torsdag 29 december 2022

Julafton i en vecka

Torsdag som för mig betyder julaaaaafton!!! Äntligen få jag gå över landgången och på väg hem till vårt mysiga julpyntade hem. Skall suga i mig julen till 100% efter att jag missade själva julafton pga att jag jobbade. Innan jag for hem så for jag via Espressohouse och lät stressen rinna av medan jag drack en kopp kaffe och tog en croisant. 



Det har varit en arbetsvecka som på många vis känts tung, först att jag måste fira julen i arbetets tecken och vara borta från min familj plus att vi hade jätte mycket passagerare hela veckan. Kan jämföra denna arbetsvecka med en arbetsvecka då det är högsäsong under sommaren , med andra ord svettigt värre.

Jävlar så vi har jobbat  inte bara vi på hyttsidan utan alla avdelningar har nog dragit sitt strå till stacken men som tur så får vi lön för mödan. Brukar nog ibland tänka på hur många som skulle göra detta vecka efter vecka år efter år men det är vi småtokiga sjömän som orkar tuffa på men ibland funderar jag om man är riktigt klok som kör detta race.

Visst har vi dagar då man kan i sk normal takt jobba men sen då båten är fullbokad lovar jag nog att inget händer i normal takt. Alltså när man skall riva närmare 90 bäddar på lite över en timme så kan ni nog gissa att svetten sprutar, pulsen i botten och kinderna röda som tomater. Ibland skulle man villa lägga sig ner i någon gång och ropa att jag oooorkar inte mera då armarna är som spagetti. Men likväl så orkar man tuffa vidare år efter år.




Lite annorlunda arbetspass var det denna julvecka för vi hade ligge dag i Stockholm och den 25:e december och turen var på min sida att jag hade dagsledigt så jag och en arbetskompis gick upp till gamla stan på en kopp kaffe och kanelbulle. Fast vi inte hann vara så länger där så kändes det ändå roligt att en stund komma ut från Glory och få sig en nypa friskluft och Gamla stan är så otroligt mysig. 
Synd att där inte var så mycket öppet på juldagen men några souvenir affärer hade öppet så jag köpte hem några små julklappar till familyn. 




Alltså detta Lucia tåg såg jag i ett skylfönster i Gamla stan / Stockholm men tyvärr var affären stängd. Dessa skulle absolut ha fått flytta med hem till Finland i så fall att affären skulle varit öppen.





Men för övrigt gick nog julkryssningen bra , både passagerare och personal var på bra humör.Vi skrattade och hade ändå jätte roligt tillsammans ombord fast längtan hem var stor.

Visst brukar jag räkna dagar och längta hem då jag är ombord en vecka men nu var nog längtan ännu större under julveckan och jag räknade dagar och timmar hela tiden så det var nog en så härlig känsla då jag på torsdag morgonen bara hade 2 timmar jobb och sen nästan sprang ut över landgången av glädje.





Då jag väl kom hem låg mina kära tonåringar och sov sin skönhets sömn , ni vet  vaka halva natten och sova halva dagen så är tonåringarnas jullov. När Michelle vaknade så for vi på en liten runda för vi hade några julklappar kvar att köpa och så tog vi oss en loppis runda på samma gång. Det är så roligt att gå runt där för du vet aldrig vad du har med dig då du går ut därifrån , man kan verkligen prata om att man går till loppis och gör impuls köp.

Då man går till en vanlig affär så vet man ofta vad man skall ha och så går man just till den avdelningen men på loppis så vet man aldrig vilka fynd man gör. Hittade faktiskt dessa superhäftiga emoijs aporna på en hylla till pangpris och visste direkt dom skall Jaromir få till julklapp.

Han är inne i en "apfas" eller vad man skall kalla det , han köpte två souvenirer då vi reste runt i Karibien (tema apor) så jag vet att han kommer älska dessa. Blev också själv förälskade i dom här tre gulliga emoijs aporna.



Har faktiskt aldrig riktig fördjupat mig i dessa  emoij apor men googlade och fick lite fakta om dessa tre gulliga apor och sen kan ni gå in på Wikipedia om ni vill läsa mera om dom.





 Julafton vol1 firade familyn uppe i Himos då jag jobbade.



Idag torsdag hade vi  julafton vol 2 och inte skall ni tro att det räcker för på ny års afton ( lördag ) skall vi fira julafton vol 3. Då kommer Angelica och Robin hit och öppnar julklappar , sen skall vi fara och bowla (Hohtokeilalu) och avsluta kvällen med att se på raketer.




Som ni kan se så har också Michelle dessa emoij apor på sin college

Det var en skön julafton denna vol2 för vi hade ingen julmiddag som behövde fixas utan vi satt oss ner och dela julklapparna i lugn och ro , ingen behövde  fundera på att laga julmat , duka eller plocka undan.

Visst tusan är det så roligt med julen , Michelle tyckte att det egentligen var en bra ide att jag jobbar julafton så får dom nu  julafton x 3 istället detta år. Sen får Mikko och jag en bonus julafton vol4  på söndag då vi skall checka in på Ruissalo Spa.

Det som är bra att fira julafton efter julen är att dom julklapparna som ännu inte är köpta finns nu till salu för 50,60 och 70%.  Vi sa med Angelica att vi alltid borde fira julen på ny års afton för både mat och saker blir direkt på rea efter julen. 

Jag köper ofta julbelysning och dekorationer efter julen för då kan dom vara upp till 70%. En annan sak som jag rekomenderar att köpa någon dag före julafton eller nu efter  nämligen julgran.

Jag köpte i år en 90cm gran från Rusta som var den sista  (köpte i fjol en likadan på rea) och sen en 180cm gran från Tokmanni som har "snö" på  kvistarna med snö på , båda dom till halva priset.





Vår balkong är som jag skulle vara mitt i skogen i Lappland, har dekorerat med granar där och sen har vi en gran inne i vardagsrummet. Skulle kunna ha en julgran i alla rum för dom är så fina då man klätt dom i juleskrud. Dom som jag har på balkongen har bara lampor och kottar.






Har sett så fina videor på Instagram med jultema från Usa. Alltså jag är år efter år lika fascinerad av allt deras dekorerande, blinkande lampor , stora dekorationer ute på gårdarna. Man kan säga att deras motto är "ju mera desto mäktigare".

 Har lite smått funderat att jag kanske någon jul då elpriserna blir normala ( om dom blir) skall slå på stort och överdriva ordentligt i stugan uppe i Himos med en massa julbelysning ala amerikan style.

Jag säger det igen ifall någon missat ....jag ÄLSKAR julen!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar