måndag 22 november 2021

Samtalet jag fick ..."din pojke har stött sig"

Veckoslutet kom och for , dom är alldeles för korta. Men det har jag gjort klar för Mikko att sen då kidzen inte mera bor hemma så kommer jag nog lite nu som då vara hela min lediga vecka i Himos och han kan komma upp till veckoslutet. Tycker man bara hinner upp dit på fredag så är det igen dags att plocka ihop på söndag för att komma hem och börja vardagen.



Men får vara glad att jag har möjlighet att ta mina sk lediga dagar  , tänker ofta på mammor/pappor som aldrig har chans att få vara ensamma. Man behöver få sina egna dagar och bara rå om sig själv. Jag har ju min lediga tid då jag är på jobb en vecka men det är inte det samma , jag är ju fast med att vara ombord på båten och när jag har mina lediga stunder så blir det ofta att sova för att orka en vecka med det tempo vi kör. 

Så därför är det roligt att röra på sig då jag kommer hem och göra lite annat än att bara stå här hemma och fixa mat, städa och tvätta kläder.





Mitt stugveckoslut var så skönt , gjorde just sådant som jag tycker om nämligen sov till mitt åt dagen , åt när jag var hungrig , chillade på datan så mycket jag bara hann och orkade, låg på soffan flera timmar och såg på tv , lyssnade med hög volym på julsånger medan jag julpyntade i stugan, badade bastu hur länge jag vill och vakade  halva natten till ljudet av det härliga knastrande från brasan i öppna spisen.

Är så intensivt bland med massor av människor på min arbetsvecka ( kunder och mina arbetskollegor) och  sen när jag kommer hem är det fullt upp med dom dagliga rutinerna som hör familjelivet till så inte undra på att man ibland vill vara helt för sig själv.




Men mitt i allt mitt njutande som tyvärr inte varade så länge så kom då samtalet som inte denna gång handlade om pappa utan min pojke som hade stött sitt finger allvarligt och måste till akuten. 

Jag har ju ofta sagt om den goda energi som finns i stugan ,  men där verkar också finnas någon som hela tiden vill mig dåligt , någon som inte unnar mig detta lugn och ro  utan alltid måste  förstöra för mig.



Kan själv inte bara förstå hur det ALLTID råkar sig då jag är där och kopplar av  och mår bra så räcker det inte länge förrän allt slås om på någon sekund.

 Ofta är det pappa det handlar om , har nästan inte gått en ända gång som jag varit i stugan , 300 km från Åbo utan att han hittat på något. Peppar peppar så har  han faktiskt inte nu varit på något äventyr, tror han börjar vara så trött i benen att dom inte löper på samma vis mera så han har i alla fall varit snällt hemma. 

I det ställe har vi då vår tonåring som har börjat komma igång och är ute och träffar sina kompisar och typiskt nu då jag var i Himos så skulle då detta hända åt honom.Som tur var Mikko hemma. 

Fick samtal på lördagkväll att dom måste föra Jaromir till Tyks för fingret hade blivit i kläm i någon sorts jumppagrej i Kuppisparken. Som tur så fick jag hastigt tag på Mikko som for till sjukhuset och där fick dom sen vara ca 3 timmar , fingret skulle röntgas och plåstras om för det hade lossnat en stor bit från fingertoppen. Nu skall vi se nästa gång  han skall till läkaren om det behövs göras hudtransplantion eller vad dom har för planer. 

Det hann snurra flera gånger i huvudet på mig  att dom måste amputera hela fingret ,  men som tur inte.



Så mitt mysiga stugveckoslut blev inte riktigt så som jag tänkte mig , satt sen där på lördag kväll och funderade hur det skulle bli med fingret , hade ju förstås också dåligt samvete att jag var i stugan och Mikko fick sköta hela kommersen. Men detta skulle också ha kunnat hända när  jag var på jobb och då skulle Mikko också fått sköta allt själv. 

Hade lite i planerna att jag skulle kört till Åbo på måndag förmiddag då det är ljust men fixade stugan i skick på söndag och började sen köra hemåt. 

Det var som tur bra före och fast det hann bli mörkt så gick det nog bra , tycker om att köra bil men har respekt  för dessa skogens konungar ( älgar) för när dom hoppar fram ur skogen så tror jag inte ens den skickligaste kusken riktigt vet åt vilket håll han vrider ratten.

När jag kommer hem så har jag en hurtig kille där som har tagit hela denna situation bra , helt lugn och på bra humör. Så nu måste han då ta antibiotika och sen fick han värkmedicin så han inte behöver gå runt med ett värkande finger. 

Tack också jätte mycket till Jaromirs kompisar som agerade snabbt och lade bandage av corona masker så att dom fick stop på blodflödet och en pinne så att fingret hölls rakt. I sådana här situationer är vänner guld värda , härligt att dom tar hand om varandra.

När jag kom hem och såg att Jaromir var på bra humör så kunde jag pusta ut , för visst var jag på helspänn i stugan då jag fick höra vad som hänt. 

Vardagen började med mitt "taxi" körande förde först Jaromir till skolan , sen förde jag Michelle till dagiset Gungästen där hon har sk arbetspraktik denna vecka och sen kom jag hem och börja plocka i skåpen.

 Vi måste tömma 3 köks skåp och wc lavoarskåpet för dom skall börja med rör remont här ...jo ni läste rätt rör remont just så här före julen . Shit säger jag , just som jag fått allt färdigt och så mysigt pyntat så kommer vi nu 2-3 veckor leva i kaos , damm och en massa arbetskarar som springer här hela dagen.

Tacka gud att jag får åka på jobb men stackars resten av min family som måste leva i detta kaos. Vi kan inte duscha , använda kranen , inte använda toan osv men som tur bor vi på första våningen och vi har allmänna bastun, badrummet och toan här nere brevid oss som vi får använda.

Som tur så var det inte så mycket att tömma från dessa 3 skåp för jag har aldrig varit en sådan som samlat på mig en massa olika köks servis , helt onödigt att ha en massa olika tallrikar , glas , muggar i skåpen som man aldrig använder. 

Sen får man  se det positiva i detta att jag får skåpen städade till julen (fniss) , var det inte förr som alla pratade om att skåpen måste städas till julen. Nog skall jag väl hinna få ordning här i hemmet innan julen , börjar nämligen min semester i mitten av december så jag har tid att fixa klart till julen.

Skulle ju helst ha firat julen i stugan men då jag inte visste om jag skulle få ledig så bokade jag inte den åt oss , så nu är där då någon annan som får fira en mysig jul i  Villa Virta. Men vi skall fara upp dit några gånger före julen för om det nu hålls minusgrader så öppnar dom några backar till självständighets veckoslutet så vi får inviga skidsäsongen

Dom har börjat spruta snö idag i backarna , roligt att följa med på web camen hur det framskrider. Det börjar redan bli rätt så vitt och vintrigt i backarna.

Nu skall jag säga god natt för i morron bitti är här full trafik då  remonten  börjar kl 8. 

Wish me good luck !!!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar