onsdag 29 mars 2023

Saaga

 Ligger redan i sängen och kl är bara 22 , det är inte riktigt min stil det. Men det betyder att arbetet kallar i morgon så jag måste börja förbereda mig för en vecka med tidiga mornar , jag som hatar tidiga mornar. Om jag inte i den här ålder än har blivit morgon människa så blir jag nog aldrig det. Finns ingen härligare än att få vaka länge och sen sova länge efter att tuppen har galt. Skönt då Michelle inte hade skola idag så behövde ja inte vakna tidigt utan masade upp mig från sängen efter kl11.

Så den dagen jag blir "pangis" (pensionär) så ser ni nog inte mig och köa utanför butikerna 15 minuter före dom öppnar utan jag är nog säkert den som rusar runt mitt i natten i Citymarket som har 24/7 öppet och gör min shopping runda.

Sen är det så otroligt enkelt och bekvämt att shoppa via nätet , fick idag mina nya , fina påslakan som jag beställde från Pentik. Har länge , säkert redan ett år funderat fram och tillbaka på dessa påslakan men alltid backat ur i sista minuten och sen igen då jag tänkt beställa så har erbjudande varit slut. Men nu bestämde jag mig att det får bli som tack åt mig själv för att jag fick lägenheten uthyrd. Nya, fina lakan är aldrig fel och dom kommer passa superfint till sovrummet.



Håller också på att sakta men säkert fylla upp serien med glas och tallrikar som jag tycker är så fin , nämligen Pentik Saaga (klicka på texten). 




Tänkte först att jag skulle ha den serien  upp til stugan för det skulle passa så bra där men sen är det ju det då jag hyr ut stugan och det tex kommer ett gäng festprissar så kan det vara att det inte finns så många hela glas efter det så tror den får bli hemma i Åbo och vi använder den här sen då jag fått ihop lite flera tallrikar.





Har egentligen inte tidigare velat köpa någon märkes serie i och med då kidzen varit små så skulle ja aldrig ha vågat använda den men nu tycker jag det är dags att kunna satsa på en sk lite finare serie som passar superfint att använda vintertid. Längtar att en dag få duka upp till julmiddag fint med Saaga serien. Det lär väl bli ett  tag tills dess i och med att jag ännu inte har hela serien och sen har jag ännu ganska många jular att jobba då den är på min arbetsvecka så har tid att samla ihop till hela serien.



Till stugan har jag köpt mycket från Ikea  för om någon tallrik eller glas far sönder så harmar det inte då dom har så bra pris.

Så i morronen är det dags att fara och gasa på i igen på jobbet som betyder att jag kan se lönedagen i horisonten som igen betyder att då det är lönedag så kanske jag möjligtvis kan unna mig en ny tallrik eller glas till min Pentik Saaga samling.

Glasen nedanför är mina nyaste i samlingen.




Där ser jag igen varför det är roligt att ha ett jobb att gå till för då får jag sakta men säkert olika drömmar uppfyllda. Skulle jag nu ligga hemma arbetslös här månad in och månad ut , år ut och år in så visst skulle jag kunna drömma för det kostar inget men skulle inte kunna uppfylla en ändaste av mina drömmar. Att jobba betyder också att jag har betalda semestrar att vänta på och ser redan en sådan på kommande i horisonten.

Så i morron "Go girl go" , klockan ringer 5.30 och då sparkar jag igång arbetsveckan 




söndag 26 mars 2023

TIPS: Fixa egen svamp lampa

Fy fasiken vad skönt att ibland vara slö och inte göra annat än äta, sova och se på massvis av serier/filmer. Efter att jag hade fullt upp då jag kom hem efter jobbet och inte hann sova ikapp min sömnbrist så har jag verkligen tagit igen den nu på veckoslutet. 

Vi har med andra ord bara tagit det chill med familyn detta veckoslut och det behövs ibland vara tomt i kalendern. Michelle hade några timmars jobb i Kaarina simhall idag men efter det fick hon komma hem och slöa. Visst tusan är 2 dagar ledigt jätte kort då jag ser när dom blir lediga från skolan på fredag eftermiddag och hastigare än man tror så är det igen måndag morgon. Tänk att det redan av min lediga vecka gått 4 dagar.

I morgon har jag inbokat i kalendern att jag skall skriva hyreskontrakt till min nya hyresgäst men efter det är det inga måsten förrän torsdag morgon då det är dags att åka på jobb igen.

Har inte direkt börjat förbereda mig för påsken i och med att vi kommer att vara i stugan och brukar inte annars heller pynta direkt till påsken. Ibland har vi sått påsk gräs och i fjol pysslade jag små påskharar av träkulor som jag skall ta fram och det är allt jag dekorerar. Gillar egentligen inte påsken, öser på istället sen då det är Halloween och jul.

Men har faktiskt pysslat ( inget påsk tema) men ett tips som jag hittat då jag surffat runt i Cybervärlden. Kan vara att någon annan också sett detta tips och har en likadan hemma , nämligen en Svamp lampa som är gjord av en Ikea skål , en Ikea vas , en Ikea nattlampa och spray målning.




Så här såg lampan ut innan jag målade och där kan ni se hur hur jag la den där timer lampan dit.




Lovade er tidigare att jag skulle visa detta tips men tänkte inte hitta rätt spray färg , slut över allt i affärerna där dom säljer dessa spray målnings flaskor. Men hade ju sådan jätte tur då jag surffade runt  på Tori.fi och helt plötsligt slog det mig att jag på skoj skall se om jag kanske hittar sprayfärg där och tammetusan där fanns 2 flaskor till salu av just den sorten jag behövde. Lycka!!



Så har som sagt 2 skålar och 2 vasar som jag skall spray måla så jag får två lampor men började försiktigt med den ena vasen/skålen för att få lite grepp på själva sprayande.

Alltså detta är nog ett av det lättaste knepet att få en liten mysig svamp lampa.

1. Börja med att tejpa utsidan av skålen och vasen



2. Sen sprayar du ett lager med färg ( kan välja vilken spray färg som helst) och låter det torka. Hade min skål och vas 2 dagar och torka. Tyvärr råkade jag spraya lite ojämnt så det började lite rinna på insidan ( la den sidan på lampan  mot väggen)  men skall se om jag sprayar en gång till här någon dag eller låter den vara och hoppas på bättre tur på följande lampa.



3. Då färgen är torr så drar du bort tejpen och placerar nattlampan i vasen , med sk lampdelen/lysdelen ner. Det som är nackdelen med denna nattlampa är att den lyser bara 15 min och så får man tända igen. Så jag skall prova lägga en batteri slinga i den andra lampan då den är klar och se hur det blir.



Ja det var de så där enkelt får man en ny liten mysig lampa. Det finns massor med dessa IKEA hack om man söker på nätet. Där folk kommer på en massa ideer hur man kan fixa/trixa Ikea grejer.



Så nu är det bara att köpa er dessa prylar och välja en sprayflaska med färg som passar till er inredning och så är det bara att börja spray måla.

Blev och tänka att man kanske skulle kunna ha dom utomhus också i och med att det inte slipper vatten in i flaskan fast det regnar då glas skålen är på och sprayfärgen är ju på insidan och inte tar någon skada utomhus.



Jag har nog poenterat förut att ett rum som jag saknar otrolig är en tvättstuga och det andra rummet är ett hobbyrum. Men kanske kanske i något skede Michelles och Jaromirs rum blir lediga då dom flyttar till eget boende i framtiden. Mikko får ta det mindre rummet till sitt kontor och jag tar Michelles rum till pyssel och sy rum.

Kan redan se framför mig organiserings Lissu som kommer ha det superfint i mitt hobby rum. Som ni vet så vill jag ju ha ordning och reda med allt och då menar jag allt. Det är inte bara hemmet som ska vara rent och fint utan ordning i skåp med fint vikta kläder, ordning i lådor , förråd osv men jag har ju ett team som nog hastig får det råddigt efter att  jag ordnar och fixar.

Ett annat ställe där jag har super bra ordning är på min data och det kunde ni väl gissa. Finns nog inget ställe där jag har upp och ner , nej ordning och reda vill jag ha vad det sen än gäller.

Likasom nu då jag gjorde min deklarations korrigering i och med att jag har min hyres business så har jag en egen mapp för just det här på datan och så är det bara att klicka in sig där och så är det så fint uppsatt med en massa kolummer, färger , staplar med andra ord en jäkligt fin ordning och reda.

Sen har jag inredningsmappar ,  ESC mappar med olika listor och låtar , mappar för mina resor både kommande resor och dom som varit plus en massa andra arkiv. Har som sagt ända sen jag var liten tyckt om ordning/ reda och jag trivs med då allt har sin plats. 








fredag 24 mars 2023

Lägenhet, Eurovision , språk ...här går det undan!!

Vet inte hur många gånger jag börjat blogga och så har allt blivit på hälften. Som igår natt då jag inte fick sömn så låg jag och blogga och just som jag skulle tillägga lite bilder så blev det något fel och hela texten försvann ,shit!! Gör nu ett nytt försök.

Skönt att vara hemma igen och ha lite mera svängrum än min lilla hytt där jag bor då jag är på jobb. Man känner sig alltid så fri då man går över landgången ut i friska luften och vet att nu har jag en vecka tid att göra sådant jag vill. 




Blev i stan innan jag for hem på torsdag morgon för skulle träffa en kompis från Sverige som var på väg till Tammerfors , så vi tog en fika innan jag åkte hem. Var rätt så trött för hade inte sovit många timmar natten innan, går ofta på övervarv då man vet att arbetsveckan börjar vara över och längtan att få välkomna den lediga veckan är enorm. Men piggnade i då jag tog mig en morgonkaffe på Espresso coffee house. 

Då jag kom hem trodde jag fasiken inte mina ögon här var för engångs skull städat och undanplockat med andra ord jätte roligt att komma hem till ett rent hem plus att det stod en bukett tulpaner på köksbordet. Tack familyn! Skulle inte ha något emot om det alltid vore så här då jag kommer hem , skulle kännas så skönt att få sätta sig ner i soffan och allt vore ny städat. Jag är nog inte alltför pigg att direkt börja röja undan då jag kommer innanför dörren efter jag städat en hel vecka.



Har börjat gilla att fixa "late brunch" då jag kommer hem på torsdagarna som betyder att jag dukar upp frukostbordet i sängen och knäpper på Netflix , det är så otroligt mysigt och skönt  men denna torsdag blev det inte att lata mig i sängen för en sak som hemma teamet inte hade gjort var att byta lakan så tyckte jag var dags nu. Kastade ut sängkläderna på balkongen och vädra en stund och sen bäddade jag rent. Finns inget härligare än att få krypa ner i rena lakan , snart är våren här som betyder att man kan börja hänga ut byke och då doftar det ännu godare.

När jag väl fick det fixat så ringer Michelle och frågar om jag kommer och söka henne till bussen så det var och hoppa i min röda , juliga "taxi dress" (Onepiece) och söka henne. Sen var det att tanka några koppar kaffe så jag skulle orka ha min lägenhets visning på kvällen för jag måste få dit ny hyresgäst så fort som möjligt att inte lägenheten blir att stå tom alltför länge. Så det blev några extra koppar kaffe innan jag for till lägenheten så jag skulle hållas vaken. Hade visning från kl 17-20 och det var full trafik. Fick som sagt jätte mycket förfrågningar men alla kom inte på visning.

 Det är ju alltid lite risk då man hyr ut lägenheten åt någon okänd , men man måste ta lite risker i livet , därför gör jag alltid 1 års kontrakt så man lättare har möjlighet att bli av med hyresgästen om det blir några problem.

Vad har jag då för kriterier när jag söker hyresgäst , det första är att det inte skall finnas betalnings störningar , att man har jobb eller så brukar jag också hyra ut åt studerande. Husdjur får man ha i min lägenhet. Meddelade alla att jag hyr ut den i sk original skick men att jag betalar om man vill måla eller tapetsera i sin egen smak men någon större remont kommer jag inte göra för tillfället.

När jag kom hem efter visningen så blev det att sätta sig ner och börja gå igenom listan vilka var på visningen, blev en del funderas av och an för där fanns några som jag hade lite svårt att välja emellan. Men till slut blev valet en dam som bor i grannlägenheten i en liten 1:a och nu gärna ville ha en lite större lägenhet med balkong så det kom helt perfekt både för henne och mig. Hon känner till huset och husets regler, hon fick kort flyttväg och jag hoppas att jag får en trevlig hyresgäst. Hon verkade i alla fall jätte trevlig. Därför är dessa lägenhetsvisningar bra så man får träffa dom som är intresserade och får lite diskutera och fråga. Kändes jätte skönt att den inte blev att stå tom någon längre tid för hon flyttar in i mitten av april. 

Hade tankat så mycket kaffe under torsdag kväll så tror ni nattugglan Lissu fick sömn på natten , nej hur skulle jag det. Tur så finns det data så jag blev på soffan och slösurffa runt och ännu 2.30 a.m låga jag vaken och märkte att jag fick ett meddelande på messenger och varifrån tror ni det kom.

Jo från en kompis som satt på ett flygplan och som hade 30 min kvar inför landning på LAX. Chattade en stund innan hon stängde telefonen och bad henne om en färsk update då hon kommit ut från flygterminalen. Skulle gärna vara i hennes skor och få lite amerikansk mark under fötterna. L du skall ha en trevlig semester over there.

Efter det låg jag ännu en stund och snurrade och inte kunde få tag på sömnen och då började den inre stressen lite göra sig påmind för skulle vara kl8 i min lägenhet för det skulle komma en el  gubbe dit och se på ett jobb som inte riktigt hade gått som i Strömsö. Tänker inte betala för sådant som dom inte gjort bra. När jag varit dit en sväng så skulle jag söka Michelle från tandläkaren som hon hade på fredag morgon och sen köra henne ner till Pargas. 

Tänkte först att jag åker hem direkt och lägger mig en stund och tar en nap men så bestämde ja mig för att på samma gång åka och handla så jag inte behöver göra det på lördag för då fan skall jag sova jätte länge. Tror jag kommer ligga i sängen hela dagen och bara vara lat , vila ut och se på Netflix. Hade så mycket intryckt nu i kalendern då jag kom hem från jobb med skönt att jag fick allt uträttat så firade med att köpa en fin, vårig tulpan bukett åt mig och gav mig en stor klapp på axel och sa "bra jobbat Lissu"!



Man skall tacka sig själv om man lyckas med något och känna sig stolt. Fick nu uträttat två flugor i en smäll , el gubben skulle göra om jobbet och lägenheten är uthyrd. 
Yess I made it.



Till påsken skall vi åka upp till Himos  hela gänget  inklusive Angelica/Robin och skida. Det är långledigt för dom som jobbar iland och skolorna har påsklov så vi blir där 4 nätter. Det kan vara att Mikko och jag blir på tvåman där ännu ett par nätter extra då han har semester och jag ledigt. Kidzena är så rese vana så dom klarar bra att åka buss eller tåg till Åbo för dom skall till skolan på tisdag. 

Fast det varit rätt fullt upp nu sen jag kom på ledigt så har jag hunnit med att lyssna massor på alla ESC låtarna , brukar också då jag är i hytten lyssna på dom och jag märker mera och mera vilka som börjar bli mina favoriter. Min top5 blir som sagt klar just lite före ESC finalen i maj men Finland kommer nog antagligen smyga sig upp på min första plats känns det just nu. Sen kan jag ärligt säga att jag känner inte alls något för Sveriges bidrag med Loreen. Hon sjunger jätte bra och har en fin stark röst men nej tyvärr så blir Sverige utanför min top5 kan jag redan säga nu.

Om det skall vara en ballad som skall vinna i år så vill jag att Italien tar segern för den är så otroligt fin , men jag vill nog att en låt fart och fläng vinner  och vår egen gröna "Kaalimato" på svenska Kålmasken sticker nog verkligen ut och den är så bra/rolig hans låt. Den fastnar direkt om man säger så.

Några andra länders bidrag som jag gillar mer och mer förutom Finland är Österrike, Tjeckoslovakien, Israel, Serbien, Moldavien , Norge , Italien så det kommer nog att bli en spännand efinal i år för kan nog redan nu säga att Finland kommer med i finalen som också Sverige kommer att göra.

Är det flera än bara jag som hunnit börja hitta sina favoriter bland alla länder?? Jag tillhör en massa ESC grupper och ni kan gissa att diskussionerna går heta och kan lova att många ESC fans runtom i Europa verkligen älskar Cha Cha Cha!!!

Förutom att jag lyssnar på ESC låtar så försöker jag aktivt lära mig Polska via datan , började så där sakta då jag var permitterad under corona tiden men sen blev det paus , men nu är jag igen på gång och har faktiskt lärt mig en del ord. Prata klarar jag inte men mit mål är att lära mig så mycket att jag kan såga någon mening på Polska då jag brukar vara mycket dit.



Nu skall jag se en film för i morgon kommer denna "taxi chaufför" inte köra en ändaste kilometer , nej Lissu skall SOVA länge!!!

God natt allesammans.

 





 

onsdag 15 mars 2023

Det var den lediga veckan

 Det blev nog lite kort veckoslut i Himos denna gång , hann  inte ens och skida. Fast jag har en hel vecka ledig och skulle kunna njuta många dagar där så var det bestämt att vi alla åker tillsammans på fredag kväll som för mig betyder att jag skall då vänta tills gänget kommer hem från jobb/skolan plus att dom ännu efter det skall packa. 



Så vi kom oss inte iväg förrän kl19 på kvällen plus att vi stannade på vägen för att kissa, tanka och ta med take away kaffe. Så klockan var närmare 23 när vi kom fram till stugan och då hinner man nog inte göra så mycket än packa upp kassarna och bädda sängarna. Blev nog själv uppe och se på tv och slö titta på datan rätt länge medan dom andra for och sova. Michelle hade en kompis med så dom huserade på övre våningen så vet inte alls när dom somnade.



Sen vill jag absolut inte stiga tidigt upp då jag är ledig, ligger gärna länge och äter frukost i sängen , hör på musik och det får ta hur länge som helst. Hatar vardagarna då jag måste vakna till klockan och i synnerhet då det är arbetsvecka så är det ett evigt rusas efter klocka och tidtabeller. Förstås blir det nog också tidtabeller på mina lediga veckor i och med att jag kör Michelle antingen till bussen eller då ner till Pargas på vardagarna.





På lördagen åkte vi in till Jämsä, Citymarket och köpte mat för det är så onödigt och släpa allt med från Åbo då vi ändå får allt där uppe då vi kommer dit. Så när vi kom tillbaka till stugan så hade klockan redan hunnit bli så mycket att att jag ville bada bastu medan dom andra bestämde sig för att åka en stund till backen. 



Så när dom kom tillbaka så for dom i sin tur och bada bastu och jag åkte iväg för att köpa pizza. Vi hade bestämt att vi skulle ha "Pizza Lauantai" då det var Putous finalen och Melodifestival finalen. 

Hur det gick i Mellofestivalen vet väl i stort sett alla och det var ju så långt på förhand redan nästan klart att det var Loreen som skulle ta segern. Om jag skall vara ärlig så faller mig låten inte i smaken. Hon sjunger jätte bra och har en otroligt fin och stark röst men jag gillar mycket mera det Norska bidraget för att inte tala om vårt eget bidrag Cha Cha Cha som gör mig så otroligt glad och den fastnar ju på så fort man hör den. Har flera gånger märkt mig själv att gå och nynna på just vårt lands bidrag.

Jag har nu aktivt börja lyssna på alla länders bidrag och jag märker mera och mera att jag börjar hitta mina favoriter som jag gärna vill lyssna på om och om. En låt som jag själv blev överraskad att jag börjat tycka så mycket om det är Serbien , den är så kufisk att den blir bra. Likaså Israels Unicorn går jag och sjunger på lite nu som då , Italien har en super fin/stark ballad som bara växer och sen då Norges låt som jag efter att jag lyssnat på en gång hade direkt som favorit men det skall verkligen bli spännande i maj och se vilka låtar jag plockar på min egen Top5. 

Som sagt det var den Mello kvällen och svenska folket är antagligen överlyckliga av valet och Loreen är ju en storfavorit också i ESC finalen. 

På söndagen var det då dags att börja förbereda sig för hemfärden till Åbo och för mig betyder det då att plocka undan och börja städa , så något annat bruka jag inte hinna göra den dagen. Dom andra for till backen och det skulle ha varit super roligt att fara med men någon måste ju städa och det faller ju allt som oftast på mig.

Som tur så åkte dom till backen för det är så mycket enklare att fixa undan allt då jag ensam får greja och feja. Men tid tar det kan jag lova , för yrkes städade som jag är så går jag så gott som igenom allt för att mina kommande gäster skall ha det rent och fint. 

Klarar inte av att fusk städa för om jag städar så skall det göras ordentligt , punkt och slut. Skall se om jag ännu före sommaren hinner och göra en sk större vår städning och då jag går igenom allt inklusive tvättar fönster. På sommaren är stugan rätt mycket uthyrd då det ordnas en massa festivaler i Himos så därför brukar jag igen på hösten göra en storstädning där så allt är rent och fint då vinter säsongen börjar.

Finns ju städfirmor i Himos som jag skulle kunna anlita men då får jag nog räkna med att det kommer en saftig räkning efter dom gjort sitt jobb och då jag vet att jag gör det själv lika bra om inte bättre och noggrannare då det är min egen stuga. 



Sen är det ju inte bara stugan som skall tas hand om utan nu blev det att snabbt börja söka ny hyresgäst till min 2:a här i Åbo. Har oftast haft studerande och bo där och det betyder att dom oftast inte är längre en ett par år så nu blev det snabba ryck att börja söka ny hyresgäst då min nuvarande flyttar ut. Skulle borde få in dit någon så snabbt som möjligt så att den inte står onödigt tom.

Har fått otroligt många svar så nästa gång jag kommer från jobb skall jag ha lägenhetsvisning så får folk komma och titta på den och se vad dom tycker då dom ser den live. För den är inte så mycket renoverad så många kanske tycker den inte alls är i deras smak men därför har jag så låg hyra också då den inte är nyrenoverad.

Så det blev lite sådant här extra program nu till våren men nog skall det lösas som allt i slutändan brukar göra och jag tycker ju det är roligt med att ha denna uthyrnings business annars skulle jag ha sålt allt för länge sen men det är min grej.

I morgon är det då dags att åka iväg på jobb igen därifrån jag får min huvudinkomst...Glory here I come!! Dit for denna lediga vecka men snart är jag hemma igen och jobba är roligt för det betyder att jag igen kan uppfylla en hel del roliga drömmar. Som tex fick jag bekräftat att denna sommar får jag/vi igen chans att vara ute i min drömstuga på Tunnhamn där vi nu några somrar fått chans att vara och det är ju roligt så får Angelica och Robin ha sitt eget krypin på Bergön och komma och gå hur dom vill. Visst kommer vi också och vara där men ibland vill väl alla ha sitt eget space om man säger så och jag själv är en sådan typ att jag njuter av lugnet och trivs jätte bra i mitt eget sällskap. Denna sommar har nog Mikko lovat hinna med ut till Tunnhamn men tro nu på våren jag kommer åka ut några gånger ensam för ingen har lust att komma ut dit och frysa. Jag tar min "Ludde dress" på så klarar jag mig nog hur bra som helst , är ju van att sova ute i kylan på balkongen.



Många av er har veckoslutet på kommande och ni får några dagar ledigt medan det är min tur nu att starta motorn en vecka för att ge toppen service åt våra resenärer. 

God natt 








torsdag 9 mars 2023

Vänner kan man hitta var som helst

 Nu går det trögt, förstår inte hur jag hunnit blogga aktivt förut. Tycker det inte alls löper på nu, vet inte hur många gånger jag började skriva på ett inlägg under arbetsveckan som slutade med att det blev några rader och så somnade jag.



Nu är jag hemma på soffan och resten av familjen har redan sagt god natt så nu skall jag försöka få ihop ett inlägg. Kom hem på ledigt idag så nu blir det en hel vecka ledigt igen och det är nog det lyxiga med att jobba på sjön. Dessa lediga veckor är nog guld värda , i synnerhet för mig som älskar att hitta på en massa roliga saker. Tänk hur mycket jag hinner under en ledig vecka som inte många hinner som bara har några dagar lediga i veckan. Ser ju på min egen karl hur mycket jobbet tar av hans tid , han är så gott som fast hela tiden. Visst var han mycket fast då han körde buss men nog får han ligga i nu då han för några år sedan började på kontoret som förman åt chaufförerna.

Därför lyfter jag verkligen hatten att han förstår mig och min längtan att kunna göra saker jag tycker om och också får uppfylla mina drömmar. Tänk om han skulle vara sådan som många karar är att inte ge den andra en chans att få göra roliga saker. Tänk om jag skulle måsta sitta hemma dag ut och dag in på min lediga vecka då han jobbar för att han inte vill att jag skall flyga och flaxa runt. Tackar verkligen Mikko att han förstår min passion för att ta vara på vad livet bjuder på för vi är inte här för evigt på detta jordklot.




Som förra gången jag var ledig så åkte Michelle och jag ganska så där spontant iväg till Polen (Gdansk). Jag jobbade hela deras sportlov likaså Mikko så vi gjorde inget tillsammans detta år så tyckte att hon och jag kunde göra en "tjej resa" ihop. Vi har inte rest förut på två man så detta var premiär och hon var så glad av att det var bara hon och jag som skulle iväg. Hon tyckte det var riktigt skönt att Mikko och Jaromir  ville bli hemma så vi skulle få gå runt i affärerna i lugn och ro och shoppa för det är något vi tycker om båda två. 






Sökte med ljus och lykta efter bra flygpriser då jag var på jobb förra gången men till veckosluten var priserna verkligen upptrissade men så hittade jag från 26-28.2 ett ok pris men inte så billigt som jag är van att flyga för 20e tur/retur men tyckte att vi kunde unna oss några dagar tillsammans bara hon och jag. Så jag fixade 2 dagar ledigt från skolan åt henne och så for vi på en mini vacation och hade hur roligt som helst tillsammans. 





Vi shoppade, latade oss, njöt på Spa och var ut och åt super god Mexican food på mitt favorit ställe Pueblo , det hör till att jag alltid en kväll vill äta där då jag reser dit. Tröttnar aldrig på deras super goda mat.




Michelle är en van resenär som rest sen barnsben så får se om hon kommer bli som mig att hon vill se sig omkring i världen på egen hand när hon blir äldre. Hennes stora dröm är att vi skall åka tillsammans någon gång till New York och shoppa loss där men nu får vi nog vänta med det då dollarn är så stark och allt är jätte dyrt just nu i Usa och egentligen inte bara i Usa vi ser ju också här i Finland hur priserna bara går uppåt och uppåt. 

Är så innerligt glad att jag har mina vänner i Usa som gör det möjligt att jag kan få bo hos dom för annars skulle jag inte kunna åka så ofta som jag gör till Usa om jag varje gång skulle bo ca 2 veckor på hotell för att inte tala om då vi ibland är dit hela familyn.

Är verkligen glad att vi har både i Florida och Californien ett "andra hem" då våra vänner lånar ut sitt hem och vi får bo där och känna oss som hemma. Ni är guld värda alla där borta skall ni veta som alltid tar emot mig/oss med öppna armar när vi kommer över. Tack!!! 

Hade förra veckan en kompis från Polen som kom till Åbo och hälsade på oss. Hon skulle vidare till Tammerfors men hann vara en dag i Åbo så jag sökte henne från flygfältet och så kom hon med hem till oss så fick hon träffa min familj. Ni kan säkert se framför er då pratglada Lissu inte kan vara tyst utan pratar på var än jag far fram om jag sen kan landets språk eller inte. Man klarar sig i stort sett var som helst med engelska.

I alla fall så var det på hösten jag åkte till Gdansk och satt breve denna Polska tjej (Monica). Hon hade fönster plats så jag frågade om hon kunde ta några foton med min telefon då det var så fin solnedgång med den påföljden att fast resan bara tar ca 1 timme till Polen så hann vi stifta bekantskap och adda varandra på Fb för att kunna hålla kontakt. 

Nu hoppas jag verkligen vi kommer oss iväg tillsammans jag och min family till Polen något tag för hon lovade visa oss massor med fina och intressanta platser åt oss som man inte känner till då man kommer dit som turist. Därför är jag också jätte glad åt mina vänner som finns i Usa för dom har visat mig och min familj sådana ställen som vi inte som turister säkert skulle ha sett och fått vara med på en massa roliga evenemang. Som tex när vi hela familjen var med Emily och hennes vänner på äkta trick or treat i Usa och kidzen fick så otroligt mycket godis som dom aldrig glömmer.

Vi har lärt känna många nya vänner då vi har varit och sett på ishockey och Pernilla träffade jag faktiskt av en slump i Macys då jag var och shoppade och hon jobbade i kassan. Hon är från Sverige och bor i Californien så hon märkte direkt då hon frågade id (körkortet) när jag betalade med kreditkort att det inte var ett amerikanskt körkort och då hon märkte att jag var från Finland sa hon att hon är från Sverige och där stod vi sen ett bra tag och pratade med den påföljden att idag är vi goda kompisar och jag träffar henne alltid då jag åker till Usa. 

Sen var det ett tag då jag flög hem från Usa så satt jag breve en flicka från södra Californien som skulle till England, jag skulle också dit för jag  hade flyg byte där så vi hade go tid och prata och bli bekanta. Förra gången jag var till Usa var det egentligen meningen att jag skulle träffa henne men vi fick inte det och passa innan jag ingen skulle åka hem men nästa gång jag åker till dit så skall jag försöka hinna träffa henne och hennes familj.

Alltså livet är nog så intressant, härligt , spännande och sist men inte minst roligt!!

Nu väntar ett spännande veckoslut för Sverige skall välja sitt bidrag till Eurovisionen och enligt tidningar och tippningar så är det då Loreen som är förhands favorit. Vi får se på lördag kväll hur det går. Vi kommer ha Mello finalyra eller skall vi kalla det Mello snöyra uppe i stugan för vi kommer åka dit i morgon och dom har faktiskt lovat snöyra på lördag.

Åker vi allihop denna gång , nej det gör vi inte , Jaromir har ingen lust att komma med så han skall bli hemma och Michelle tar med sig en kompis men äntligen har Mikko möjlighet att hålla veckoslutet ledigt så vi någon gång hinner resa tillsammans.

Hade hoppats på ett soligt och fint veckoslut med utedag i backarna och korvgrillning men det är väl antagligen snöyra så vi för njuta med bastu , eld i öppna spisen , pizza och Mello men det är inte heller så tokigt. Nu blir det en snabbvisit över veckoslutet men till påsk åker vi upp igen och har möjlighet att vara några extra dagar där.



Skrattade då det var en arbetskompis som sa åt mig att jag i alla fall inte är hemma och sliter vår lägenhet i och med att jag hela tiden är på språng. Det är nog lite sanning i det för när jag har så mycket ledigt i månaden så vill jag göra roliga grejer för sen när jag har arbetsvecka så blir det nog inte så mycket annat än jobba, äta och sova. Det lilla jag kommer ut under arbetsveckan är då jag försöker fånga vår vackra skärgård på bild och alla fina färgeffekter himlen bjuder på så det blir en hel del fina foton under arbetsveckan.