tisdag 29 november 2022

Efter en sjödag kom vi till denna ö

 Så blir det igen ett inlägg från vår resa och nu skall jag skriva om då vi kom till första ön efter vår sjö dag som alltså var Dominikanska republiken. Det är alltid lika härligt att besöka nya öar och se vad dom bjuder på.


                                 Allure of the Seas anländer Puerto Plata 

Då jag planera en kryssning så börjar jag med att se olika alternativ vilka öar den besöker för vill försöka hitta en rutt med i alla fall en ny plats att se, denna gång blev det som sagt 2 nya öar.





Har alltid drömt om att få besöka någon fin paradis ö i Karibien och nu har vi redan hunnit bocka av massor med fina öar som tex St Thomas, St Maarten, Bahamas, Coco Cay, Dominikanska Republiken, Jamaica, Puerto Rico, Haiti, Cozumel (Mexico) och en del öar har vi besökt flera gånger. 










Har nämnt att av alla dessa öar som vi besökt under våra kryssningar så är mina favoriter St Maarten, Dominikanska och Royals egen ö Coco Cay dit man inte kommer annat än att åka på kryssning. 



Man hinner förstås inte se så mycket av öarna på en dag från 8-16.30 men man får i alla fall en blick och känsla om den här ön är just i din smak. Ofta har dom jätte fina hamn områden när man kommer i land och så var det också i Puerto Plata där dessa kryssningsfartyg tar iland.





Detta område verkade vara nybyggt och man såg att dom hade massor med projekt på gång med att bygga nytt och förstora hela området där kryssningsresenärerna kommer iland.


Det fanns massor med fina affärer och ett superfint poolområdet där man kunde fördriva tiden då man kom i hamn. Själv är vi alltid lite nyfikna och vill utanför dessa områden och då anlitar vi ofta en taxi som finns inne på detta område så vi vet att vi kan vara någorlunda trygga. Där finns massor med vakter vi porten då man skall utanför detta området och då man kommer tillbaka så slipper man inte in om man inte har Seapass att visa. 




Så vi valde som sagt att ta en lite större taxi då vi hela gänget ville på en dagsutfärd. Det som är roligt med dessa taxiutfärder är att du har samma chaufför hela dagen och det kostade oss 20e/person. 





                                         Cigarrfabriket och julgranen pyntad med cigarrer




Han visade oss runt på en massa intressanta ställen som tex cigarrfabriken , chokladfabriken, centrum av Puerto Plata och så tog han oss till en av deras många fina beacher där vi var några timmar och simmade i det turkosa vattnet.






Visst är det full upp att på en dag se en massa ställen så därför skulle jag gärna kunna tänka mig åka tillbaka till Dominikanska republiken och se lite mera av denna ö. Skulle gärna se mera av deras härliga fina stränder med vit sand och svajande palmer, ett ställe som heter Las Terrenas lär vara jätte fint. 



Sen lär kriminaliteten vara hög och jag läste någonstans att man inte skall resa mot områden som gränsar mot Haiti där dom ofta har stora demostrationer som kan bli jätte våldsamma. 

Men ändå är jag aldrig rädd när jag reser, med sunt bondförnuft så kommer man nog en bit på väg. Jag skulle nog aldrig gå ensam kvällstid på platser jag inte känner eller röra mig ensam i områden som inte är så trygga men jag kan inte heller gå runt då jag reser och fundera att månne det händer något nu för då skulle jag aldrig se dessa fina platser. 



Det kan hända något precis var som helst på detta jordklot så det är nog bara att njuta av allt vad som livet bjuder på som tex ikväll då jag hörde på nyheterna från Sverige så var det någon som hade skjutit genom dörren hos en familj i Göteborg tror jag det var när dom låg och sov. Som tur hände det inget åt familjen men där ser man att man är inte ens trygg i sitt eget hem ens nuförtiden.


I alla fall så hade vi en härlig dag i varma Puerto Plata och återvände trötta tillbaka till hamn området. Sen var det att sakta men säkert gå ombord på Allure för man skall vara noga med att passa tider så man inte blir akter seglad.




När vi kom ombord så var det skönt med en svalkande dusch och mat, sen var det igen fullt program på kvällen för det var Halloween. Vi var nog rätt trötta hela gänget efter en hel dag i +34 grader och en massa nya ställen vi sett men en Halloween ombord på Allure kan man inte missa.

 Mikko och Michelle kom lite senare än oss ombord för dom for ännu på hamnområdet och se på apor som dom hade där. Synd att jag inte nu har foton av det i min telefon dom var så små och gulliga dessa apor som helt vant kom i famnen på dig.

 Minns inte vad denna Monkeypark kostade men oftast är dessa utflykter som RCCL ordnar jätte dyra därför ordnar vi ofta våra egna äventyr.

Avslutar inlägget med 2 st livsnjutaren som verkligen var super nöjda och glada att få uppleva en Karibien kryssning, dom blev nog lika bitna som vi är av att kryssa. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar