torsdag 1 december 2022

Michelle kör bil

Det har varit en massa dagar som har olika tema namn som tex Singles day (rea), Black friday, Köpfri dag som var den 24 november efter julen blir det mellandags rea osv men idag är det min dag nämligen "Lissu´s ljusa torsdag" och då undrar ni då säkert att vad är det för en dag.



                                            Jätte fint på Gröna Lund

Det är nämligen så att jag gick över landgången idag och min ledighet kan börja så tycker nog att jag också kan ha en egen dag bland alla dessa andra tema dagar. 




                                    Denna vackra jul kula mötte mig i Åbo centrum

Skönt att igen komma ut i friheten efter en vecka ombord. Tempot har denna veckan varit varierande men det är nog hela tiden en massa saker att göra inom städ branchen. Sen är folk sjuka och man kör med för lite kapacitet så man gör egentligen dom andras jobb också. 



Vet att det nuförtiden är lite så över allt både på sjön och iland att det körs med för lite folk. Behöver bara se på Mikko, han skall hinna vara på kontoret och sen då det fattas chaufförer då får han snällt sätta sig i ratten och göra deras jobb och då blir kontors jobbet lidande och arbetsdagen blir lång. Det blir till slut en ond cirkel som kan sluta ganska illa , nämligen väggen kan hastigare än man tror komma emot. Så fast man hur mycket tycker om att jobba så skall man nog också lyssna på vad kroppen ger för varnings signaler för ingen av oss är robotar och orkar med hur mycket press som helst.

Vi är lyckligt lottade för vi kan unna oss fina semestrar, hotellnätter, stugliv, njuta med båten i skärgården m.m som tack för att vi jobbar arslet av oss. Skulle vi inte jobba så hårt som vi gör så skulle vi inte heller kunna göra dessa roliga saker. Så länge kroppen orkar med detta tempo så kör vi för vi gillar ett liv fullt av äventyr.



Idag då jag kom hem så fick min family försenade lilla juls gåvor. Michelle och Angelica fick Rituals kalendern medan Mikko och Jaromir fick den med Lakritspipor , själv är jag utan. Skulle ha velat ha Lumenes julkalender men den var slut ombord på Glory.



På eftermiddagen förde jag vår bil på den årliga servicen så nu är bilen och jag redo att styra nosen mot Himos i morgon ( fredag), det skall bli så roligt efter en lång paus. Det blir ett veckoslut då vår family vill göra egna saker och som sagt det passar oss. Frågade hela teamet om någon ville komma med då jag åker upp till Himos men ingen var intresserad. Mikko hade julfest med simföreningen på lördag och så har han sin ishockey som han brinner för, Jaromir ville bara chilla hemma och Michelle skulle på julmarknad med sina kompisar så med det veckosluts programmet är vi alla nöjda och glada.

Tror till och med att jag får mera gjort i Villa Virta  då jag får städa/ julpynta i lugn och ro än att vi alla rusar där om varandra och jag blir irriterad att någon är i vägen då jag kommer susande med dammsugaren. Vi hinner nog upp dit ännu tillsammans under denna vintersäsong , för man kan skida i Himos till sista april.

Nu skall jag laga det mysigt åt min family för dom kommer att fira julen där och jag får som sagt tycka synd om mig själv i min hytt på julafton. Vi har hunnit fira några jular i Himos och där har vi nog fått den rätta julstämningen med mycket snö, julbastu, klappar, julgubbe, julgran, vackert uppdukat julbord, jul kul i skid/pulkbacken, suttit ute och grillat, njutit av stämningen vid backarna och haft så roligt. Men det blir flera jular och i nästa jul skall jag försöka få ledigt till julen. Vi har ganska många jular framför som vi måste jobba för dom infaller på vår arbetsvecka.

Hade faktiskt tänkt fortsätta skriva om "Vår kryssning i Karibien" med tema Halloween men det får bli i morron. Sen kommer jag nog ösa på av vinterbilder och myspys från Himos också.



Köpte små granar från Ikea som pryder vårt hem. En del av dom har jag pyntat med små batteri slingor och en del har dessa små trä stjärnor. Sen köpte jag vanliga påsar som dom får stå i. Jätte mysigt. Sen skall jag skriva ett skilt inlägg om mina andra mysiga juldekorationer som jag pysslat. 

Som sagt jag har inte mycket julpyssel men less is more och färgerna är trä, svart och vit. Brukar aldrig pynta med rött till julen.

Råkade somna en stund på kvällen och nu sitter jag här mitt i natten hur pigg som helst. Men måste försöka få en blund för klockan ringer 7 då skall jag först köra Jaromir till skolan och sen Michelle till Kaarina därifrån hon tar bussen till Pargas och sen 3 timmar till Himos.

 Nästa termin från vi hoppas att hon har körkort då hon fyller 17 år och kan ta sig till Pargas själv för vi skall söka om special tillstånd  åt henne. Vi har möjlighet att ansöka i och med att hennes skolväg blir över en timme då hon måste åka med 2 bussar , en in till stan och sen därifrån till Pargas.





Så nu har hon börjat övningsköra våran "Lilla Lelle" och hon kan nog inte få en bättre lärare utan det är vår familjs lugna filbunke Mikko som är hennes lärare. Lyfter hatten att han orkar med det ännu till utöver alla andra aktiviteter han är involverad i plus ett stressigt jobb. Hon kör med vår äldre bil som är manual för den andra är automat och det godkänns inte i bilskolan.

Ps En sak som jag absolut skall göra då jag är ensam i stugan detta veckoslut det är att se på en massa julfilmer från Netflix. Förra ledigheten hann jag med 3st och ikväll började jag på en ny. Ett ganska stort kast från att jag är en stor konsumerare av thrillers/skräck filmer till att jag kan sitta och gråta till dessa vackra julfilmer fulla av romantik och ordentlig julstämning. De e Lissu de!!!









 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar