fredag 9 september 2022

Är på gång som vanligt

 Det var en kortare arbetsvecka denna gång i och med att jag for på jobb först på lördag kväll och kom hem på torsdag morgon. Det har varit på kvälls avgångar och morgon avgångar så man har blivit lite yr i mössan. Detta beror på att vi har haft service dagar som gjort detta byte. 




Sen fick jag en ny arbetsuppgift denna arbetsvecka och det är att övervaka sviterna . Det byts med 1/2 års intervall så nu var det min och Heidis tur på listan att ha ansvar för dom , jag nere på 7:an och Heidi på deck 8. Får hoppas att det börjar löpa och jag hittar någon egen rytm på detta område nu ett halvt år framåt.

Kommer nog att tycka om det för det är helt min grej , ni vet att jag tycker om det som är fint och lite små lyxigt i vardagen och lovar att då jag får röra mig i dessa sviter är nog inte alls fy skam. Dom är så otroligt fina och verkligen stora.




När jag kom hem på torsdag så tackade jag mig själv med en frukost på Hotel Börs därför att jag tycker verkligen jag var värd det efter arbetsveckan.



Jag har bloggat sen 2012 och i många inlägg finns orden "blod, svett och tårar" och med dessa ord menas att jag ibland jobbat så hårt att svetten sprutat , blodsmak i munnen och tårar brännande på hornhinnan och jag inte varit långt ifrån med att kasta handduken i knuten och ge upp , men fan den som ger sig. Nej istället i allt detta kaos har jag  jobbat extra på daghem , skött hem , familj och pappa och ibland tänkt  "you are crazy Lissu"!!  

Varför jag gjort allt detta är att jag har haft bestämda mål i mitt liv som jag har velat uppnå och dom har inte kommit gratis utan dom har jag verkligen måste jobba (hårt) för. 

Ända sen ungdomen har jag varit en passionsresare , på finska som man säger himomatkustaja och redan då bestämde jag att jag vill resa hela mitt liv och mycket. Bestämde redan som ung att sen när jag blir äldre och får mera tid vill jag ha resurser att kunna resa också då och till det behövs det en resekassa. Det har gjort att jag haft motivation att jobba mycket och jobbar gärna ännu i hård takt så länge kroppen håller ihop. Så ni som behöver någon som ställer upp och jobbar extra så får ni alltid kontakta mig.

Så kan säga som så att nu börjar jag se resultat av att jag slitit i mina dagar, alltid ställt upp och  jobbat extra. Nu känns det som jag äntligen fått min lön för mödan av allt hårt jobb.

Ingen kan undgå att mitt resande börjar vara på den nivå som jag alltid drömt om som tex 2 ggr i året till Usa, hotellnätter , resor till Polen som jag tycker jättemycket om , gjort investeringar m.m. Men detta har absolut inte kommit gratis har nog många gånger tänkt ge upp men är nu så förbannat glad att jag kämpade och jobbade hårt. Nu är jag i en sådan fas i livet som jag drömde om i ungdomen.

Som passionresare vill man ju också att resten av familjen skall få se världen och det betyder att det är dyrare att resa flera än att man far ensam så för det har jag också måste gasa på lite extra att alla skall få se världen. Men snart börjar vi vara i en sådan fast att det nästan bara är Mikko och jag som åker eller jag ensam som betyder  att resande för oss kommer bli billigare. Men innan vi börjar resa på tvåman så skall vi hela familyn plus Angelicas sambo på Karibien kryssningen ( ifall någon missat , knappast) .

Det är Halloween tider i Usa när vi åker dit , oj vad jag skall köpa Halloween prylar hem igen. Hade helt glömt att dom har en massa fina evenemang i nöjesparkerna  långt före Halloween och en av dom som jag gillar super mycket är Horror night i Universal studios. Det var Angelica som kom på det att vi skulle kunna åka till Orlando/Universal studio innan kryssningen. 

Alltså det skulle vara helt vår grej , det är verkligen spooky. Har firat i Californien ett x antal gånger Halloween i Universal studios ( Horror night) och det är så otroligt häftigt. 

Det är nog fullt upp då man har resa som hobby för den 16.9 är det dead line på jobbet om önskan av vinter semester , nu är det så att Mikko inte på långt när vet med sin vinter semester så kanske det blir att jag åker ensam någonstans. 

Detta veckoslut hade vi alla i familyn eget program, man kan säga att vi alla skall göra sådant vi tycker om. Vi börjar med Mikko och Michelle dom ska på St Kaarins simföreningens läger ( Michelle simmar i den föreningen och Mikko är med i styrelsen). Jaromir var i Kasnäs på läger med skolan och direkt när han kom hem på fredag så skulle han till Kustenniemi på sk Isosen leiri som betyder att då han gått den kursen så får han vara med som hjälpare då dom ordnar konfirmations läger.

Sen var det då jag kvar och istället för att sitta ensam hemma så fick jag veta att vår "låne möksä" i Tunnhamn var ledig så jag behövde inte fundera 2 gånger utan bestämde att dit åker jag. Lätt att åka dit med förbindelse båten och sen brukar jag gå naturstigen över bergen för att komma fram. Behöver som sagt inte så stor packning då jag åker ensam.




Startade på fredag förmiddagen så att jag skulle hinna till Kasnäs innan 12 då Stella avgår , det far nog en tur 21.15 men då jag hade möjlighet att åka tidigare så tog jag chansen. Det betyder att jag har mera tid att njuta ute i skärgården för sen far Stella hem igen på söndag 12.20.

Så sådant veckoslut för familjen Virta denna gång , jag tror vi alla är nöjda för vi får göra precis det vi alla tycker om.




Jag kommer att fota mycket och dela på mina sociala medier av mitt veckoslut , har hittat så mycket roligt man kan göra och trixa på IG storyn. Sen finns här så fina bergsklackar att sätta mig ner på , sitta där och blicka ut över det glimmande havet.

Så in och titta på IG , ni som vi se hur mitt veckoslut ser ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar