onsdag 29 mars 2023

Saaga

 Ligger redan i sängen och kl är bara 22 , det är inte riktigt min stil det. Men det betyder att arbetet kallar i morgon så jag måste börja förbereda mig för en vecka med tidiga mornar , jag som hatar tidiga mornar. Om jag inte i den här ålder än har blivit morgon människa så blir jag nog aldrig det. Finns ingen härligare än att få vaka länge och sen sova länge efter att tuppen har galt. Skönt då Michelle inte hade skola idag så behövde ja inte vakna tidigt utan masade upp mig från sängen efter kl11.

Så den dagen jag blir "pangis" (pensionär) så ser ni nog inte mig och köa utanför butikerna 15 minuter före dom öppnar utan jag är nog säkert den som rusar runt mitt i natten i Citymarket som har 24/7 öppet och gör min shopping runda.

Sen är det så otroligt enkelt och bekvämt att shoppa via nätet , fick idag mina nya , fina påslakan som jag beställde från Pentik. Har länge , säkert redan ett år funderat fram och tillbaka på dessa påslakan men alltid backat ur i sista minuten och sen igen då jag tänkt beställa så har erbjudande varit slut. Men nu bestämde jag mig att det får bli som tack åt mig själv för att jag fick lägenheten uthyrd. Nya, fina lakan är aldrig fel och dom kommer passa superfint till sovrummet.



Håller också på att sakta men säkert fylla upp serien med glas och tallrikar som jag tycker är så fin , nämligen Pentik Saaga (klicka på texten). 




Tänkte först att jag skulle ha den serien  upp til stugan för det skulle passa så bra där men sen är det ju det då jag hyr ut stugan och det tex kommer ett gäng festprissar så kan det vara att det inte finns så många hela glas efter det så tror den får bli hemma i Åbo och vi använder den här sen då jag fått ihop lite flera tallrikar.





Har egentligen inte tidigare velat köpa någon märkes serie i och med då kidzen varit små så skulle ja aldrig ha vågat använda den men nu tycker jag det är dags att kunna satsa på en sk lite finare serie som passar superfint att använda vintertid. Längtar att en dag få duka upp till julmiddag fint med Saaga serien. Det lär väl bli ett  tag tills dess i och med att jag ännu inte har hela serien och sen har jag ännu ganska många jular att jobba då den är på min arbetsvecka så har tid att samla ihop till hela serien.



Till stugan har jag köpt mycket från Ikea  för om någon tallrik eller glas far sönder så harmar det inte då dom har så bra pris.

Så i morronen är det dags att fara och gasa på i igen på jobbet som betyder att jag kan se lönedagen i horisonten som igen betyder att då det är lönedag så kanske jag möjligtvis kan unna mig en ny tallrik eller glas till min Pentik Saaga samling.

Glasen nedanför är mina nyaste i samlingen.




Där ser jag igen varför det är roligt att ha ett jobb att gå till för då får jag sakta men säkert olika drömmar uppfyllda. Skulle jag nu ligga hemma arbetslös här månad in och månad ut , år ut och år in så visst skulle jag kunna drömma för det kostar inget men skulle inte kunna uppfylla en ändaste av mina drömmar. Att jobba betyder också att jag har betalda semestrar att vänta på och ser redan en sådan på kommande i horisonten.

Så i morron "Go girl go" , klockan ringer 5.30 och då sparkar jag igång arbetsveckan 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar