lördag 6 januari 2024

Mysiga veckor i Himos

I morgon redan söndag och tisdagen som betyder att att arbetsveckan är över syns redan i horisonten och när jag ringde hem så poenterade Mikko att  "Det är redan hela 2 veckor sedan julafton" igen en gång säger jag låt tiden stanna eller i alla fall gå lite långsammare. Hänger inte med och vill inte alls att det skall gå så här snabbt framåt.

Nu börjar man redan se på Facebook då alla börjar städa undan julen och man kan nästan redan läsa genom raderna hur dom börjar väntar på våren. Jag brukar inte ha bråttom att städa undan julen och lämnade ännu julgranarna i stugan för det är så mysigt på kvällen att sitta i julgranens sken och mysa framför öppna spisen. Skall ännu upp dit i januari och mysa av julstämningen innan jag plockar bort dom , jag har absolut ingen brådska och sopa undan denna mysiga jul. På många ställen har dom ännu jul belysning och jag njuter ända till det sista av den stämningen.

Fick till julklapp en mini Nutcracker och den tog jag med på jobb för att ännu ha lite julstämning i hytten plus att jag ännu har min lilla söta plastgran framme här.





Lovade skriva om mina 3 härliga veckor i min cozy cottage i Himos så jag tar det i detta inlägg. Jag for till stugan nästan direkt jag slutade jobbet, körde Michelle några dagar till skolan och fixade lite hemma innan det var dags att köra till Himos och njuta av den efterlängtade semestern och framför allt en liten stund få njuta av ensamheten , tystnaden och det att jag gör allt i min egen takt och inte behöver passa upp någon annan. Märker att jag mera och mera börjar sakna den egna tiden som i den här åldern hör till men då man skaffar barn på äldre dar så är dom också med sent i livet så får se om dom hinner flytta ut från boet innan jag blir pensionär. 

Är i alla fall glad att jag får göra saker ensam och har möjlighet att få vara i lugn och ro för Mikko är den som tycker om då det är mycket folk omkring sig och det skall hela tiden hända saker. Visst tycker jag också om det till en del men sen märker jag att jag vill vara i lugn och ro.

Det var så roligt nu då jag var ensam uppe i stugan innan dom kom dit till julen så steg jag sent upp och det vet ni redan att jag är en riktig sjusovare, kunde slöa inne en hel dag utan att göra något och sen kom det massor med julfilmer innan julafton så jag så i snitt 2 eller 3 filmer per dag som jag inte skulle ha kunnat göra om hela gänget skulle varit där för då skulle det blivit jag som hela tiden skulle ha lagat mat , plocka undan m.m  ja ni vet dom där vardags sysslorna som jag inte orkar med då det är semester. Då är det så mycket roligare och få göra sådana saker man trivs med det är ju det som är meningen med semester att man skall slöa och koppla av med sådant som man trivs med.








Sen tycker jag så om att inreda och det har jag ju också mera tid av då jag i lugn och ro ensam får sitta och planera och fixa och trixa. Nu planerade jag min vinterpergola uppe i Himos och den blev verkligen mysig ute på bakgården. Det som var synd var att det blev jätte kallt till julen så vi satt inte mycket ute men det kommer nog bli mysigt att sitta där sen då det blir fina vårvinter dagar. En kväll satt vi  faktiskt där och hade eld i eldstaden, drack kaffe och åt jultårtor. Det var som att sitta ute i ett vintersagoland.











Sen på julen så blev det lugnt firas , det var bara vi 4. Det blev den traditionella julmaten , julsånger och förstås julklappar. Sen hade vi bestämt då Angelica och Robin kommer till ny året att vi har en gemensam julafton dagen före nyårs afton och delar lite klappar med dom. Dom kom redan upp på måndag (juldagen) för dom hade semester så vi var sen hela gänget i stugan min sista semester vecka. Då kan jag lova att det var full fart, för fast stugan är rymlig så är det nog när man är 6 vuxna personer som är mycket inne så blir det nog lite trångt där på nedre våningen. Vädret var ju så otroligt kallt så man ville inte mycket vara i skidbacken. 






Dom andra for en dag ut åkande till Jyväskylä men jag ville bli i stugan och ta det lugnt. Sen var vi till det ny öppnade WilliLänsi  och bowlade hela gänget ett par gånger och till ny året skulle Angelicka och Robin laga pizza för dom tog med sig sin pizza ugn där det blir super goda pizzor. Sen for dom en sväng till Himos center och såg på raketer medan jag blev i stugan  med deras hund. Hade ingen lust att fara ut och se på raketer i den kylan som det var på ny års afton för fast jag tycker om vinter so vill jag nog inte tt temperaturen skall visa -25 grader som det nu en längre tid har visat. Det är nog för mig lite väl kallt.







Så det det var lite om julen och ny året som gick alltför snabbt , skulle gärna ha kunnat bli någon månad och koppla av i Himos istället för att komma på jobb. Men har mina lediga veckor då jag kan åka dit i den mån stugan  är ledig och sen får resten av familyn komma dit sen när dom har tid och lust. Jag kan ju inte hela mitt liv sitta hemma i Åbo och passa upp min familj på mina lediga veckor när jag har en så mysig stuga i Himos där jag kan njuta och koppla av. 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar