söndag 20 november 2022

Hytt 10148

 Jag är så inne i mitt julpysslande så jag glömmer tid och rum. Jag är sådan då jag börjar med något så kan jag inte sluta om det sen är att jag börjar läsa en bok , se nån serie , handarbeta m.m 

Men nu skall jag sätta mig ner framför datan och förflytta jag mig tillbaka några veckor till vår härliga kryssning. Det är ju pointen med att resa att man njuter före resan av allt planerande och väntande , man njuter fullt ut på själva resan och sen också av denna efterdyning då man går igenom resan med att se på alla foton och minnas allt härligt vi fick vara med om.

Lika som Angelica sa igår att då man går tillbaka lite i foto arkivet så ser man bara turkost och det håller jag med om. Så just nu passar det bra att gå igenom dessa turkosa foton och försöka minnas den härliga värmen vi fick uppleva där för det tar en tid innan man vänjer sig av denna kyla men lovar att jag börjar längta att dom får backorna i skick i Himos så vi får inviga slalomsäsongen. Såg just på webcam att dom har snökanonerna på där och har börjat förbereda säsongen så nu är det att hoppas att det hålls på minus.

Har sagt förut att världen är mitt hem och jag anpassar mig efter situationer och klimat. Njöt av allt som jag fick vara med under vår Usa/Karibien resa och kände mig hemma med det och nu växlar jag om då vi kom till Finland. Trivs med  allt julpyssel , julstämning , julbelysning, julsånger och väntan att få ett vackert vinterlandskap. Sen i något skede blir det värme, sol och palmer igen.





Okej nu skall fortsätta skriva om då vi väl kommit ombord och man börja "bygga" sitt boende, alltså man flyttar in i sin 1:a för en vecka (hytten). Vi brukar alltid ha finska flaggorna med som vi hänger upp i hytten men dom hade blivit i skåpet i min hytt på Glory för jag dekorerade min hytt då det var Eurovision och har inte ännu fått dom hem. Hann inte heller köpa nya före resan så vi var som sagt utan flaggor denna gång. Såg denna gång att massor med passagerare hade dekorera sina hytt dörrar med en massa roliga teman (glömde ta foton) som tex roliga Halloween texter, namnskyltar vem bor i hytten , Grattis texter , Just Married osv. 

Så nästa gång skall vi ha både inne i hytten finska flaggor men också på hytt dörren och kanske någon annan kul text som tex "Home of Family Virta". För kanske ni tror att vi nu efter 6 gånger är mättade av att kryssa i Karibien och väljer något annat framöver men då tror ni fel för att kryssa med dessa mega fartyg är absolut vår grej. Nästa gång är mitt mål att stiga ombord på Symphony of the Seas för min dröm är att åka alla dessa Oasis class fartyg och efter det tar vi Icon serien.



Vi bodde som sagt i en hytt som påminner mycket om våra premium hytter som finns på Grace och Glory men vi hade balkong. Sen ser man hur ideer, stilar och material inom inredning går framåt med fart. Allure är nu 12 år och så tänker jag på Harmony of the Seas som vi åkte 2017 då hon var ca 9 månader så visst märkte man då redan att det kommit mycket nytt i inredningen. Jösses Harmony är redan 6 år och efter det har det hunnit komma 2 nya i Oasis class, Symphony som  är 4 år och Wonder är 8 månader och nyaste i Oasis klassen. Själva grunden/konceptet är lika på alla dessa Oasis fartyg men inredning har ju hunnit ändrat på dessa år så nog ser man att Allure har lite år på nacken. 

Skulle vara jätte häftigt att få gå in och titta i sviterna ombord på dessa fartyg men det är så gott som omöjligt för dom finns på ett helt eget deck så man slipper inte ens dit upp. 





Men vi var super nöjda att denna gång ha möjlighet att prova hytt med balkong, visst var det mysigt att på morgonen då jag vaknade tidigt sätta mig ute och se på soluppgången med en kopp kaffe medan dom andra sov och roligt att sitta ute på morgonen då vi kom till någon ö. 

Sen finns det balkong hytter mot Central Park och Boardwalk, insidehytter (utan fönster) familjehytter , sviter, invahytter i en massa olika storlekar.




Det kommer nog att vara svårt att byta sig neråt efter att fått prova på i balkonghytt kan jag lova. Dom har ett lite liknande system som många andra rederier att man samlar poäng då man kryssar. På RCCL byts dygnen du spenderar ombord till sk poäng som man sen kan använda tex för att uppgradera. Vi har nu samlat totalt 42 dygn från alla våra kryssningar och uppnått nivå Platinum. 

Vi bodde nu denna gång jag, Michelle och Mikko i en hytt och dom andra 3 i en egen hytt men nog märker man att tre personen är lite trångt att vara en vecka i samma hytt och i synnerhet då vi hade soffan utbäddad  på kvällen så var det jätte trångt att gå ut till balkongen Finns ju nog större balkong hytter med skilt sovrum osv men det syns sen också på prisen. Men för 2 personen skulle nog denna hytt  vara riktigt perfekt.


Toalett/duschutrymmet var helt ok, bra med krokar så man kunde hänga baddräkten men vi torkade ofta dom ute på balkongen. Sen gillar jag duschutrymmen med skåp/vägg än med duschdraperi. Sen fanns det också bra med hyllor för ALLA mina kräm och tillbehör,  för det finns det en hel del av då man skall iväg. 



Det som är viktigt då man skall på kryssning är att komma ihåg och ta med massor med solkräm för det går det verkligen åt , finns att köpa ombord men kostar lite mera än i land. 

Köpte faktiskt denna gång i Florida åt mig själv en snygg långärmad jumper som skyddar mot UV och man kan också ha då man simmar.Själv är jag den som älskar att ligga och sola så det är nog inte ofta jag tänker på att ta på mig någon UV jumper men men man borde nog kanske vara mera försiktigare med denna sol för den är nog inte att leka med.

Det var som sagt lite om hur vi bodde veckan vi var på kryssning och som sagt det finns så många olika hyttkategorier att välja på sen är det upp till var och en hur mycket man är redo att spendera för en vecka i Karibien.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar