måndag 7 november 2022

Tillbaka efter ett härligt äventyr

Hallåj till er alla som väntat ivrigt på inlägg från vår kryssning i Karibien dom kommer nu sakta men säkert i tur och ordning. Han inte mera än publicera foton på Instagram under vår resa. Det är fullt upp då man reser och vill göra/se så mycket på en kort tid.

Många frågar om vi inte får trist då vi är en hel vecka ombord på ett fartyg men kan ärligt svara att vi inte ens hinner med allt under den veckan vi är ombord så då förstår ni att det är program från morgon till kväll och sen hade vi denna gång 4 öar vi besökte, i vanliga fall har vi haft 3. Så själv skulle jag absolut gärna göra en 2 veckors kryssning för att också lite kunna koppla av under resan.

Sitter nu här hemma på soffan trött men lycklig efter en super fin resa men skrattar nog för mig själv åt den som kom på ordet semester resa, för man borde absolut ha semester efter semestern.

Vi hade idag en 12 timmars flygresa från Miami till Istanbul, där väntade vi 8 timmar för att sen flyga 4 timmar till Helsingfors och sen ännu med bil 2 timmar hem till Åbo så det är nog otroligt många timmar man spenderar bara på att  ta sig från plats A till plats B. Med andra ord så har jag idag suttit i flyg 16 timmar. 

Mikko och Jaromir spenderar ännu en natt i Istanbul för dom fick inte flyg hem idag då vi andra for. Vi har ju alla haft krångel med att dom växlat våra flygtider en otaliga massa gånger men som tur kunde vi andra förutom Mikko och Jaromir flyga hem idag. Vi provade ännu till det sista om det skulle ha funnits lediga platser att dom kunde komma med idag men tyvärr var planet fullbokat så dom sover nu över på hotell på flygfältet.

Hörde med en som bokat med Finnair att han hade haft samma problem med en massa ändrande av flygtider och dagar , det verkar vara dagens melodi att få flygen ombokade en massa gånger innan man kommer sig iväg.

I alla fall är nu resan över för denna gång och som förut så går det alltid för snabbt och ni vill säkert höra hur känns det att komma tillbaka och ni får ett ärligt svar "det känns skit"!! Jag skulle absolut ha kunnat bli där längre , det är alltid så roligt då man får åka iväg och jag hör till den gruppen som absolut inte längtar hem då jag slipper iväg på mina resor.


                                    Tillbaka i Helsingfors efter ett härligt äventyr.

 Men då jag ännu är i arbetslivet  så är jag illa tvungen att komma tillbaka , annars skulle jag absolut ha blivit längre. Men det går flera flyg och jag har redan följande semester inbokad i kalendern, vart jag kommer att åka då har jag ännu inte bestämt men nog blir det väl Californien om jag känner mig själv rätt.

Jaromir har nu måttet rågat av resande , Michelle vill heller inte med i nästa år och tror också Mikko tycker det är rätt tufft med alla dessa långa flygresor så det är väl så att jag jag ensam får gasa på i nästa år. Men som tur har dom ingen skillnad om jag reser och det är absolut en av mina stora hobbyn som jag inte får nog av.

Men nu kan jag säga till er alla som längtar att åka till Usa eller som är på väg dit så där är jätte dyrt just nu. Dollarn är så otroligt stark och sen då man i stort sett skall "tippa" för allt så far det dollar efter dollar där kan jag lova. Så egentligen är det bra tid nu för amerikanaren att resa hit mot Europa istället än att vi åker dit. 

Men nog reser folk så otroligt nu efter att världen öppnats och fast läget är oroligt runt om i världen. Över allt är flygfälten fulla av resenärer, en sådan otrolig flygtrafik på gång dygnet runt för att inte tala om dessa mega kryssningsfartyg som verkligen lockar till sig folk. 

Vi är helt sålda för dom största Oasis classens fartyg och nu då vi klev ombord på Allure of the Seas  lördagen den 29:e så var vi nästan 6000 passagerare ombord  plus ca 2300 personal. Så ni kan gissa hur stora dessa fartyg är.

Det har alltid varit pop att kryssa runt med dessa fartyg i världen men verkar som det har ökat ännu mera då det byggs nya fartyg hela tiden. Vet att många verkar intresserade och också frågat mycket av mig om dessa kryssningar men det är så olika vad man vill göra på sin semester.

Vill man ha en lite lugnare , avkopplande semester så är nog inte dessa kryssningar att rekomendera redan det då jag skriver att det finns 6000 per ombord så kan ni gissa er stämningen. Men vi trivs där bland med alla andra och i synnerhet jag som älskar small talk så kan ni gissa att jag fastnar lite här och där för att prata.

Men vill man prova på en kryssning i Karibien och kanske söker mera avkoppling och lugn så kanske dom mindre fartygen är något att prova, själv har jag aldrig provat dom för vi är helt  sålda för dessa stora och tror absolut att Icon serien kommer bli vår grej. 

Kan inte säga att det blir trångt på dessa stora fartyg men visst då alla skall äta på samma gång , göra saker på samma gång , gå i land på öar samma gång, gå på shower samma gång så visst fylls dessa platser upp då vi är en 6000 passagerare ombord.

Skall i nästa inlägg börja med då vi startade mot Miami och sen blir det massor med text och bilder från vår vecka ombord på Allure of the Seas.
















 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar