onsdag 17 augusti 2022

On the road again

 Tillbaka från min efterlängtade lilla road trip till Kallo ( Mäntyluoto) och Reposaari som finns en bit från Björneborg. Dom flesta vet säkert var Yyteri finns och det blir sen ännu framåt därifrån några kilometer.



Jag hade planerat denna resa sen slutet på juli efter att Mikko och kidzen hade varit till Björneborg och hälsa på . Jag kunde ju inte åka med då eftersom jag var på jobb och dom valde att åka då eftersom Mikko hade semester så jag bestämde att då åker jag en sväng ensam upp dit innan sommaren är över och det blev en sådan otrolig värmebölja så jag hade toppen väder på min lilla utfärd.

Som säkert många vet så är det perfekt tid att resa nu i och med att skolorna börjat , säsongen börjar vara över som betyder att det är bra mycket lugnare och billigare att nu göra små road trips. Vi har så otroligt me oljud omkring oss hela arbetsveckan så när jag är ledig vill jag nu som då besöka platser som dessa där jag får sitta så gott som helst själv på en bergsklack och blicka ut mot horisonten och då är nog Kallo och Reposaari ett av dom bästa alternativen.

Har man god tur så får man se så otroligt fina vyer och solnedgångar , på hösten kan man få så otroligt fina bilder då vågorna slår upp mot bergen ,vintertid har jag aldrig varit upp dit och sett hur det ser ut men skall nog försöka trycka in en sådan road trip i kalendern. 

För mig är nog havet och släta fina bergsklackar något som gör att att jag hitta lugnet och får tankat ny energi , det är så rogivande och bara sitta och stirra ut över havet och råkar det vara en fin kväll som det var nu då jag var där så är det helt perfekt.

For från Reposaari till Kallo för att fota solnedgången från den vinkeln och då hade himlen blivit så där vackert röd. Så jag fick en hel del fina foton. Sen är ju den ståtliga fyren alltid lika vacker både  dag och kväll , kommer fram helt olika beroende på ljuset. 





Denna gång valde jag inte att bo på Yyteri utan jag hyrde en Airbnb lägenhet i Mäntyluoto. 






Tyckte att då dom lovat så fint väder så har jag ingen nöje av att vara inne på Spa en hel dag då jag kan njuta av alla dessa fina bergsklippor , ligga ute och sola, simma vid den mysiga lilla stranden i Reposaari.



 Sen finns det några stränder också  brevid som jag hyrde lägenheten plus att om man kommer med hund så finns det en så otroligt fin beach för hundar. Min flicka hade varit dit med sin hund och hon sa att den var åtminstone 1km enbart beach åt hundar. Härligt!

Tog en screenshot från google där ni kan se vilken otroligt stor beach där hundarna får njuta , simma och springa runt och ha kul.



På kvällen efter jag tagit ett helt arkiv med solnedgångs bilder så for jag till lägenheten.Skall visa alla dessa fina bilder i ett skillt inlägg.

Där fanns bastu och fast det hade varit en super varm dag så ville jag sätta mig en stund i bastun och koppla av. Så efter det kan ni säkert gissa att jag somnade så gott i en skön säng.

La faktiskt klockan och ringa runt 7.30 för dom hade lovat fint väder och for till Kallo bergen och satt en stund och solade och njöt av att det faktiskt blåste varma härliga vindar. Skulle checka ut kl 12 och efter det hade  jag bestämt att jag åker till Reposaari och simmar och solar en stund innan jag börjar köra mot Åbo.

Jag hade ingen brådska hem för som sagt resten av tiimet där hemma hade alla rätt långa dagar så där var ändå ingen hemma , hellre ville jag njuta av dessa vyer än att åka hem och sitta på soffan.

Åkte via dom flytande villorna innan jag åkte hem , är så faschinerad av dom. Hyrde en gång till farsdagen den mindre villan. Nu till sommaren har dom varit fullbokade och det förstår jag , super fint att sk bo på havet och direkt hoppa och simma från terassen.  Hoppas något tag kunna hyra den igen för några dagar. Den är lite värdefull men man jobbar lite extra för att få lite klirr i resespargrisen.



Hem resan gick bra och det var inte mycket trafik nu då säsongen börjar vara över.

Så nu hade jag äntligen fått besöka mina favorit ställen  denna sommar och sa med Mikko då jag kom hem att dit kan vi fast åka på tvåman  mot hösten och sätta oss på bergsklackarna med en picknick. För ofta kan det vara hur fina dagar mot hösten då naturen börjar byta färg.



Nu är det dags att avrunda detta inlägg med orden God natt för i morgon är det dags att åka på jobb en vecka igen. Men har verkligen tankat en massa ny energi denna vecka så nu har jag nya krafter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar