lördag 27 januari 2024

Ger toppen bad och snygg är den

 Är så lycklig över min bastu och säkert är det också roligt för den som byggde bastun när kunden är nöjd. Ännu ett stort tack till Firma Daniel Nyman.

Igår när jag kom till Himos så hann  jag knappt få in alla kassar förrän jag rusade till min nyrenoverade bastu. Blev helt stum, rörd och ordlös. Fast jag sett den på foto så var det helt annat och se den i verkligheten och vet ni vad jag direkt gjorde jo satt ner på laven i min kalla bastu  med kläderna på och  sakta men säkert ta in detta att denna snygga bastu faktiskt är min ...MIN EGEN!!





Att jag med blod, svett och tårar sparat ihop till denna dröm som jag haft flera år, i stort sett ända sen jag köpte stugan 2019 så är jag nu äntligen i MÅL. Orsaken varför jag ville ha ny bastu var att den gav så otroligt ojämnt  bad men nu har jag en snygg och fungerande bastu. 

Det är just det här som gör att det är så förbannat roligt att jobba. Nästa dröm är att få ett lika fint badrum som min bastu är här i stugan. Så nu vet jag igen varför jag far på jobb och river lakan efter lakan, städar, svettas och perklar (ibland) allt det för att få min följande dröm i uppfyllelse för att inte glömma alla resor jag vill göra.





Ibland drömmer jag om att bli pangis (pensionär) och leva ett liv utan tidtabeller men sen ibland funderar jag att vill jag leva ett liv med en piki liten pangis inkomst och inte kunna uppfylla mina drömmar plus resa runt i världen som jag tycker så otrolig om. Så tillsvidare går jag gladeligen till jobbet så länge jag orkar och får vara frisk.

Nu blir det igen en hel hög med bilder från min bastu, piffade lite upp den innan jag tog nya bilder. Nu är detta inte för att hålla på och skryta om min snygga bastu utan för att göra reklam för den. Har ju min stuguthyrning som sido jobb och då är dessa kanaler på nätet superbra att kunna uppdatera åt mina kunder vad som händer i Villa Virta och marknadsföra min stuga. Himos Center sköter en del av uthyrningen av min stuga och förmedlar den åt kunder, själv sköter jag uthyrningen åt mina vänner och bekanta och i nästa vecka kommer någon från Himos teamet och tar lite nya foton för att uppdatera min uthyrnings sida, ni hittar stugan här då ni klickar på länken:  MIN STUGA.






Det är fullt upp i min vardag men tycker om att syssla med denna stuguthyrning och inreda här i stugan och hålla den up to date så att mina kunder skall trivas och jag själv förstås. Hellre fullt upp än att ligga hemma på soffan arbetslös och leva på skattebetalarnas pengar eller med andra ord "era pengar".






Nu är jag här i stugan helt ensam för jag skall plocka bort julen och fixa fint innan det börjar dyka upp hyresgäster och det är sådana här gånger jag laddar mitt batteri fullt då jag inte behöver passa upp någon utan gör allt i min takt. Idag har det varit en sk "morgonrocks dag" som betyder att jag nu ännu kl 21 på kvällen sitter i min morgonrock och njuter. 

Har sen igår haft bastu testing och fast el priserna nu är höga så vill jag testa den flera gånger så jag vet att den fungerar och med gott samvete kan hyra ut stugan och också skriva bra om denna snygga bastu.










Fredag bastu test 1
  • super nöjd. 
  • Helt annan värme än vad den gamla bastun gav. 
  • Mysfaktorn på 10+.
  • Ger bra  avkopplande känsla då bastun är mörk. Minns för länge sen då jag var på en bostadsmässa och sa att jag aldrig skulle kunna tänka mig en svart bast och nu har jag den och är skit nöjd.
  • Planeringen av att flytta bastu ugnen var det bästa för nu kan man sitta i hörnet och ha benen uppe om man bastar ensam. Titta ut då snöflingorna dalar och beundra min mysiga vinterpergola.





Lördag eftermiddag bastu test 2
  • Värms upp rätt snabbt ( har rätt nya motstånd i bastu ugnen)
  • provade idag samma inställning 80 grader som igår men skall nästa gång prova 70/75 tor det kan räcka. Nu när det inte drar från knuten så blir där jätte bra värme så jag tror därför man kan ha tempen lite ner. För måste man ha ganska hög värme då det drog.
  • Hade med lyktor som gjorde mysfaktor dubbelt så härligt. Ps! övervakar ljusen hela tiden vill ju inte att min nya bastu skall brinna upp och inte heller att min fina stuga ska gå upp i rök. Skall köpa batteri ljus till lyktorna innan jag åker hem.
  • Stängde av bastun då den hade uppnått rätt temperatur och provade basta på sk eftervärmen. Har en sk Pikku tonttu ugn och den höll värmen hur länge som helst fast den var avstängd.

Lördag kväll bastu test nr 3 

Jo ni läser rätt jag skall efter att jag bloggat färdigt igen gå och basta för man får aldrig för mycket av det. Ikväll skall jag prova med att ha lite Spa musik i bakgrunden och får  jag någon gång ner lite på elprisen här i stugan så tror jag att jag bastar från morgon till kväll dom gånger jag är här. Blev ju redan så kär i min bastu igår då jag såg den att jag skulle ha kunnat sova där (förstås inte uppvärmd).

Idag har jag som sagt inte orkat göra något än slöat men tänk vad skönt att efter man varit i skidbacken få komma in i en bastu som äntligen ger bra värme.

Skall hem på måndag så i morgon är det Söndag och test nr 4 sen borde jag nog vara på det klara att jag kan berömma min bastu på sociala medier till 100%.

Så ni som redan kanske har hyrt min stuga eller kanske vill hyra min stuga så bara kontakta mig och lovar att ni inte blir besvikna när ni skall bada bastu i Villa Virta. 

Uppdaterar också hela tiden på Instagram villavirta vad som är på gång här i min stuga och Himos.

Tack till er alla som tittade in och vill följa med mitt intresse som stuguthyrare.

Som ni ser så fick mina röda stugtossor ta sig en titt i bastun.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar