söndag 14 augusti 2022

Mitt veckoslut i ett paket

Sitter ombord på förbindelse båten Stella som nu är på väg att ta mig till  Kasnäs , dit for dom dagarna. Sådana här super fina sommardagar är nog högsta önskan att man skulle vara oberoende av jobb och tidtabeller och bara få vara i skärgården och lata sig.




Ligga och sola/sova på bryggan , äta då man är hungrig , ta sig en "nap" efter maten , sätta sig på en bergsklack med eftermiddagskaffe , basta , simma och bara njuta. Vara på en plats som man inte behöver kalla till arbetsläger.




Det som är så härligt med Tunnhamn är att jag ger mig själv lov att vara lat utan dåligt samvete , där är inget "to do" på min lista utan jag får bara tanka ny energi. En sådan plats som jag alltid drömt om. Nu är ju varken platsen eller stugan min men får vara där då den är ledig. Verkligen roligt att jag på äldre dar har möjlighet att få vara här igen , minns inte riktigt hur gammal jag var då mina föräldrar började hyra stuga här i Tunnhamn men kanske jag var runt 10 år. Så holmen och dom som bor där är bekanta åt mig sen barnsben.





Nu börjar jag märka hur mycket jag hinner göra på min lediga vecka när barnen börjar bli  vuxna och självständiga. Börjar märka hur mycket roligt jag hinner se och göra under denna vecka som jag är ledig. I alla dessa år som jag jobbat på sjön så har min ledighet gått till att sköta vardagen hemma , köra dom till skolan , till deras hobbyn , till deras kompisar, laga mat hålla hemmet i skick , ja ni vet allt som hör till en familjevardag.



Förstås har jag haft möjlighet att  resa och sett mycket under åren som barnen varit små och dom har också fått vara med på en massa fina resor .Visst har det varit tillfällen då jag har haft dåligt samvete när jag åkt iväg  men nu känner jag att det är äntligen dags för mig att börja göra egna saker utan att jag skall behöva ha dåligt att vara. Nu börjar alla vara i den ålder att jag tycket dom får börja ta lite eget ansvar. 

Mikko har flera år sagt att jag passar upp kidzen för mycket men tycker det hört till att sköta kommersen då jag är hemma på min lediga vecka. Men nu känner jag att det börjar räcka , jag vill också småningom få egen tid utan att jag alltid ska gå runt med dåligt samvete för att jag nu som då gör saker utan min familj.




Ser att dom klarar sig bra på egen hand och att dom vill göra sina egna grejer. Då jag var i deras ålder så skulle jag absolut inte ha orkat sitta här på Tunnhamn med mina föräldrar , då var nog kompisarna tusen gånger viktigare. Roliga tonårstider var det som jag ännu kan sitta och skrattar åt då jag tänker tillbaka på den tiden. Så gott som alla veckoslut var det föräldrar fritt hos mig då mamma och pappa kom ut till Tunnhamn , resten kan ni säkert gissa er till hur mitt veckosluts program såg ut då . Roliga tider var det minsann.


                               
                               Detta kan man kalla frukost med utsikt 




När jag kom hem ikväll så var det nog ingen som saknat mig för Mikko och Jaromir hade farit en sväng till bostadsmässan (som inte var i deras smak) , Michelle och hennes kille såg på film i hennes rum så just och just att dom ens märkte att jag kom hem.  Så i morgon kan jag med gott samvete fortsätta på ett par dagars nya äventyr för jag vet att min kära family klarar sig helt galant. gnugga er i ögonen en gång till och se ifall ni läste rätt men jo det gjorde ni , jag skall iväg igen i morgon på eget äventyr. 




Frågade familyn för ett tag sen om dom skulle villa komma med dit jag skall åka men ingen var intresserad så jag bestämde att åka själv. Nu är det super bra tid att åka runt för  skolorna har börjat , många har sina semestrar slut så det är lugnt och skönt överallt. Plus att också övernattnings priserna börja sjunka i och med att sommar säsongen börjar vara över för denna gång.




Så är då veckoslutet över men min ledighet fortsätter ända till torsdag och värmeböljan håller i sig så nu skall jag ta vara på denna ledighet med att njuta av solen och havet. 

Nedanför ser ni bänken där ja skall sitta och njuta sen då jag är pangis , har också några bänkar i Californien.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar