onsdag 18 januari 2023

Januari är en bra rese månad

Har kommit hem lyckligt och väl efter en super lyckad resa till Gdansk , den staden är alltid lika mysig att besöka. Så otroligt smidigt att flyga dit direkt från Åbo. Nu flyger också Wizzair direkt från Åbo till Rom ifall någon missat det.




 Denna härliga stad Gdansk leverera oberoende vilken årstid man kommer hit , försöker alltid komma hit en sväng då dom ännu har dessa jul belysnigar för det är så magiskt att gå runt och se på allt detta och i synnerhet för mig som är en stor älskare av julen. Old town bjuder verkligen på jul stämning. Brukar ofta göra en resa dit just så här i mitten på januari innan dom släcker och plockar bort allt jul.






Många kanske tycker det är en ruggig tid att åka dit i januari men kan säga som så att då är det billigt att flyga dit , hotellen är billiga , sen är där mycket rea, lite turister så man behöver inte trängas. Då jag åker dit i januari brukar jag boka hotell som har Spa för denna årstid vill man inte vara så mycket ute om vädret råkar vara dåligt så då är det mysigt med bastu, pooler, mat och shopping. 




Därför var det riktigt skönt att åka dit ensam för ett par dagar och göra allt i min takt. Michelle skulle gärna ha kommit med på en liten shopping resa men hon har fullt upp med skolan på vardagar då det är billigt att flyga dit. Skall försöka hitta något passligt pris så skall vi nog åka dit på två man nästa gång.



Skulle gärna ha haft Mikko med nu då jag for men han har så fullt upp på jobb hela tiden så finns inte en chans att han kan få ledigt någon extra dag just nu och för den delen orkar han absolut inte gå runt i affärerna då jag vill shoppa. Finns inget jobbigare när man har någon med som inte är ett dugg intresserad av att shoppa, själv kan man svänga, vrida och vända på varenda klädesplagg i butiken.



Har så väntat att kidzen skulle börja klara sig själva och vi skulle få mera egen tid med Mikko och kunna göra saker tillsammans som tex resa , men nu har han så fullt upp på jobbet plus att han dejourerar  mycket på veckosluten. 

Sen är det mycket med Michelles simning som han är engagerad i , han är med i simklubbens styrelse och dom ordnar en massa program under året plus att han är frivillig tidtagare då det ordnas simtävlingar m.m . Det är roligt för Michelle att han orkar hålla i dom trådarna och engagera sig i hennes hobby. Inkommande veckoslut skall dom faktiskt på resa med simklubben, det blir läger på Åland.




Sen hoppas jag verkligen han har ledigt nästa veckoslut jag kommer hem från jobbet   så vi kan åka upp och skida till Himos. 



Nu skall jag berätta lite om min Gdansk resa.

Strövade runt en stund i stan då jag kom dit på söndag kväll och sög i mig all julstämning som dom ännu hade kvar. Den stora, fina granen som dom brukar ha vid shopping centrum Forum hade dom tyvärr hunnit ta ner lika så alla julprydnader inne i shopping centrum. Men överallt runtom i stan hade dom en massa fina ute dekorationer och fina belysningar.




Denna gång valde jag Hotel Radisson som är en av mina favoriter , har bott där en gång förut. Hittade super bra erbjudande på detta 4 stjärniga hotell nu i januari och då jag är club member i Wizzair så får jag rabatt. Jag tog ett riktigt vanligt standar rum men med King size bed för det finns inget skönare än då man får ha hela mega sängen helt för sig själv. Det som var minus med detta standard rum var att Spa ingick inte i priset men jag tänkte att det kanske är som förra gången då jag var där att det kostar 5e för hotell gäster men så var det inte nu fick gästerna beta fullt pris 19e för 1 1/2 timme. 




Tycker inte om då man skall njuta i Spa och ha en tid och passa för ofta har hotellen så att man får vara hur länge som helst på Spa avdelningen då man är gäst på hotellet. SÅ det var ett minus denna gång. Men dom har rum som är lite dyrare och där det ingår Spa så rekommenderar det ifall någon är på väg och boka detta hotell.


                                

Sen Hotell Almond och Hotel Grano som jag också gillar har sådant system att Spa ingår i priset , du får fara dit när du vill och vara hur länge du vill. Brukar ibland gå på morgon bastu innan jag checkar ut på dom hotell där det ingår Spa. Sen gillar jag hotell Puro men där finns det inte pool avdelning.

Men det byggs nya hotell hela tiden så det verkar nog gå bra i Gdansk efter att världen öppnats igen.

I detta inlägg fick ni se alla fina belysningar som var utplacerade runtom i stan och i nästa inlägg skall jag visa lite mysiga dekorationer.


 




Ni kan säkert gissa att jag var i mitt esse då jag gick runt bland alla dessa ljus dekorationer och julpynt. Alltså så otroligt mysigt.

Allt mina resor, oberoende vart jag är på väg ger mig massor med ny energi och igen en gång blir jag påmind varför det är roligt att ha jobb. Skulle inte kunna göra dessa äventyr utan mitt jobb och min stuguthyrning. 

I morgon kväll börjar arbetsveckan igen och då är Glory 3 veckor kvälls båt när Grace är på dock i Danmark. Skall bli roligt att vara kvälls bytare det passar mig mycket bättre än morgon byte.

Nästa inlägg blir ännu med tema Gdansk för dom som orkar se på lite jul inspirerade foton.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar