torsdag 11 augusti 2022

FYREN

 Äntligen kom dagen då jag får jubla ...ledig vecka!! Alltid lika skönt att gå över landgången på torsdag fast jag vet att det finns en hel del att göra då jag kommer hem. Men det är skönt att få allt undanröjt här hemma innan veckoslutet så behöver jag inte i morgon göra något. Som sagt nackdelen med att vara torsdags bytare är att veckoslutet kommer direkt och jag har inte hunnit pusta ut efter arbetsveckan. Skulle jag själv få välja så skulle jag helst byta på tisdag då skulle jag ha några dagar att vila upp mig inför veckoslutet när resten av familyn blir lediga.


FYREN ombord på Glory med enanstående utsikt.




Dom har i alla fall lovat super fint och varmt denna lediga vecka men ännu har vi allt öppet vad vi skall hitta på. Jag skulle gärna ha åkt till Tunnhamn och vila upp mig vid havet , Mikko var lite sugen på Bergön ( tror jag) , Michelle vill vara hemma med sin pojkvän och Jaromir vill spela med sina kompisar. Så får se vad veckoslutet för med sig.


Denna seglade förbi under arbetsveckan och nu börjar jag verkligen längta till vår egen
Karibien kryssning med RCCL.


Vi har faktiskt med Mikko biljetter till bostads mässan i Nådendal på söndag som är den sista dagen att gå och se på årets bostadsmässa. Vi är inte aktiva och rusa runt på dessa bostadmässor , nuförtiden får man så mycket tips och ideer via nätet. Senast var vi på Loma asuntomessut 2008 i Reposaari utanför Björneborg. Så kanske det skulle vara dags nu men det ända tar det lite emot för dom har lovat superfint väder och istället för att rusa inne i en massa hus så skulle jag nog hellre ligga vid en strand eller åka runt med båten. Men vi tar en dag i taget , ser vad vi känner för att göra på veckoslutet och blir det ingen bostadmässa så kanske något gärna vill ha våra biljetter och fara dit och titta.



Finns det någon som hunnit varit på bostadsmässan i Nådendal och vad tyckte ni i såfall ? Jag har hör både sk "bu och bä" men alla tycker vi olika som tur.

Sen kan jag tillägga att när jag skriver här om  bostadmässan så skall vi faktiskt inte börja bygga , det är inte därför vi åker dit för att snusa tips och ideer utan jag tycker det är en kul grej att se vad som gäller i inredningsväg och roligt att se vilka hus som byggs just nu år 2022.

Jag har som sagt aldrig varit en typ som vill bo i egnahemshus. Har provat på det och visste att noup det är inte min "juttu" alls så att säga , jag trivs jätte bra att bo i höghus och det passar oss som är av den rörligare sorten och vill vara på tusen olika ställen. Vi skulle inte hinna ha en gård/hus som skall skötas då vi flyger och flaxar än hit och än dit.

Skulle jag ännu i den här åldern få för mig att bygga något så skulle det nog isåfall bli en stuga på en bergsklack där jag sen skulle njuta på somrarna när jag är pangis , kidzena skulle få sköta om den andra stugan på Bergön som brukar gå under namnet    "vårt arbetsläger".

Härligt med drömmar som inte kostar och därför vill man ju ha ett jobb så man kanske kan förverkliga någon av sina drömmar. Utan jobb kanske det inte blir så många uppfyllda drömmar och fast man har ett jobb kanske det inte heller alltid går att uppfylla sina drömmar , men med jobb och lite jävlar annamma så kanske i alla fall en av sina drömmar uppfyllda. Så vi fortsätter att jobba och drömma eller hur?!?

Visst har det under sommaren många många gånger kommit tankar att är det värt att slita ut sin kropp som man gör men nog glömmer man hastigt det sen då arbetsveckan är över och jag fått åka hem och vila upp mig en vecka, efter det  är jag nog glad att jag har ett jobb att gå till och får fortsätta smida planer.

Sen att se alla dessa magiska vyer från min arbetsplats  gör nog att man orkar , orkar och igen orkar tuffa på framåt.









 Nu börjar då den hektiska sommar säsongen vara över på jobbet men inte räcker det länge förrän vi har höstlovet här och båten igen kommer fyllas upp av förväntansfulla passagerare  för att inte tala om dom populära lilla juls kryssningarna så vi vet nog att utan jobb blir vi inte i första hast. 

Sen har jag en hel del på min lediga tid att sköta då jag har mina uthyrnings projekt. Många tror att det är bara att investera och that´s it men det är mycket mer än det. Många trådar att hålla i men det är ju så förbannat roligt så därför håller jag på med det på sidan av mitt ordinarie jobb på sjön. Lovar att man blir biten av det då man väl börjar med det och när allt börjar löpa på. 

Sen är det super med alla dessa tekniker nuförtiden som tex emajl, whats up , facebook , teams man kan som sagt sköta ärenden var man än befinner sig. Som tex vi är 5 stugägare på gemensam tomt uppe i Himos och alla vår årsmöten kör vi via teams. Alla kontakter med Himos center sköter jag i stort sett via emajl. 

Nu senast kom det ett mejl att bastu ugnen behöver fixas och ett nummer vart jag skall ringa/texta så nu får jag den fixad i måndag. Nästa gång jag åker till Himos så hoppas jag dom fått den är i skick och den ger ordentlig värme igen tills vinter säsongen börjar.

Igår gav jag mig en ordentlig klapp på axeln och tackade mig själv med en gåva som jag längtat efter hela sommaren och nu finns den hemma hos oss. Vill ni veta vad det är , titta i såfall in igen på bloggen för i nästa inlägg skall jag visa vad som nu finns hemma hos oss. Mikko sa igår då han såg det ..."det påminner om Paris". 

Skall sluta detta inlägg med ett citat som min en bekant skrev på sin IG och jag fick lov att publicera det här för tyckte själv det var så bra det hon skrev.

" Tietkö elämä on aika monelle meistä valinta. Joko teet asioita sen eteen , et saat sellasen elämän missä on hyvä olla.

Tai tyydyt elämään ns. aivosumussa , sellasta elämä missä kaikki on aina perseestä. Etkä osaa nauttia siitä mitä sinulla on "

Bra skrivet P , tack för att jag fick dela.


Sen har jag denna sommar hunnit träffa släkt och vänner som jag inte sett på ett par år så det var tur att dom valde åka med Glory. Har inte varit så långa träffar men 10 minuters träff är bättre än ingen träff alls ...roligt att ses Siw och Ismo , Outi och Christer.

Sen träffade jag  Riche som jag inte träffat på över 10 år men Facebook har gjort att vänskapen bestått. Vi jobbade tillsammans på Silja Europa. Han var en lite pojkspoling då men nu vuxit till sig och kan numera titulera sig som kapten , grattis bra jobbat.

Sen hade jag långväga främmande hit till Åbo mina vänner från Stockholm Anna och hennes man. Dom kryssade till Helsingfors och kom på en dagstur till Åbo enkom för att träffa oss , roligt att träffas. Anna och jag har haft kontakt ända sen vi blev vänner i Californien på det ljuva 80 talet. 

Det har på alla sätt varit en härlig sommar , ännu fortsätter den med mycket roligt inplanerat och efter sommaren så välkomnar jag hösten/vintern med ännu mera roliga saker som är inplanerade i mitt liv.






 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar