fredag 24 mars 2023

Lägenhet, Eurovision , språk ...här går det undan!!

Vet inte hur många gånger jag börjat blogga och så har allt blivit på hälften. Som igår natt då jag inte fick sömn så låg jag och blogga och just som jag skulle tillägga lite bilder så blev det något fel och hela texten försvann ,shit!! Gör nu ett nytt försök.

Skönt att vara hemma igen och ha lite mera svängrum än min lilla hytt där jag bor då jag är på jobb. Man känner sig alltid så fri då man går över landgången ut i friska luften och vet att nu har jag en vecka tid att göra sådant jag vill. 




Blev i stan innan jag for hem på torsdag morgon för skulle träffa en kompis från Sverige som var på väg till Tammerfors , så vi tog en fika innan jag åkte hem. Var rätt så trött för hade inte sovit många timmar natten innan, går ofta på övervarv då man vet att arbetsveckan börjar vara över och längtan att få välkomna den lediga veckan är enorm. Men piggnade i då jag tog mig en morgonkaffe på Espresso coffee house. 

Då jag kom hem trodde jag fasiken inte mina ögon här var för engångs skull städat och undanplockat med andra ord jätte roligt att komma hem till ett rent hem plus att det stod en bukett tulpaner på köksbordet. Tack familyn! Skulle inte ha något emot om det alltid vore så här då jag kommer hem , skulle kännas så skönt att få sätta sig ner i soffan och allt vore ny städat. Jag är nog inte alltför pigg att direkt börja röja undan då jag kommer innanför dörren efter jag städat en hel vecka.



Har börjat gilla att fixa "late brunch" då jag kommer hem på torsdagarna som betyder att jag dukar upp frukostbordet i sängen och knäpper på Netflix , det är så otroligt mysigt och skönt  men denna torsdag blev det inte att lata mig i sängen för en sak som hemma teamet inte hade gjort var att byta lakan så tyckte jag var dags nu. Kastade ut sängkläderna på balkongen och vädra en stund och sen bäddade jag rent. Finns inget härligare än att få krypa ner i rena lakan , snart är våren här som betyder att man kan börja hänga ut byke och då doftar det ännu godare.

När jag väl fick det fixat så ringer Michelle och frågar om jag kommer och söka henne till bussen så det var och hoppa i min röda , juliga "taxi dress" (Onepiece) och söka henne. Sen var det att tanka några koppar kaffe så jag skulle orka ha min lägenhets visning på kvällen för jag måste få dit ny hyresgäst så fort som möjligt att inte lägenheten blir att stå tom alltför länge. Så det blev några extra koppar kaffe innan jag for till lägenheten så jag skulle hållas vaken. Hade visning från kl 17-20 och det var full trafik. Fick som sagt jätte mycket förfrågningar men alla kom inte på visning.

 Det är ju alltid lite risk då man hyr ut lägenheten åt någon okänd , men man måste ta lite risker i livet , därför gör jag alltid 1 års kontrakt så man lättare har möjlighet att bli av med hyresgästen om det blir några problem.

Vad har jag då för kriterier när jag söker hyresgäst , det första är att det inte skall finnas betalnings störningar , att man har jobb eller så brukar jag också hyra ut åt studerande. Husdjur får man ha i min lägenhet. Meddelade alla att jag hyr ut den i sk original skick men att jag betalar om man vill måla eller tapetsera i sin egen smak men någon större remont kommer jag inte göra för tillfället.

När jag kom hem efter visningen så blev det att sätta sig ner och börja gå igenom listan vilka var på visningen, blev en del funderas av och an för där fanns några som jag hade lite svårt att välja emellan. Men till slut blev valet en dam som bor i grannlägenheten i en liten 1:a och nu gärna ville ha en lite större lägenhet med balkong så det kom helt perfekt både för henne och mig. Hon känner till huset och husets regler, hon fick kort flyttväg och jag hoppas att jag får en trevlig hyresgäst. Hon verkade i alla fall jätte trevlig. Därför är dessa lägenhetsvisningar bra så man får träffa dom som är intresserade och får lite diskutera och fråga. Kändes jätte skönt att den inte blev att stå tom någon längre tid för hon flyttar in i mitten av april. 

Hade tankat så mycket kaffe under torsdag kväll så tror ni nattugglan Lissu fick sömn på natten , nej hur skulle jag det. Tur så finns det data så jag blev på soffan och slösurffa runt och ännu 2.30 a.m låga jag vaken och märkte att jag fick ett meddelande på messenger och varifrån tror ni det kom.

Jo från en kompis som satt på ett flygplan och som hade 30 min kvar inför landning på LAX. Chattade en stund innan hon stängde telefonen och bad henne om en färsk update då hon kommit ut från flygterminalen. Skulle gärna vara i hennes skor och få lite amerikansk mark under fötterna. L du skall ha en trevlig semester over there.

Efter det låg jag ännu en stund och snurrade och inte kunde få tag på sömnen och då började den inre stressen lite göra sig påmind för skulle vara kl8 i min lägenhet för det skulle komma en el  gubbe dit och se på ett jobb som inte riktigt hade gått som i Strömsö. Tänker inte betala för sådant som dom inte gjort bra. När jag varit dit en sväng så skulle jag söka Michelle från tandläkaren som hon hade på fredag morgon och sen köra henne ner till Pargas. 

Tänkte först att jag åker hem direkt och lägger mig en stund och tar en nap men så bestämde ja mig för att på samma gång åka och handla så jag inte behöver göra det på lördag för då fan skall jag sova jätte länge. Tror jag kommer ligga i sängen hela dagen och bara vara lat , vila ut och se på Netflix. Hade så mycket intryckt nu i kalendern då jag kom hem från jobb med skönt att jag fick allt uträttat så firade med att köpa en fin, vårig tulpan bukett åt mig och gav mig en stor klapp på axel och sa "bra jobbat Lissu"!



Man skall tacka sig själv om man lyckas med något och känna sig stolt. Fick nu uträttat två flugor i en smäll , el gubben skulle göra om jobbet och lägenheten är uthyrd. 
Yess I made it.



Till påsken skall vi åka upp till Himos  hela gänget  inklusive Angelica/Robin och skida. Det är långledigt för dom som jobbar iland och skolorna har påsklov så vi blir där 4 nätter. Det kan vara att Mikko och jag blir på tvåman där ännu ett par nätter extra då han har semester och jag ledigt. Kidzena är så rese vana så dom klarar bra att åka buss eller tåg till Åbo för dom skall till skolan på tisdag. 

Fast det varit rätt fullt upp nu sen jag kom på ledigt så har jag hunnit med att lyssna massor på alla ESC låtarna , brukar också då jag är i hytten lyssna på dom och jag märker mera och mera vilka som börjar bli mina favoriter. Min top5 blir som sagt klar just lite före ESC finalen i maj men Finland kommer nog antagligen smyga sig upp på min första plats känns det just nu. Sen kan jag ärligt säga att jag känner inte alls något för Sveriges bidrag med Loreen. Hon sjunger jätte bra och har en fin stark röst men nej tyvärr så blir Sverige utanför min top5 kan jag redan säga nu.

Om det skall vara en ballad som skall vinna i år så vill jag att Italien tar segern för den är så otroligt fin , men jag vill nog att en låt fart och fläng vinner  och vår egen gröna "Kaalimato" på svenska Kålmasken sticker nog verkligen ut och den är så bra/rolig hans låt. Den fastnar direkt om man säger så.

Några andra länders bidrag som jag gillar mer och mer förutom Finland är Österrike, Tjeckoslovakien, Israel, Serbien, Moldavien , Norge , Italien så det kommer nog att bli en spännand efinal i år för kan nog redan nu säga att Finland kommer med i finalen som också Sverige kommer att göra.

Är det flera än bara jag som hunnit börja hitta sina favoriter bland alla länder?? Jag tillhör en massa ESC grupper och ni kan gissa att diskussionerna går heta och kan lova att många ESC fans runtom i Europa verkligen älskar Cha Cha Cha!!!

Förutom att jag lyssnar på ESC låtar så försöker jag aktivt lära mig Polska via datan , började så där sakta då jag var permitterad under corona tiden men sen blev det paus , men nu är jag igen på gång och har faktiskt lärt mig en del ord. Prata klarar jag inte men mit mål är att lära mig så mycket att jag kan såga någon mening på Polska då jag brukar vara mycket dit.



Nu skall jag se en film för i morgon kommer denna "taxi chaufför" inte köra en ändaste kilometer , nej Lissu skall SOVA länge!!!

God natt allesammans.

 





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar