lördag 3 september 2022

Konfirmation

Idag var det Jaromirs dag hela dagen , idag var det hans tur att bli konfirmerad. Så nu har jag alla 3 kidz "torra bakom öronen" som man brukar säga.



Jag hade tagit ett par extra lediga dagar  så att jag kunde vara med och fira honom för d jag skulle som sagt annars varit på jobb. Denna vecka är Glory kvälls båt så jag kom först idag på kvällen på jobb.

Hade inte så mycket och fixa inför denna fest , vi gjorde lika som när Michelle blev konfirmerad i januari att efter cermonin i kyrkan for ut och äta.  Då behöver ingen stressa, fundera och fixa inför festen. Jag är ju nog en fest fixare ut i fingertopparna men nu då vår släkt ( dom närmaste) inte är så stor så tog vi den sk enkla vägen att vi alla fick sätta oss ner i färdig dukat bord.




Då Michelle blev kofirmerad så var det ännu corona gränser och då fick vi bara vara 6 st per konfirmand , nu var det inga gränser och man såg det i Åbo Domkyrka att den var fullsatt. Det som är synd med dessa stora kyrkor är att du varken ser eller hör då allt händer dit jätte långt fram. Fast dom har mikrofoner när dom dom pratar/predikar så hördes det verkligen dåligt.






Fast det är hur fint och stämningsfullt i kyrkan så tyckte jag det drog ut på tiden hela denna konfirmations prosess och när man som sagt knappt såg något av konfirmanderna så blev det långa 2 timmar i kyrkan. Själv hör jag inte till kyrkan , minns inte riktigt när jag skrev ut mig men det var då för länge sen som det var den där boomen som många gjorde samma sak. Något som jag aldrig ångrat , har aldrig varit ett dugg intresserad av det kyrkliga (religion)  och kommer inte heller mera i den här ålder att bli det. Klarar mig helt bra så här , dom andra i familyn hör nog alla till kyrkan.

Vi for åt äta till  Kellari ravintola och helt god mat men vi fick vänta jätte länge på maten fast dom inte ens hade så mycket folk där. Jag for hem lite tidigare för skulle hinna packa arbetskassen och så ville jag vila en liten stund innan jag for på jobb för börjar jobba direkt båten kommer i hamn.

Tycker det är så skönt med kvälls byte , det är helt min grej. Nu är det att starta maskineriet i morgon efter en härlig ledig vecka där jag hunnit med en massa o roliga saker. 

Till slut så önskar jag Jaromir grattis och lycka till.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar