torsdag 10 februari 2022

Ny bytesdag

Kortare arbetsvecka och tillbaka hemma , trött men lycklig. Vet ju egentligen om denna vecka var så fysisk tung men det var så mycket nytt att tanka in i min ärthjärna så tror det är det som gör att man är helt urlakad.

Men visst fasen är hon fin vår nya skönhet som snart kommer släppa trossarna och börja köra  mellan Finland/Sverige. Ju mera man går runt och ser på alla små detaljer desto mera börjar jag tycka om henne , kan nog säga att jag älskar Glory. Känner på mig att bara vi kommer igång ordentligt så blir det nog " Glory days".



Lite ovant att komma hem på morgonen då jag nu över 9 år haft byte på kvällarna och enligt schema kommer min nya bytesdag vara torsdag. Då jag började på Grace så var min bytesdag måndag och nu på senaste tiden bytte jag på tisdag. Många kanske undrar om det är så stor skillnad vilken dag man byter , kan inte prata för andra men jag tycker det är skillnad. Skulle jag få välja så skulle jag ha tisdag som bytesdag för då har du lite tid förrän det är veckoslut både på lediga veckan och arbetsveckan. 

Nu när jag kommer hem på torsdag så är det direkt veckoslut och tror nog att då Glory börjar köra så har vi nog så otroligt med jobb så man kommer nog vara som en trasa då man kommer hem och sen brukar vi ofta fara till stugan på fredag så det blir ungefär att man kommer hem och byter kassen. Då jag kom hem på tisdag så hade jag några dagar att varva ner innan det var dags för veckoslut och packande till stugan.

Det som förstås är bra efter veckoslutet om jag tex vill flyga till Gdansk något tag så passar det bra att åka fast från måndag-onsdag och då brukar också flygen vara mycket billigare , likaså hotellprisen är mycket lägre på vardagar. Så nog blir det bra bara jag vänjer mig med min nya bytes dag.

När jag kom hem så hade mitt hemma team som vanlig haft bråttom på morgonen då dom farit iväg till skolan/jobb så där var diskhon full med disk , likaså köksbordet svämmade över av disk , obäddade sängar m.m så det kommer vara lite ovant att komma hem på morgonen när jag nu försökt lära  dom att plocka undan innan jag kommer hem på kvällen. Nu vet jag vad som kommer vänta mig hemma efter en tuff arbetsvecka , det kommer betyda att jag direkt får sätta igång och städa också hemma. Men kanske jag ändå är så uppvarvad efter arbetsveckan så det går av bara farten då jag öppnar dörren , tar ett huj så har jag hemmet fint städat inför veckoslutet.

Kom hem på förmiddagen och efter jag plockat undan så for jag och veckoslutshandlade så jag har allt klart till veckoslutet. På fredag blir det att bara ta det lugnt och fortsätta se på mn favoritserie You.



 


Som sagt så får ni tyvärr inte se  bilder inifrån Glory ännu fast jag vet att många väntar med spänning ,  jag vill också gärna dela med mig och visa hur fin hon är  men några veckor till innan jag kan publicera något här. Såg i alla fall på Fb att Viking Line Åland och Viking Line Suomi hade publicerat ett inlägg med några foton från Glory och  jag hade kommit  med på bild ( fniss). Klicka på länken om ni ville se  Viking Glory

 Sitter nu hemma och försöker smälta allt jag får vara med om ,  väntar  verkligen med spänning då allt är fixat klart och hon står redo att ta sin första tur ut från Åbo hamn med förväntansfulla passagerare. Skall bli så spännande vad folk tycker om Glory , själv som sagt så är det helt min båt. Så otroligt fint inredd , en massa små fina detaljer som man sett nu då man haft tid att gå runt och se efter arbetsdagen. Roligt att sätta sig ner och fiilistellä som man säger på finska. Satt en kväll i restaurangen och njöt av allt jag såg omkring fast där finns mycket som skall finslipas , sen tycker jag om då det finns en massa mysiga ställen där man kan sitta ner och bara som sagt njuta av allt vad man ser.

Enligt min egen smak så tror jag den roterande restaurangen högst uppe på deck 12 tror jag det var , den kommer verkligen bli en succe. Tänk vad kul att tex  ordna fast en resa med ett gäng kompisar och hyra just denna roterande restaurang , äta gott , umgås och ha roligt. 

Jag sitter själv redan och ser på resor för vill nu direkt visa denna skönhet åt min family och jag vill också själv vara som passagerare. Tror inte många som jobbar på sjön är lika intresserad av dessa kryssningar som jag och tror verkligen Glory kommer att bli vår familjs favorit båt. Den har just allt det där lilla extra som vi är van med då vi kryssar i Karibien fast förstås i mindre skala och allt kan den ju inte ha som dessa mega stora Oasis klass fartygen som vi brukar kryssa med. 


I och med att vi nu i februari inte kom oss iväg på Karibien (lyx) kryssning med Oasis of the Seas så kan vi stolt säga att vi far med Glory istället på en 24 timmars lyxkryssning här på Östersjön. Visst är det ju förstås två helt olika fartyg att kryssa med och två olika platser att kryssa på . Men vår skärgård är superfin och likaså Glory så det blir nog bra det här. Sen är det mycket bekvämare att åka ner till Åbo terminal och gå ombord på Glory än att flyga till Miami och gå ombord på Oasis.

Nu tror ni säkert att jag slutat längta efter vår Karibien kryssning nu då det är mycket Glory  men då tror ni nog fel , längtar varje dag till vår kryssning over there för det är något som är helt vår grej men då läget är som det är så är vi jätte glad att vi har Glory nu tills vi hoppeligen kryssar med Allure of the Seas i höst.

Nu talar jag igen för mig för vet inte hur ni andra mår för tillfället men jag känner att detta kommer bli mitt år. Det är så så många pusselbitar som fallit på plats och nu känns det äntligen som pusslet börjar vara färdigt.

På fredag  kommer jag skriva en sak på bloggen som ni säkert vill läsa , spännande eller hur. Lite skall jag ännu hålla er på spänn för jag är själv ännu helt omtumlad , det har varit mycket nu som ger mig sådan energi och glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar