söndag 1 januari 2023

Komboweekend var succe

 1.1.2023

Så har vi då välkomnat ett nytt år och hoppas det för med sig mycket skoj. Fast världen var rätt så orolig i fjol så hade vi mycket roligt inbokat i vår kalender. Skall göra en års resume´ i nästa inlägg.

Vi avslutade i alla fall detta år med mycket roliga saker som tex julfirande lite i efterskott på torsdag då jag kom hem från jobbet (Julfirande Vol2). 

På fredagen lovade jag åka med Michelle till Skanssi för hon ville åka och shoppa lite kläder på mellandags rea och sen hade vi som sagt ännu några julklappar som skulle köpas till vårt Julfirande Vol3 på lördag. Det blir en kombinerad jul och ny årsfest.

Angelica och Robin skulle komma till Åbo och bli här över natt så vi började lördags kvällen med att hela gänget åka och bowla.





 Sen gjorde vi vårt firande så enkelt och bekvämt som möjligt så att ingen behövde duka , laga mat eller plocka undan. Vi valde att åka till vårt favorit ställe FC kebab och smaska i oss skräpmat.



Det blev en salig blandning av allt. Jag ville ha min favorit pizza, Mikko valde pizza  medan dom andra ville ha pommes med kebab eller kebabrulle. Fast jag tycker om att duka upp fint i synnerhet till jul och nyår så var detta ett super bra val att ingen behövde göra något , bara sätta sig ner och äta.

Efter vi hade ätit och vi var mätta och belåtna så var det dags att åka hem och dela julklappar. Julgubben hade hunnit hem till vårt medan vi var och bowla så där fanns igen julklappar under granen. Spännande!!




Vi gjorde så att vi alla öppnade ett paket i tur och ordning så vi hann se och förklara varför just denna gåva passade åt var och en. För ofta blir det så att alla öppnar samtidigt och man inte ens hinner reagera vad den andra har fått. Detta var bra system och julafton Vol3 var full av fina överraskningar i paketen.Tack!!

Tiden gick så fort och plötsligt började klockan närma sig 23.30 och vi bestämde att åka en sväng in till stan och se på fyrverkeriet. Men det var nog kanske inte så lysande ide att åka så sent för där var så otroligt med folk att vi inte hittade någon parkering. Angelica , Robin och Michelle steg ut och gick en bit för att se på raketerna medan Mikko och jag satt i bilen och såg. Jaromir var inte med för han var med sina kompisar och firade.



På småtimmarna blev det ännu den traditionella ny års menyn , knackorv och potatis sallad.

Söndagen börjades med en ordentlig brunch som Angelica och Robin fixade till.



 Efter det packade jag min "rygga" för en staycation i  närknutarna nämligen hotellnatt på Ruissalo Spa med Mikko. Han skulle på jobb på måndagen och bussarna går  precis utanför hotellet in till stan så det är hur behändigt som helst för honom att åka på jobb därifrån.




Jag hade bokat hotell redan på hösten för hade först lite planer att vi alla skulle ha kunna firat ny året där men så blev det ändrade planer att vi hellre alla firade Jul/Ny år kombi hemma och sen for vi på tvåman på hotell.

Mikko dejourerade till kl 18 på söndag så han blev uppe på rummet tills arbetstiden var slut  medan jag for direkt ner till Spa då vi checkade. Alltså finns nog inget skönare efter då vi alla varit samlade med full rulians hemma sätta sig ner i jacuzzin , blunda och bara relaxa. Där var förstås en del familjer nu då det är jullov så det var lite mera ljud än vad det vanligtvis brukar vara men försökte stänga öronen så gott det går och bara koppla av.



Alla har ju rätt att vara där och njuta men som dom flesta vet så har inte barn ro att sitta stilla och volymen är ju på rätt hög nivå så den rätta koppla av känslan kanske inte riktigt infinner sig då man sitter i jacuzzin och plötslig hoppar det i ett par kidz och vattnet sprättar runt. Men familjerna började droppa bort mot slutet så det blev lugnare.






Sen var jag 5ggr och doppade mig i havet , finns nog inget skönare än att från bastun eller en varm jacuzzi ta sig ett svalkande dopp mellan varven. Lovar att efter man varit nästan 4 timmar på Spa , ätit och sen kryper ner i ren bäddad säng så sover man som en prinsessa.

Ibland sitter vi och pratar om hur man förr bara längtade ut på lördag för att festa och dansa men nu lockar det mig inte det ett dugg. Jag väljer absolut hellre en hotellnatt med just detta Spa koncept.

Köper ofta julklappar som man har nöje av efter julen så Mikko fick ett presentkort för 2  till Hotell Kakola och Spa. Tycker om att ge gåvor som vi båda har nöje av så det skall bli intressant att prova deras Spa avdelning.

Vet ännu inte när vi kommer använda det för det är i kraft hela 2023. Senast vi bodde på hotel Kakola så var inte Spa avdelningen färdig och då övernatrade vi i cellen. Denna gång blir det att boka med en ordentlig dubbelsäng.

 Nu blur det god natt från livsnjutaren Lissu som verkligen tagit igen allt för att jag jobbade julafton.

 Detta koncept att fira julen efter åt var verkligen bättre än jag trodde så nu kommer vi nästa år att fira samma koncept. Nämligen kombo weekend uppe i Himos till ny året som betyder att vi firar både jul/ny år på samma dag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar