lördag 25 februari 2023

Lime färgad bh

En riktigt god lördag morgon från mitt ute sovrum ( balkongen) , fy fasiken vad det är skönt att sova ute för att inte tala om hur hälsosamt det är. Tänk att hela natten ligga och tanka friskluft  i min lilla mysiga forrest. När jag vaknade for jag in och kokade kaffe och kom ut och kröp under täcket igen. Brukar skratta då resten av familyn klär av sig innan läggdags då börjar jag klä på mig varma kläder ,vantar och yllesockor. Såg vad temperaturen visa innan jag somnade och den var -8 grader.





Vad annat är det som händer en lördag jo UMK finalen går av stapeln i Logomo här i Åbo och igår så var jag där på vad man kan kalla Pre party. Som ni läste så bandade Yle ett litet inlägg av eurovisions fansen feeling så här inför den stora UMK finalen. Synd att det var så kort snutt , när man  blev varm i kroppen och man skulle ha vågat börja bjuda på sig själv så var 5 minuter förbi. Klick och kameran stängdes.

Många frågade och funderade ju som såg programmet på Fb varför pratglada Lissu var så tyst i sändningen, men som jag svarade där: schemat var tight , det var bara 5 minuter och där räknas minuterna noga så att allt skall klaffa. Det var en hel del som skulle rymmas med och en del saker tänkte programledaren glömma och det var då vi gissade kläderna och en sak glömde han helt och det var när några fans skulle berätta om deras bästa minne av ESC och dom skulle visa någon pryl det uteblev som sagt. 



Skulle jag blivit intervjuad så skulle jag väl stå där ännu och prata och berätta hela min nästan 50 åriga eurovisions historia. Yle gubbarna skulle säkert vara jäkligt glada för det skulle ha blivit många övertids timmar åt dom och Lissu skulle kommit igång.

Men det är ju så då allt sänd live så är det att ta lite små detaljer på talang och lite improvisera. Då som vårt inlägg började så det kom vi på just innan kameran startade att vi alla skulle stå i rad och komma gående mot kameran. Sen stod regissören där brevid hela tiden och räknade ner minuterna ....3 minuter kvar....2 minuter kvar....1 minut kvar och sen visade han tecken då kameran slog igång.




Det är alltid roligt att vara med då dom gör olika program för det som vi ser i sk kulisserna syns ju inte i tv. Det är lika på dessa stora ESC showerna jag varit på så syns det inte i tv:n vad som händer där runt omkring som när dom byter scen rekvisita osv.



Har också en del gånger varit upp till till Yle tv 2 studion i Tohloppi och sett då dom filmade Tartu Mikkiin med eurovisions tema och förr hette UMK festen Euroviisut och då var jag också med ett par gånger och såg det live plus som sagt 7 ggr sett hela stora Eurovision showerna allt från Rehersal , Semifinaler till Finaler. Mycket fint samlat i bagaget och hoppas ännu hinna se många eurovisioner live ännu. Nu har som sagt biljett priserna stigit så otrolig så därför har jag valt att se det hemma eller i hytten om jag haft arbetsvecka.

Skulle jag bara ha eurovision som min hobby så skulle jag säkert nog ha varit flera gånger och se den live men då jag också har Usa resor, hotell nätter  m.m som hobby så får jag lite kompromissa. Men nog kommer jag någon gång ännu åka och se det live.

Sen är det så då man ännu är i arbetslivet så räcker inte semestern till alla resor och  fast jag har varannan vecka ledig så har det råka så att jag nu har jobbat några år då det varit ESC och sen var coronan och ställde  till det och då skippades eurovisionen.

Idag harmade det jätte mycket varför jag inte bokade biljett till UMK då det ändå var i samma stad där jag bor och skulle haft kort väg dit. Försökte nog se på nätet om någon sålde på något ESC forum men tyvärr hittade jag ingen.

Men inte sörjde jag för det utan det var dags att börja fixa inför kvällen som skall firas med familjen. Jaromir ville inte se med oss på UMK tävlingen medan Michelle och Mikko nog gärna ser , Angelika och Robin skulle också se på det så vi bestämde att ha video samtal under kvällen.


Vi skulle ha taco kväll och till efterrätt glass med en massa tillbehör , med andra ord en ordentlig socker bomb.




Mina favoriter har varit från start Portion Boys och Käärijä starkt tvåa. Han har varit storfavorit både i Finland och Europa bland fansen ända sen dom kom ut med UMK bidragen och hans låt är nog en verkligen bubblare som sticker ut. En sådan låt måste det vara som man skall skicka iväg till ESC för det är många som bara lyssnar på låtar just då den dagen och inte är lika hysteriska som oss fans som hör på alla låtar i stort sett alla dagar och lär oss både texten utantill osv.

Skrev väl i ett inlägg att snart skall jag börja gå igenom alla final bidrag , det är några som ännu inte har valt sina men efter det kommer Youtube vara kova sana om man säger så. Då börjar jag lyssna lyssna och åter lyssna , ha mina olika listor i mitt data arkiv som tex plus låtar/minus låtar , nja låtar , skit låtar , toppen toppen låtar ja namnen på mina mappar tar aldrig slut. Så ni som läser detta kan nog säkert genom raderna förstå vilken hysterisk eurovisions fan jag är och ju närmare den stora finalen vi kommer desto värre blir min hysteri.

Ni kan säkert gissa att  sound baren hade full bas på , ljud i alla högtalaren och Lissu sjöng för fullt då kl slog 21. Skulle någon ha ringt just så skulle nog inte Lissu hunnit svara i telefonen för när låtarna kommer skall det lyssnas från början till slut, man skall se på showen , man skall se hur artisten framför låten  ja det är mycket man skall hinna se. 


När dom hade sjungit alla låtar så var det då dags att rösta och surprise jag gav 2 röster Portion Boys fick min ena röst och den andra fick  Käärijä. Låter sticker verkligen ut, växer hela tiden och showen var super. Gillade starkt då han hade tagit med sig sina 4 dansare så det gjorde också att jag ännu mera började tycka om låten. Portion Boys låten är mera en party låt men Käärijäs avviker nog bland med alla andra låtar i år i eurovisionen. Mikko hade aldrig hört den förut och han sa att den fastna direkt och sådan skall en ESC låt  vara att dom hörs, syns och sticker ut. 

Han gav direkt sin röst åt Käärija efter att hört den en gång och i slutet såg man ju nog att många andra förutom oss gillade låten. Han vann ju hela alltihop med super marginal. 



Grattis till Käärijä som vågade och vann , nu är det för ESC Lissu att börja fundera på ESC dressen. Käärijäs dress är ju inte riktigt anpassad för kvinnliga ESC fans , måste i så fall köpa lime färgade bh:n. Men så mycket vill jag nog inte visa min mage så skall försöka designa en lite längre version lime färgad party rock.

Smaken är delad som baken antingen tycker man om låten eller sen inte men jag bara älskar denna låt och kan redan se framför mig då hela arenan gungar i Liverpool då Käärija intar scenen och hela folkmassa dansar och ropar CHA CHA CHA!!!

Tack från Lissun kisastudio.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar