tisdag 30 augusti 2022

Kräftor , forneld och sova ute

 Lördagen gick till att köra Michelle till simträningarna så ingen sov morgon för mig ,medan hon simmade kom jag hem och packade det som jag skulle ha med till stugan då vi skulle ha kräftparty. Det var egentligen inte så mycket för då jag själv bara skulle vara en natt där så behövde jag inte så mycket med i klädväg , kräftor och tillbehör tog jag med och vi skulle ha det lite som ett knytas att alla tog något smått med sig.





Det var då vårt eget gäng och några bekanta som har stugor på samma holm som vi har och som vi lärt känna under dessa år vi varit i stugan under somrarna. Det var riktigt roligt att vi hann ses innan sommaren tar slut  för vi hade planer redan tidigare i somras att träffas men som alla vet så for denna sommar igen så förbaskat snabbt.







Angelica hade dukat färdigt då jag kom till stugan så behövde inte desto mera än att plocka upp maten på bordet. Vi hade verkligen tur med vädret , riktigt vindstilla och inte någo förbaskade myggor som störde oss.





Då det började skymma så tände jag en massa ljus och oljelampor för att höja mysfaktorn, passade bra med kräftparty då det var forneldarnas natt på lördag. 




Lite sk sommar avslutning , själv kommer vi nog ännu att åka ut till skärgården i den mån vi hinner här under hösten förrän vi skall iväg på vår resa. Hoppas ännu kunna åka ut till Tunnhamn några gånger innan vintern kommer.

Det råkade sig så bra att det på lördag också var "Sova ute natten 2022" och jag hade planera att jag sover i hängmattan. Är van att sova ute då jag sover mycket på balkongen och som tur så var det rätt så myggfritt hela kvällen och natten. 

Kunde inte bli en bättre natt att sova ute , det var så otroligt tyst ute i stugan och en så jätte fin , stjärnklar himmel som jag låg och såg på innan jag fick sömn.

På morgonen vaknade jag redan runt kl 7 till denna vy. , vet egentligen inte varför jag vaknade så tidigt jag som älskar att sova länge.




På måndag var det då att vakna tidigt igen fast jag är ledigt , skulle köra Michelle till Kaarina där hon tar bussen till Pargas så behöver hon inte först åka in till Åbo centrum och byta buss. När  jag kom hem så var det följande som väntade på skjuts , skulle köra Jaromir till besiktnings kontoret för han skulle skriva den teoretiska delen för mopokortet.

Väntade i bilen medan han skrev det , tog ca 1/2 timme den under den tiden hann jag somna i bilen. Som tur så är jag lycklig lottad och kan sova överallt då jag känner att jag behöver ta en liten "nap".

Ni som har kidz vet denna känsla då man ibland tycker man inte gör något annat än  spenderar hela sin egen tid med att sitta och köra runt på  kidzen från plats A till B till C.

Efter allt körande så kom jag hem och plockade undan , dammsuga , tvätta och lagade färdigt mat åt family teamet. Men har mera och mera minskat med att laga mat åt dom för Michelle och Jaromir spenderar så mycket tid med sina kompisar och Mikko jobbar sent så där står sen maten och kallnar. 
Så jag kan med gott samvete packa min rygga och åka iväg på en liten mini road trip nu som då. Dom andra har sina egna program så dom knappt märker att jag är borta.

Ni som följer mig på Instagram och Facebook vet vart jag har åkt , men för er andra som inte vet så kommer det i följande blogginlägg var jag spenderar några egna härliga lata dagar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar