torsdag 9 mars 2023

Vänner kan man hitta var som helst

 Nu går det trögt, förstår inte hur jag hunnit blogga aktivt förut. Tycker det inte alls löper på nu, vet inte hur många gånger jag började skriva på ett inlägg under arbetsveckan som slutade med att det blev några rader och så somnade jag.



Nu är jag hemma på soffan och resten av familjen har redan sagt god natt så nu skall jag försöka få ihop ett inlägg. Kom hem på ledigt idag så nu blir det en hel vecka ledigt igen och det är nog det lyxiga med att jobba på sjön. Dessa lediga veckor är nog guld värda , i synnerhet för mig som älskar att hitta på en massa roliga saker. Tänk hur mycket jag hinner under en ledig vecka som inte många hinner som bara har några dagar lediga i veckan. Ser ju på min egen karl hur mycket jobbet tar av hans tid , han är så gott som fast hela tiden. Visst var han mycket fast då han körde buss men nog får han ligga i nu då han för några år sedan började på kontoret som förman åt chaufförerna.

Därför lyfter jag verkligen hatten att han förstår mig och min längtan att kunna göra saker jag tycker om och också får uppfylla mina drömmar. Tänk om han skulle vara sådan som många karar är att inte ge den andra en chans att få göra roliga saker. Tänk om jag skulle måsta sitta hemma dag ut och dag in på min lediga vecka då han jobbar för att han inte vill att jag skall flyga och flaxa runt. Tackar verkligen Mikko att han förstår min passion för att ta vara på vad livet bjuder på för vi är inte här för evigt på detta jordklot.




Som förra gången jag var ledig så åkte Michelle och jag ganska så där spontant iväg till Polen (Gdansk). Jag jobbade hela deras sportlov likaså Mikko så vi gjorde inget tillsammans detta år så tyckte att hon och jag kunde göra en "tjej resa" ihop. Vi har inte rest förut på två man så detta var premiär och hon var så glad av att det var bara hon och jag som skulle iväg. Hon tyckte det var riktigt skönt att Mikko och Jaromir  ville bli hemma så vi skulle få gå runt i affärerna i lugn och ro och shoppa för det är något vi tycker om båda två. 






Sökte med ljus och lykta efter bra flygpriser då jag var på jobb förra gången men till veckosluten var priserna verkligen upptrissade men så hittade jag från 26-28.2 ett ok pris men inte så billigt som jag är van att flyga för 20e tur/retur men tyckte att vi kunde unna oss några dagar tillsammans bara hon och jag. Så jag fixade 2 dagar ledigt från skolan åt henne och så for vi på en mini vacation och hade hur roligt som helst tillsammans. 





Vi shoppade, latade oss, njöt på Spa och var ut och åt super god Mexican food på mitt favorit ställe Pueblo , det hör till att jag alltid en kväll vill äta där då jag reser dit. Tröttnar aldrig på deras super goda mat.




Michelle är en van resenär som rest sen barnsben så får se om hon kommer bli som mig att hon vill se sig omkring i världen på egen hand när hon blir äldre. Hennes stora dröm är att vi skall åka tillsammans någon gång till New York och shoppa loss där men nu får vi nog vänta med det då dollarn är så stark och allt är jätte dyrt just nu i Usa och egentligen inte bara i Usa vi ser ju också här i Finland hur priserna bara går uppåt och uppåt. 

Är så innerligt glad att jag har mina vänner i Usa som gör det möjligt att jag kan få bo hos dom för annars skulle jag inte kunna åka så ofta som jag gör till Usa om jag varje gång skulle bo ca 2 veckor på hotell för att inte tala om då vi ibland är dit hela familyn.

Är verkligen glad att vi har både i Florida och Californien ett "andra hem" då våra vänner lånar ut sitt hem och vi får bo där och känna oss som hemma. Ni är guld värda alla där borta skall ni veta som alltid tar emot mig/oss med öppna armar när vi kommer över. Tack!!! 

Hade förra veckan en kompis från Polen som kom till Åbo och hälsade på oss. Hon skulle vidare till Tammerfors men hann vara en dag i Åbo så jag sökte henne från flygfältet och så kom hon med hem till oss så fick hon träffa min familj. Ni kan säkert se framför er då pratglada Lissu inte kan vara tyst utan pratar på var än jag far fram om jag sen kan landets språk eller inte. Man klarar sig i stort sett var som helst med engelska.

I alla fall så var det på hösten jag åkte till Gdansk och satt breve denna Polska tjej (Monica). Hon hade fönster plats så jag frågade om hon kunde ta några foton med min telefon då det var så fin solnedgång med den påföljden att fast resan bara tar ca 1 timme till Polen så hann vi stifta bekantskap och adda varandra på Fb för att kunna hålla kontakt. 

Nu hoppas jag verkligen vi kommer oss iväg tillsammans jag och min family till Polen något tag för hon lovade visa oss massor med fina och intressanta platser åt oss som man inte känner till då man kommer dit som turist. Därför är jag också jätte glad åt mina vänner som finns i Usa för dom har visat mig och min familj sådana ställen som vi inte som turister säkert skulle ha sett och fått vara med på en massa roliga evenemang. Som tex när vi hela familjen var med Emily och hennes vänner på äkta trick or treat i Usa och kidzen fick så otroligt mycket godis som dom aldrig glömmer.

Vi har lärt känna många nya vänner då vi har varit och sett på ishockey och Pernilla träffade jag faktiskt av en slump i Macys då jag var och shoppade och hon jobbade i kassan. Hon är från Sverige och bor i Californien så hon märkte direkt då hon frågade id (körkortet) när jag betalade med kreditkort att det inte var ett amerikanskt körkort och då hon märkte att jag var från Finland sa hon att hon är från Sverige och där stod vi sen ett bra tag och pratade med den påföljden att idag är vi goda kompisar och jag träffar henne alltid då jag åker till Usa. 

Sen var det ett tag då jag flög hem från Usa så satt jag breve en flicka från södra Californien som skulle till England, jag skulle också dit för jag  hade flyg byte där så vi hade go tid och prata och bli bekanta. Förra gången jag var till Usa var det egentligen meningen att jag skulle träffa henne men vi fick inte det och passa innan jag ingen skulle åka hem men nästa gång jag åker till dit så skall jag försöka hinna träffa henne och hennes familj.

Alltså livet är nog så intressant, härligt , spännande och sist men inte minst roligt!!

Nu väntar ett spännande veckoslut för Sverige skall välja sitt bidrag till Eurovisionen och enligt tidningar och tippningar så är det då Loreen som är förhands favorit. Vi får se på lördag kväll hur det går. Vi kommer ha Mello finalyra eller skall vi kalla det Mello snöyra uppe i stugan för vi kommer åka dit i morgon och dom har faktiskt lovat snöyra på lördag.

Åker vi allihop denna gång , nej det gör vi inte , Jaromir har ingen lust att komma med så han skall bli hemma och Michelle tar med sig en kompis men äntligen har Mikko möjlighet att hålla veckoslutet ledigt så vi någon gång hinner resa tillsammans.

Hade hoppats på ett soligt och fint veckoslut med utedag i backarna och korvgrillning men det är väl antagligen snöyra så vi för njuta med bastu , eld i öppna spisen , pizza och Mello men det är inte heller så tokigt. Nu blir det en snabbvisit över veckoslutet men till påsk åker vi upp igen och har möjlighet att vara några extra dagar där.



Skrattade då det var en arbetskompis som sa åt mig att jag i alla fall inte är hemma och sliter vår lägenhet i och med att jag hela tiden är på språng. Det är nog lite sanning i det för när jag har så mycket ledigt i månaden så vill jag göra roliga grejer för sen när jag har arbetsvecka så blir det nog inte så mycket annat än jobba, äta och sova. Det lilla jag kommer ut under arbetsveckan är då jag försöker fånga vår vackra skärgård på bild och alla fina färgeffekter himlen bjuder på så det blir en hel del fina foton under arbetsveckan.







 










 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar