söndag 27 november 2022

Stämningen lika med noll

 Sitter i hytten och tycker nog lite synd om mig själv då jag tittar runt bland alla fina lilla juls bilder på Fb, här är det jobb som gäller både nu och på julen. Har inte ledighet att ta ut så jag får snällt jobba på julafton och igen tycka synd om mig själv här i hytten.

                                          Vista deck / Viking Glory

Passar inte alls mig att jobba under november och december , skulle jag har möjlighet så skulle jag ta ledigt dom månaderna för jag är en sådan julmänniska ut i fingertopparna. Finns inget mysigare än att sitta hemma i soffhörnet inlindad i en pläd och dricka varm choklad med julsånger, ljus och en massa mysbelysning eller åka upp till stugan i Himos och mysa eld i öppna spisen, lyssna på julmusik och sitta och se när snöflingorna dalar ner då man stiger upp för att dricka sitt morgonkaffe. 

Men nu firar jag då lilla julen i min hytt och julstämning lika med noll. Om man skall se något positivt med att vara permitterad under coronan var att jag njöt fullt ut just denna tid då jag fick vara hemma och mysa i väntan på julen men annars var det ju inte så roligt att vara permitterad.


                                                     Pub Algoth´s / Vining Glory

Men när jag nu missade denna lilla jul så tar jag igen det nästa vecka för då skall jag öppna "The Winterseason" med att åka upp till stugan i Himos.   Kan ni förstå att vi inte har varit där sen april så nu känns det riktigt pirrigt att få åka upp dit och fixa julmys. 

Den har varit uthyrd till och från nu hela den tiden vi inte varit där så nu skall jag upp dit och ha en städ dag och fräscha till det för mina gäster som kommer att besöka stugan i vinter och så skall jag själv vara där och få julstämning. Vet inte om någon annan i familjen är sugen att komma med men jag trivs också helt bra i mitt eget sällskap. 

Dom kommer öppna en del backar nu på lördag den 3:e december så vem vet kanske man måste inviga skidorna, värma upp inför kommande skidsäsong. Alltså jag riktigt längtar att få åka upp dit, det är nog så roligt att ha en massa ställen som man trivs på. Det ända är att man borde vara ännu mera ledig än vad man är så man skulle hinna vara längre på alla dessa ställen där man vill vara. Vill ju gärna vara hemma för har lagat jätte mysigt där inför julen men vet att det blir lika mysigt i stugan då jag åker dit upp och pyntar. Så jag vet att då jag väl kommer dit så vill jag inte lämna det stället lika som det var då vi just var i Usa så skulle jag gärna ha kunnat bli dit några månader.

Så egentligen är det nog lite jobbigt att trivas runt hela världen så länge man är i arbetslivet och måste passa tider , annat blir det sen då arbetskarriären är över. Då kan jag fast vara 2 månader i Usa om jag vill och så kan jag fast vara hela vintern uppe i Himos , somrarna kan jag sitta på dom vackra bergsklackarna ute i Tunnhamn. Drömmarna är många , men vad vore livet utan drömmar jo jävligt trist. 

Nu skall jag säga Go natt och fortsätta drömma och så kan man nästan säga att i morgon då jag vaknar så är det redan nedräkning....torsdagen närmar sig som betyder att lediga veckan kan börja.

Det blir lite blandade inlägg nu framöver här på bloggen för kommer fortsätta att skriva om kryssningen i Karibien med sol och värme kombinerat med vinter och snö från Himos då jag åker dit.


Restaurang Kobba / Viking Glory


                                     



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar