söndag 26 mars 2023

TIPS: Fixa egen svamp lampa

Fy fasiken vad skönt att ibland vara slö och inte göra annat än äta, sova och se på massvis av serier/filmer. Efter att jag hade fullt upp då jag kom hem efter jobbet och inte hann sova ikapp min sömnbrist så har jag verkligen tagit igen den nu på veckoslutet. 

Vi har med andra ord bara tagit det chill med familyn detta veckoslut och det behövs ibland vara tomt i kalendern. Michelle hade några timmars jobb i Kaarina simhall idag men efter det fick hon komma hem och slöa. Visst tusan är 2 dagar ledigt jätte kort då jag ser när dom blir lediga från skolan på fredag eftermiddag och hastigare än man tror så är det igen måndag morgon. Tänk att det redan av min lediga vecka gått 4 dagar.

I morgon har jag inbokat i kalendern att jag skall skriva hyreskontrakt till min nya hyresgäst men efter det är det inga måsten förrän torsdag morgon då det är dags att åka på jobb igen.

Har inte direkt börjat förbereda mig för påsken i och med att vi kommer att vara i stugan och brukar inte annars heller pynta direkt till påsken. Ibland har vi sått påsk gräs och i fjol pysslade jag små påskharar av träkulor som jag skall ta fram och det är allt jag dekorerar. Gillar egentligen inte påsken, öser på istället sen då det är Halloween och jul.

Men har faktiskt pysslat ( inget påsk tema) men ett tips som jag hittat då jag surffat runt i Cybervärlden. Kan vara att någon annan också sett detta tips och har en likadan hemma , nämligen en Svamp lampa som är gjord av en Ikea skål , en Ikea vas , en Ikea nattlampa och spray målning.




Så här såg lampan ut innan jag målade och där kan ni se hur hur jag la den där timer lampan dit.




Lovade er tidigare att jag skulle visa detta tips men tänkte inte hitta rätt spray färg , slut över allt i affärerna där dom säljer dessa spray målnings flaskor. Men hade ju sådan jätte tur då jag surffade runt  på Tori.fi och helt plötsligt slog det mig att jag på skoj skall se om jag kanske hittar sprayfärg där och tammetusan där fanns 2 flaskor till salu av just den sorten jag behövde. Lycka!!



Så har som sagt 2 skålar och 2 vasar som jag skall spray måla så jag får två lampor men började försiktigt med den ena vasen/skålen för att få lite grepp på själva sprayande.

Alltså detta är nog ett av det lättaste knepet att få en liten mysig svamp lampa.

1. Börja med att tejpa utsidan av skålen och vasen



2. Sen sprayar du ett lager med färg ( kan välja vilken spray färg som helst) och låter det torka. Hade min skål och vas 2 dagar och torka. Tyvärr råkade jag spraya lite ojämnt så det började lite rinna på insidan ( la den sidan på lampan  mot väggen)  men skall se om jag sprayar en gång till här någon dag eller låter den vara och hoppas på bättre tur på följande lampa.



3. Då färgen är torr så drar du bort tejpen och placerar nattlampan i vasen , med sk lampdelen/lysdelen ner. Det som är nackdelen med denna nattlampa är att den lyser bara 15 min och så får man tända igen. Så jag skall prova lägga en batteri slinga i den andra lampan då den är klar och se hur det blir.



Ja det var de så där enkelt får man en ny liten mysig lampa. Det finns massor med dessa IKEA hack om man söker på nätet. Där folk kommer på en massa ideer hur man kan fixa/trixa Ikea grejer.



Så nu är det bara att köpa er dessa prylar och välja en sprayflaska med färg som passar till er inredning och så är det bara att börja spray måla.

Blev och tänka att man kanske skulle kunna ha dom utomhus också i och med att det inte slipper vatten in i flaskan fast det regnar då glas skålen är på och sprayfärgen är ju på insidan och inte tar någon skada utomhus.



Jag har nog poenterat förut att ett rum som jag saknar otrolig är en tvättstuga och det andra rummet är ett hobbyrum. Men kanske kanske i något skede Michelles och Jaromirs rum blir lediga då dom flyttar till eget boende i framtiden. Mikko får ta det mindre rummet till sitt kontor och jag tar Michelles rum till pyssel och sy rum.

Kan redan se framför mig organiserings Lissu som kommer ha det superfint i mitt hobby rum. Som ni vet så vill jag ju ha ordning och reda med allt och då menar jag allt. Det är inte bara hemmet som ska vara rent och fint utan ordning i skåp med fint vikta kläder, ordning i lådor , förråd osv men jag har ju ett team som nog hastig får det råddigt efter att  jag ordnar och fixar.

Ett annat ställe där jag har super bra ordning är på min data och det kunde ni väl gissa. Finns nog inget ställe där jag har upp och ner , nej ordning och reda vill jag ha vad det sen än gäller.

Likasom nu då jag gjorde min deklarations korrigering i och med att jag har min hyres business så har jag en egen mapp för just det här på datan och så är det bara att klicka in sig där och så är det så fint uppsatt med en massa kolummer, färger , staplar med andra ord en jäkligt fin ordning och reda.

Sen har jag inredningsmappar ,  ESC mappar med olika listor och låtar , mappar för mina resor både kommande resor och dom som varit plus en massa andra arkiv. Har som sagt ända sen jag var liten tyckt om ordning/ reda och jag trivs med då allt har sin plats. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar