott ).

Tack för denna gång Tunnhamn , alltid en säker plats där jag vet att vi kopplar av till 100%.



Lycka till alla er som börjat vardagen igen efter en lång härlig semester och ni som börjar semestern nu skall njuta av er ledighet. Själv har jag ännu några dagar kvar av min lediga vecka som jag skall njuta av.

Idag tog jag kidzen med på lunch för ville njuta av att sätta ner mig till färdigt dukat bord och bara plocka åt mig av allt det goda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar