fredag 12 augusti 2022

Min lilla "uteservering" inne

 Fredag och jag går runt här som en zombie för ofta då jag kommit hem från jobb går jag på övervarv och har jättesvårt att få sömn ,låg fast hur länge vaken. Men sov på balkongen så det gick ingen nöd på mig , började kolla en bra serie på Netflix. Valde att fara ut och sova så jag fick sova ordentligt utan att vakna till någon väckarklocka då jag äntligen är hemma på ledigt. Mikko skulle stiga upp redan klockan 6 och den tiden ville jag absolut inte vakna när jag äntligen kan ha sovmorgon. 

Så att ha mitt lilla krypin på balkongen är nog den bästa ide´n jag kommit på. Alla behöver sitt eget utrymme nu som då och man märker nu då kidzen börjar bli vuxna att dom också tar mycket utrymme.  Det ser jag nu helt konkret också med mina kidz att allt som oftast så stänger dom dörren till sina rum för att få vara ifred. Mer och mer vill dom göra sina grejer och ha sina egna revir. Som tex här om dagen sa Michelle att hon så gärna skulle villa flytta till en egen lägenhet , där ser man hur det snabbt det går. 

Vi skall se hur det nu känns då hon börjar gymnasiet i Pargas om hon orkar med att pendla varje dag eller om vi i något skede försöker hyra en liten lägenhet åt henne där. Mikko har funderat att han skall börja övningsköra med henne och vi ansöker om special tillstånd att hon får körkort som 17 åring och kan köra själv mellan Pargas-Åbo. 

Men bensinen är just nu så dyr att det skulle säkert vara samma pris att hyra en lägenhet åt henne där som att hon skall pendla varje dag med bil. Nå vi skall se hur det börjar löpa och hur hon trivs i skolan först innan vi gör ett beslut. Jaromir började i ny skola nu sista året ( en bit från den gamla) för St Olofsskolan är i sådant skick att den antagligen kommer att rivas. Sen får vi se var han kommer fortsätta sina studier efter 9:an. Så något år till och sen kanske vår lägenhet börjar kännas lite större.



Sen var det något annat jag skulle visa och berätta om i detta inlägg ....nämligen mitt fina möblemang , 2 stolar och ett bord. Jag har dreglat och dreglat efter detta hela sommaren och ser att det ännu finns 3 paket kvar av dessa när jag kommer hem på ledigt och att priset sjunkit från 260e till 95 e då är det inte svårt att göra ett beslut. Då visste jag direkt att detta möblemang flyttar hem till oss.



Hade 2 svarta balkongstolar på denna plats förut som nu flyttade in i Michelles rum då hon ville möblera om i sitt rum och dessa fick paradplatsen i vardagsrummet. Sen ville jag pigga upp min lilla hörna med dessa fina solrosor och fira att sommarn ännu fortsätter.



 Det var så roligt då Mikko såg detta så utbrast han "Det påminner om Paris" och egentligen har han kanske rätt för det påminner om någon mysig liten uteservering som man brukar se lite överallt. Skall ännu köpa 2 svarta stolsdynor till stolarna och sen är det klart. 



Vi har i vardagsrummet ett sk fyrkantigt arkkupöytä , kallas det kistbord på svenska kanske och har varit lite trött på den bruna träfärgen men ny ser jag på vardagsrums bordet med helt nya ögon igen. Passar hur bra som helst till min "uteservering" och golvet är inte heller fy skam fast jag många gånger gärna skulle ha bytt det till vit/grå laminat men nu går det igen något år med detta golv.




 Under dagen var det lite funderas hur veckosluts programmet skulle bli för jag hade kollat väderleken i stort sett varje dag och då jag såg att  temperaturen skulle stiga till närmare 28 grader så visste jag direkt det blir Tunnhamn och hade möjlighet att få åka till min favvo stuga. Men sen blev det lite att skrapa sig i huvudet , nämligen hur kommer jag ut idag för Mikko var så trött efter jobbet att han orkade inte fundera på stugveckoslut och sen skulle han med Michelle i morgon (lördag) på simträning , höstens träningar börjar nu. Michelle ville inte heller till stugan då hennes pojkvän skulle vara hos oss på veckoslutet , sen frågade jag av Jaromir om han vill ut till stugan och av hans min så visste jag att svaret är ...Nej! Han hade träff med sina kompisar och skulle hänga med dom så jag tänkte att vad skall jag då sitta ensam där hemma och vara houskeeper när ingen ändå är där så jag bestämde att skippa bostadsmässan och fly till skärgården. 

Kände inobords att detta var det bästa valet för som sagt dom har lovat ett så fint veckoslut , synd bara att inte Mikko orkade komma med för vet att han skulle ha fått laddat så mycket nu energi på Tunnhamn. Här behövs inget göras annat än att hitta plats där man kan chilla och lata sig och bryggan är en av mina favoriter ...sola och simma om vartannat. Sen är här också tusen och tusen fina bergsklackar att fördriva tiden på och bara sätta sig ner och stirra ut i horisonten.

Ringde förbindelse båten Stella på dagen men fick inget svar så jag textade dom för att fråga om någon hade beställt båten ut till Tunnhamn idag för man måste alltid beställa kvällsbåten på torsdag och kl 17.30 fick jag svar att båten åker via Tunnhamn ikväll. Då blev det fart , måste vara nere i Kasnäs senast 21.15 för då far den.

Men det är ju lätt att packa då man ensam skall iväg och dom ju lovat värmebölja hela veckoslutet så man kan fast ligga "nakke" på bryggan och sola. Så i klädväg behövdes det inte mycket , inte heller i matväg då jag åker ensam så det packande gick som en dans sen var det att tanka upp bilen för att styra nosen mot Kasnäs. 

När jag kom ner till Kasnäs så får jag svar vem som beställt båten , nämligen en min kompis från Helsingfors som har stuga på Tunnhamn. Tack K!! Har inte sett henne på några år så det var roligt att sitta och snarvla men henne tills vi kom fram. Stella var i Tunnhamn runt kl 23 och då kom jag på en sak som jag glömde hemma nämligen min rosa pannlampa som Mikko köpt åt mig. Det hade börjar mörkna men som tur finns det många finesser i telefonen och där hade jag ficklampa då jag traskade över bergen till stugan. Sen var det inte riktigt becksvart för det var en så otroligt fin fullmåne som lös hela natten. 

Satt ännu kl 01.00 ute på trappan för att njuta av tysnaden, då man jobbar på båt och har en massa ljud omkring sig dygnet runt och lika så då man bor i stan så får man aldrig uppleva denna tystnad och mörker som förekommer just här. Skulle jag igår tappat en synål på golvet så skulle jag ha hört det för så tyst var det...härligt!! 

Tänk vad härligt att vara en person som också kan njuta av ensamhet om inte jag skulle våga göra något utan min familj så skulle jag så gott som alla mina lediga veckor sitta hemma på soffan och missa allt det fina som vi har omkring oss. Sen tycker jag det är så bra nu då vi alla i familjen har sk vårt eget program så behöver ingen sitta ensam hemma i soffan och sura utan vi får alla ta för oss av det vi vill och njuta av vad alla dagar ger oss. 

Känner på mig att det kommer bli ett super härligt veckoslut med mycket simmande ,solande och brygghäng , lite ledsen är jag att Mikko inte valde att komma med fördetta skulle han behöva då han har så bråttom på sitt jobb. Men det blir flera veckoslut och hösten är också jätte fin att vara i skärgården.

Så nu alla soldyrkare och ni som gillar värme och sommar....njuuuut av precis varje sekund för snabbare än vi tror så har vi vintern här.

Trevligt veckoslut och lovar att bloggen kommer svämma över av vackra skärgårdsbilder från mitt veckoslut på Tunnhamn.


 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar