tisdag 2 november 2021

Julmusikskanalen är öppnad

Oj vad jag längtat efter detta att få öppna dörren och komma hem. Hur mycket jag än trivs på jobb så är hem och familyn ändå det bästa. Ni kan gissa att efter varit sk instängd på båten en vecka så finns det inget härligare än att sätta mig i en varm härlig bastu med björkdoft , skrubba av sig arbetsdammet , smörja in sig med härligt doftande cremer och sen smyga mig ut och sova i friska luften. Oj vad mina lungor kommer njuta att få andas friskluft hela natten. Det är nog så jätte lite det blir att vara ute under arbetsveckan och när vi alltid jobbar i hamnen så hinner man aldrig ens ut.

Idag överraskade min kära family mig då jag kom hem med att dom verkligen hade städat jätte fint och då jag öppnade kylskåpet så hade dom köpt sushi , så vi satt alla  (förutom Michelle som inte äter sushi) och gottade oss. Hade riktigt veckoslut känsla och egentligen är tisdagen min fredag i och med att jag har arbetsveckan över och jag blir ledig. Ibland skulle det vara roligt då jag kommer hem att kunna tex höra på musik men i och med att resten av gänget har vardag i morgon så är det bara för mig att snällt försöka vara så tyst och  smyga runt hemma. 

När man har familj så är det mycket man måste kompromissa så att alla skall trivas , tror ju inte resten av familyn skulle vara så glada att jag sitter här mitt i natten och lyssnar på musik eller ser på film med hög volym. Men har ju chansen sen då dom är i skolan/jobbet och höra på musik med ordentlig volym här hemma.

En del kanske korkar flaskan efter arbetsveckan och tar sig några glas men jag korkade faktiskt Dansbandskanalens julmusik ....nu skall jag börja suga i mig allt vad som har med julen att göra , det är ju redan november.  Det är en så mörk tid nu så det är roligt med en massa mys belysning , julmusik , titta på en massa fina julbilder på Instagram ...yess i´m going all in!!

På lördag trycker jag in lite Halloween stämning här hemma men sen kommer jag njuta av allt som har med jul att göra ända till julafton. Nu är det så att jag då egentligen skall jobba julen , la in semesterönskemål men det är bara 3 hyttisar som får vara ledig på julen och nu är vi då fyra som önskar oss ledigt så får se hur det går. Därför tänker jag börja i go tid att njuta för det går så snabbt och snart är det dags att igen ta emot ett nytt år.

Är det fler som börjar smyga sig in i julbubblan eller håller ni er till några dagar före julafton innan ni är inne i bubblan??

Skall efter några veckor upp till Himos då det inte blev förra gången jag var hemma och
får se om det hinner komma snö tills dess. I fjol kom första snön där i slutet av november och efter det la dom snökanonerna igång för att förbereda skidsäsongen. Men god tur kanske det är lite vitt i backarna då jag åker upp dit min nästa lediga vecka.

Då kan ingen annan komma med för Mikko hade fullt upp och Michelle har fullt upp på veckosluten med skriftskolan och Jaromir ville vara hemma och spela med kompisarna så jag skall i lugn och ro fixa lite jul i stugan nästa gång jag är där så hyresgästerna har det mysigt. Har inte bokat  stugan åt oss på julen när jag inte vet om jag får ledigt och ny året brukar vi vara där men i år är den uthyrd så vi får hitta på något annat i år än att fira i Himos.

Oj vad jag längtat till mitt eget mysiga sovrum , lovar att jag skall visa er det . Skall försöka filma så ni ser lite helheten. 

God natt till er alla nu skall jag sova några timmar för sen är det att plocka fram "taxiskylten" igen denna veckan och köra kidzen till skolan sen skall jag köra till Ikea och träffa en kompis , ta oss en fika och så skall jag hamstra hem ljus för det går åt nu kan jag lova.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar