fredag 19 november 2021

Bilen packad

Äntligen veckoslut och äntligen efter 3 månader så är det dags för ett mysigt stugveckoslut i Himos , har verkligen längtat. Dom andra familjemedlemmarna har fullt upp detta veckoslut så jag åker ensam iväg men ibland är det också skönt att få vara helt ensam och inte behöva plocka och passa upp någon annan än bara mig själv.
Jaromir skulle träffa kompisar , Michelle simtävling och Mikko skulle som sagt sköta bastun i Kaarina för dom som vinterbadar , det var hans tur detta veckoslut. Så därför passade jag på och komma hit och njuta och julfixa 

Därför ser jag så fram emot veckosluten då jag får sova hur länge jag vill och göra det som jag vill eller inte göra något annat än bara lata. Fast jag har ledigt en hel vecka så är det nog bara lördag och söndag som är mina lediga dagar för det är nog fullt upp att hålla ordning hemma med en familj på fyra personer. Som jag sagt tidigare det eviga kuskande som jag ibland blir så otroligt trött på , släpa hem mat , laga mat , byka , städa ....ja ni vet listan kan bli lång. Därför tror jag att jag verkligen längtade nu så otroligt mycket till stugan där jag vet att jag fast får ligga en hel dag i sängen om jag så vill.

Råkade sig ju inte bättre innan jag skulle iväg idag( fredag ) så kom det ett gäng arbetskillar och se vad som skall fixas hos oss 3 veckor framåt . Jo ni läste rätt det skall bli avlopps remont hos oss just nu innan julen , just som jag fått allt så fint städat och pyntat. Så stod dom där dessa kilar och små log och förklarade att det kan vara lite kaos ett tag framöver ....liiiite är bara flrnamnet för en pedant som mig och inte trivs att bo då det är kaos , dammigt och smutsitg och ännu till utan toalett Jo den skall också bytas. Inte nog med det så måste dom skruva ner 3 köks skåp för det måste borras något i väggen.

Så nu då jag kommer hem efter veckoslutet så är det att börja direkt med att tömma skåpen , toalettskåpet m.m skulle inte alls ha haft lust med detta före julen. Fick veta innan jag kom hem från min arbetsvecka att jag får ha julen ledig ( semester) så nog skall jag väl ha tid att få en gång till städat innan julen. Som tur så kommer jag ha 2 arbetspass då denna remont pågår så behöver jag inte vara hemma där då det springer en massa arbetsgubbar där av och an.

Hade lite planer att vi skulle ha firat julen i stugan ( Villa Virta) om jag får julen ledig men har inte desto mera vågat planera något i och med att jag inte vetat hur julen blir. Tänkte att jag idag skulle ha bokat in julen åt oss innan jag börjar köra mot Himos och vad ser jag jo julhelgen visar bokad. Någon har bokat stugan via Himos och likaså Ny året är här hyres gäster så dit for vår jul/ny år i stugan. Men inte blir det så tokigt att fira hemma heller , hoppas på att vi skulle hinna få soffan när remonten är klar så vi får krypa ihop där hela familyn och se på julfilmer och äta julgodis.

Det som jag verkligen hoppas är att vi får snö i södra Finland nu då det blir att fira hemma för i Himos har det varit så mysigt att på jullovet vara i pulkbacken / slalombacken och sen komma hem och bada bastu och glögg framför öppnaspisen. Jag skulle ha kunnat boka julen åt oss tills jag fick reda på om jag får ledigt till julen och skulle jag måste jobba så skulle jag ha tagit bort vår bokning. Men jag är en julmänniska uti fingertopparna så jag får nog fixat julstämning var vi en firat. Har till och med firat jul i Californien med palmer , sol och värme och nog hittade jag då också lite julstämning fast jag tycker nog ändå att snö hör julen till. Ett riktigt vit winterwonderland skall det nog vara på julafton och flingor som sakta faller ner.

Startade rätt tidigt upp mot Himos så jag inte behövde köra i mörkret och resan på 3 timmar for riktigt smidigt , hittade en ny favorit kanal som jag lyssnade på hela vägen nämligen Radionostalgia ,  där kommer massor med bra låtar. 

Då jag närmade stugan så kände jag den härliga känslan jag alltid får då jag kommer hit , det var nog ett super bra ide jag fick då som jag bestämde att köpa stuga på en skidort har absolut inte ångrat köpet, Hoppas bara att jag får vara frisk och kunna jobba så att  jag har möjlighet att hålla denna Villa Virta och kunna spendera många härliga dagar här då arbetskarriären är över.

Ni har säker läst detta förut att ända sen första gången jag steg in i denna stuga så kände jag den goda energin som stugan ger och den känslan är ännu lika stark. När jag igår öppnade dörren efter 3 månaders paus så bara rann mina vardagsmåsten bort från kroppen och jag kände denna super goda energi som jag får här.

Lika fint som förut här då jag kom in , inte ett tecken på att här varit hyresgäster allt på sin plats och bra städat plus att Himos center kommer alltid och kolla att allt är i skick då hyresgästerna lämnar stugan plus att alla fönster och dörrar är stängda/låsta. Skulle ju harna om tex ett fönster gott sönder och jag värmer stugan åt "kråkorna" som man brukar säga.


Hade med nytvättade dynöverdrag ( jultema) och skall ta fram alla mina vita och gråa ludden/ludde dynor , granarna skall fram och lite julbelysning skall läggas ut så att också här blir julstämning. Det  blir inte mycket julpynt här i Villa Virta utan enkelt och stilren , tycker inte om en massa " plåter" hit och dit . Men ser gärna på på foton då folk pyntar , roligt att  se hur olika stilar och smaker vi alla har.





Vi skall försöka komma hit ännu en sväng i december innan julen så att vi  också får njuta av julstämningen här och hoppas också kunna ta en sväng till backen. Där står redan snökanonerna redo i väntan på minus grader så nog är dom på god väg att sparka igång vintersäsongen i slalom backarna.





Sist men inte minst , titta vem som önskade mig välkommen i Lumila då jag körde till backarna och såg en sväng allas vår bekanta kisse katt ...vem annan än Ville Viking har flyttat hit för denna säsong. 

Kanske jag rentav träffar på honom i vinter i skidbacken , bra jobbat Viking Line.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar