torsdag 4 november 2021

Kelohuvila Pentik

 Nu är det riktigt myspys , NU känner jag att jag har ledigvecka...ensam hemma , regnar , sitter i mysdressen , lyssnar på julsånger, dricker kaffe med grädde och till på det så är det bloggdags och jag skall ta er på en rundtur i min lilla "Kelohuvila"  som också börjar bli så julig och mysig. Nu är det bara snön jag väntar på så det blir ljusare och den rätta vinterstämningen kommer istället för detta förbannade regnande.



Jag tror nog säkert många förstår då ni ser mitt lilla krypin varför jag mer än gärna trivs på balkongen och fast det börjar bli kallare så är det ännu lika skönt att sova ute. Måste väl  skriva att visst sover jag nog också i sovrummet då jag är hemma  det skulle väl nog annars väl vara lite konstigt om jag inte alls skulle längta att få krypa ner brevid Mikko. Hur skönt det än är att sova ute så är det lika skönt att få ett par varma armar omkring mig  och veta att det är han som jag vill dela mitt liv med som ligger där och kramar mig.

Men det som också är skönt då jag sover på balkongen är att jag inte behöver vakna då Mikkos klocka ringer lite före 6 , det störde mig många gånger och sen blev jag ju klarvaken när han rusar i sovrummet av och an och tänder lampor , söker saker från skåpet osv. Jag har alltid varit en sju sovare och kommer alltid vara , efter några år då  jag inte mera behöver köra kidzen till skolan så får se om jag alls kommer ur sängen på min lediga vecka sen ( fniss).

I alla fall lite om hur denna "Kelohuvila" ide kom till , det var nog i juli efter vår Lapplandsresa. Där kryllade av dessa Kelohuvilan och just detta Kelopuu material blev verkligen min favorit. Har förut aldrig egentligen tyckt så mycket om det men just dessa Kelostugor uppe i Lappland är nog så otroligt fina och dom passar så bra in i den miljön. 

Googlade faktiskt också efter då vi kommit från Lappland om jag skulle ha lagat bastun i stugan (Himos)  med Kelopuu panel och fått den som en sk Kelosauna. Men är ännu i dröm/planerings stadiet. Måste hela tiden ha projekt , drömmar m.m annars blir vardagen hastig så att du går i samma bana och tycker allt är så trist.


                                                 Dessa bilder är googlade



I alla fall så hade jag först bara madrasser ute på balkongen tills jag kom på att jag köper en säng dit , om  balkongen varit lite större skulle jag nästan köpt en 120cm säng dit men nu är den den vanliga standard sängen. 

Sen har jag egentligen inte haft något speciellt märke i inredningsväg som jag köpt utan köpt sådant som jag tycker passar och hittat mycket fint också på loppisar men ett märke som jag nu helt har fastnat för är denna PENTIK serie SAAGA (klicka på namnet) . Så fin och man får riktigt den där Lapska vinterstämningen , sen nästa gång jag har möjlighet att jobba extra i land så är planen att spara till denna serie.




Nu köpte jag i alla fall SAAGA dynvar och påslakan till min lilla Kelohuvila och önskar ett till av (jul)gubben så jag har 2 om jag vill bädda med dom inne , sen blev det grå matta och lurviga dynor , 2 stora dynor med grått dynvar och en grå filt, den kombon blev fin tycker jag.

För att inte tala om mina fina tossor i grått.



Väggen med fejk panelen kom jag på mitt i allt på då har haft liknande bordsduk någongång , så jag for och köpte ca 3 meter vaxduk och hängde upp den på väggen , snyggt eller hur. Synd att en vägg på balkongen är gul , den skulle jag gärna måla vit eller grå men tror inte man kan göra det utan lov och det hör väl till att alla balkonger skall ha samma färg.



Min motivation att jobba extra iland är att för dom pengarna köper jag just sådant som jag drömmer om on nu senast köpte jag till balkongen en elektrisk öppen spis som också blåser varmt och har sk fejk låga/ved som flammar så mysigt på kvällen. Jag har den inte och blåsa på natten , vi har inglasad balkong men värmen slipper ändå ut i springorna så det är som att värma åt kråkorna som man brukar säga. Men har den nog att blåsa om jag tex sitter där och tar en kopp kaffe eller en liten stund innan jag somnar. Vi har inte uttag på balkongen så måste tillsvidare ha en skarvsladd men Mikko sa att han skall ordna uttag dit. Klicka på länken nedanför så ser ni min mysfaktor .

Eld i öppnaspisen

Sen köpte jag riktiga klabbar som jag har som dekoration där under , gissa om jag är nöjd. Det är just detta som har varit så roligt att jobba extra då jag nu ser detta resultat , undrar om jag alls far in och sova mera. Sen passar ju denna öppnaspis också bra fast det blir andra årstider , det är bara och byta tema på balkongen.




Den söta pallen är också min favorit PENTIKS hantverk och silver renen ( som egentligen skall till Himos)  råkade vara på jätte bra rea en gång och då slog jag fast. Nu pryder dom så fint mitt lilla krypin. Islyktan är också PENTIKs hantverk som jag har 4 st av. Medan jag skriver detta så kom jag mitt i allt på att jag döper balkongen till Kelohuvila Pentik , det låter väl bra.


Sen har jag på balkongen en gammal byrå som jag målade om för länge sedan och tyget är egentligen för bastulaven men jag tyckte det passade bra där på byrån, lite Kelohuvila stämning. Vem vet kanske jag jobbar lite extra i något skede igen och till nästa vinter slår upp på sidoväggarna Kelopuu panel istället för vaxduk. 





Rentavlan som ni ser på väggen såg jag redan i fjol och velade av och an att jag skulle ha köpt den till Himos för den skulle ha varit perfekt där men det slutade med att jag inte köpte den. Den har under hela året snurrat i huvudet och nu var jag orolig att den inte mera finns i Ikeas sortiment men jag hade tur , dom har den ännu. Det var ingen tvekan mera , visste att NU skulle den bli min och den skulle få hedersplatsen på balkongen. Efter ett års funderade så pryder den väggen och ser på mig med sina vackra ögon innan jag somnar och då jag vaknar. Den är så fin denna tavla.







Kommer antagligen ännu fylla på lite ännu innan julen med några vita stjärnor som hänger i fönstren där ute och från stugan skall jag ta hem min fina ljusstake som ser ut som renhorn och placera den på balkongen. Men vill inte har för mycket , hellre lite och stilrent.

Nå nu är då min kära Kelohuvila Pentik presenterad och jag tror nog ni säkert nu förstår hur mycket jag tycker om den. Lägger här på slutet en liten videosnutt och lika på Instagram settelaitinen skall jag lägga in lite bilder. Vill ni följa med min stuga i Himos så hittar ni den på villavirta. Klicka på namnen.

 

 Rundtur i Kelohuvila Pentik



 

   



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar