tisdag 6 juni 2023

Jag i olika ESC dresser

 Nu gör jag en liten rewinding alltså spolar tillbaka och hoppar in i ESC världen. En del hade väl hoppats att jag helt glömt bort det och inte skriver ett ända jäkla inlägg mera med eurovisions tema men här kommer det och jag som är en ESC fan ut i fingertopparna har eurovision året runt.

Skrev in Michelle i eurovisions klubben för hon ville det så nu har jag någon i familjen som börjar förstå det roliga i hela denna grej. Hon bara längtar att nästa år få komma med första gången och se allt detta live. Ännu är ju inget fast slaget för biljetter kommer till salu för oss fans i slutet på året eller riktigt i början på nästa år och det första är ju att se på priserna för dom har under flera år trissas upp till ett rätt så saftigt pris sen jag senast har sett ESC live.

Men blir festen i Stockholm så har jag boende klart för oss redan , måste vara ute i god tid och fråga släkt och vänner hur dom har det med ett ledigt rum. Datum är ju inte heller fastslagna så kan inte ännu veta om jag jobbar eller måste ordna ledigt för eurovisionsveckan.

Men vi har stora planer med Michelle  att åka och se det live. Sen håller vi på så där sakta att fundera på våra eurovisions dresser som jag själv brukar planera och och en del har jag också själv sytt.

I år var ju allt bling bling bortglömt och det var lime & pink som gällde i Finland , det blev verkligen en Käärijä boom i hela Finland inte bara i klädväg utan också med mat , dessert, dryck osv så var det lime som var huvudfärgen.

Så egentligen kan vi inte helt ännu börja sy ihop någo dresser för nästa år i och med om det är en artist med något kul tema som skall representera Finland nästa år så vill vi planera något i samma stil. 

I detta inlägg ser ni en hel del av mina eurovisions kläder under åren och det är först på senare åren jag blivit biten av att planera och dressa upp mig under eurovisions veckan.

Tror att jag någon gång förut lagt upp dessa foton i något inlägg i maj då det är ESC boom på min blogg, så för en del kan dessa foton kanske vara bekanta.


Fotot ovanför är taget i Helsingfors 2010 då vi var med Eurovisions fan cluben och filmade sk "postkortet " som visades innan finska bidraget började sjunga. Det var min äldsta flicka som poenterade när hon såg fotot "kunde du inte ha tagit ett par andra tossor". Som tur så syntes dom inte på videon när vi rusade runt på Salutorget.





Dessa 3 foton är från ESC i Norge 2010.


 


Detta minns jag inte vilket år det var men hade dressat upp med blåa lös slingor i håret



                                         ESC  Köpenhamn 2014 då jag hade blåa lampor med batteri i håret och finska flaggor



Utklädd som brud 2013 som Krista deltog med sången Merry me



      

Hade  planer att ha en lime kavaj på mig detta år på ESC final kvällen 2023  men i och med att jag fixade "Käärijä dockan" hemma i vardagsrummet så fick den ha kavajen och jag hittade dagen före finalen i taxfree ombord på Glory en jätte fin pink omlott klänning som jag köpte.Ofta är mina ESC dresser sådana som jag använder under eurovisions veckan men denna pink klänning kan jag använd utöver eurovisionen. Gillar färgen och har en hårprydnad ( blomma) i samma färg som kommer passa superfint med denna klänning.


 


    Hade brutit benen på påsken och hoppade runt i ett par månader på kryckor så på     ESC final kvällen 2019 pyntade jag också kryckorna med led lampor



Detta år var jag på jobb och det är fotat i min hytt på Viking Grace

Detta foto är fotat uppe på helikopter deck på Viking Grace år 2021 då Blind Channel representerade Finland



Detta foto är fotat på Viking Glory år 2022 som The Rasmus representerade Finland


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar