söndag 16 april 2023

Sista åken för denna säsong

 Vi firade påsken uppe i Himos och bloggen fick vila i och med att vi alla var lediga så ville vi spendera dagarna i skidbacken och njuta av det vackra vädret. Ni som följer mig på IG har sett stories och lite foton från vårt påskfirande och nu skall jag uppdatera bloggen med ett påsk inlägg för dom som vill läsa.





Vi spenderade hela 5 nätter i stugan och hade super väder så det blev att spendera mycket tid i skidbackarna. Tog varje dag med oss en picknick kass så det var bara att sätta sig ner och grilla mellan varven då man blev lite små hungrig.






Fast vi redan är inne i april så var backarna i super, det var så kalla nätter så dom hölls i bra skick. En dag skidade vi ganska sent och då märkte man att det var sk "mosigt före"  mot kvällen i och med att solen hade gassat hela dagen.







Men vi fick i alla fall mycket skidat och detta blev dom sista åken för denna säsong i och med att vi inte hinner dit mera innan dom stänger backarna. Länsirinteet stängdes nu i måndags och Pohjoisrinteet har öppet på veckosluten så på Valborg kan man skida sista gången för denna säsong. 




Det var så varmt på dagarna att jag kunde skida i min Onepiece.

Nu blir det att packa ner skidorna igen men snabbare än man tror så är det dags att ta fram dom igen och inviga vintersäsongen 23/24. Det är ju lika med vinter deck, tyckte just vi bytte till vinter deck och nu var det dags igen att byta till sommar deck.




Märker nog att det verkligen börjar våras i luften och visst är våren också så otroligt fint då allt vaknar upp och det börjar grönskas, förr då jag hatade vintrarna så kändes väntan till våren så otroligt lång men nu då vi börjat skida igen så känns det som vintern går allt för snabbt och vi inter hinner skida så mycket som vi skulle ha lust. Men det kommer flera vintrar så vi kan njuta i skidbackarna.





Nu får vi börja vänta på båt och sommarstuga säsongen och njuta på böljan den blå. Hoppas att det blir att spendera mycket tid ute på Tunnhamn denna sommar igen i min "låne" stuga som jag tycker så mycket om , en stuga som är helt Lissu stil. Skall försöka åka dit nu i början på maj om jag får det och passa in för att se då naturen sakta börjar vakna till liv ute i skärgården.

Alla årstider har som sagt sin charm och tur att man äntligen har lärt sig att njuta av dom alla.





Tack Himos Ski Resort för denna skidsäsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar