söndag 25 september 2022

Vårt veckoslut såg ut så här

Fredagen kom , likaså lördagen och så har vi plötsligt söndag igen men det har varit en lugnt och skönt veckoslut. Blev riktigt förvånad då jag igen en gång såg att nu börjar Michelle och Jaromir ha så mycket eget program så jag knapp ser dom mera här hemma och är dom hemma så är det nog bara data som gäller.

Dom kommer och går och man hör bara "hej då" och så stängs dörren och här sitter jag sen och inser att dom behöver mig inte mera på samma vis som dom gjorde förr. På fredagen jobbade Mikko sent, Jaromir for ut med sina kompisar och Michelle hade skolarbete för alla  Pargas skolor hade öppet hus på lördag och hon hade skoldag. Mikko och jag skulle åka och se på hennes skola och vara med på någon lektion. 




Själv gjorde jag så lite som möjligt på fredagen för kände mig lite krasslig så jag tänkte då jag en gång har möjlighet så skall jag bara ta det lugnt , vila  och äta godis. 




Har absolut inte alls något emot att spendera tex en dag i sängen , tycker det är roligt att  bara ligga och se på serier/filmer här hemma utan att få tiden lång eller dåligt samvete.  Fördelen med att ha varannan vecka ledig är att jag hinner göra så mycket på min ledighet och i synnerhet nu när jag äntligen har  mycket egen tid. 



Det har tagit sin tid att komma så här långt och ibland har det nog känts som att jag aldrig kommer att få egen tid då jag skaffade ny familj på äldre dar. 
Men nu har denna family kommit till en fas i livet då vi gärna gör saker tillsammans men också gärna gör saker på olika håll.

På lördag efter att vi hade varit på rundvandring i Michelles skola så skulle hon träffa sina kompisar för dom skulle på Escape room runda, Jaromir hade träff med sina kompisar , Mikko for med sina kompisar och spela ishockey och jag blev hemma och hörde på bra musik, googlade resor och planerade inredning.

Senare på lördags kvällen då vi hela gänget var samlade under samma tak så fixade vi till en family dinner och det är så roligt  ibland att sitta och äta tillsammans i och med att det blir inte så ofta mera då alla har så mycket eget program. Sen började vi se på en film med Mikko men vi orkade inte se den till slut (den var inte i min smak). När vi ser på film tillsammans så får han välja för han orkar inte med mina val av filmer som oftast är thrillers.

Idag söndag så for Mikko och Jaromir till stugan och städa undan tillsammans med Angelica och Robin för jag var ännu lite krasslig i halsen så jag ville vara hemma. Michelle skulle jobba några timmar i simhallen så jag skulle söka henne därifrån på dagen och sen ville hon att vi 2 skulle gå på marknad en sväng. Efter att vi gått runt en stund vid Aura å så for vi på en kopp kaffe till Espresso house innan vi for hem.




 Oj vad dessa tvålar doftade gott då man gick förbi för att inte tala om doften från dessa donitser som var dekorerade till bristningsgränsen.






Jaromir skulle ta sin Suzuki pv med hit till Åbo idag som han skall börja fixa på nu under vintern . Han har ännu ett prov kvar innan han får mopedkortet så om han klarar det så kanske han lite hinner köra innan halkan kommer. 

Ni kan gissa att  här är en lycklig kille hemma nu som är ett riktigt litet steg från att ha mopedkortet i bakfickan och att han snart får börja ragga runt med sin dröm moped som han fick i somrars då han blev 15 år.




Dit for det veckoslutet men jag har ännu ledigt till torsdagen så jag tror jag förlänger mitt veckoslut medan  dom andra får välkomna vardagen i morgon.

För Michelle betyder det  prov vecka och mycket läsande , Jaromir kommer greja med mopeden och Mikko har mycket jobb så jag får väl hitta på något roligt för mig själv då när jag är ledig utan dåligt samvete då resten av familyn har så fullt upp.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar