fredag 4 februari 2022

Värmeslinga till vaken

Det är roligt med flera arbetsplatser , man får vidga sina vyer , lära känna nya människor och se hur det är att jobba med något annat utöver sitt eget jobb. Tycker det är så otroligt skoj att ha möjlighet att få vara inhoppare på olika dagis. Får träffa en massa härliga kidz och vuxna , har fått massor med nya bekanta.

Jobbade nu denna vecka 2 dagar extra på ett dagis och till gåva kom jag hem med dessa fina teckningar , tack igen för denna gång kommer nog igen då ni behöver hjälp. 



Men före jag hinner och hjälpa till på något dagis så skall  jag först till min nya arbetsplats på jobb , Viking Glory anländer nämligen till Åbo  

Före söndag  så skall jag med Mikko till Ruissalo spa , vi skall koppla av och tanka ny energi  , kidzen hade ingen lust att följa med. 

Köpte en liten överraskning åt Mikko innan jag åkte till hotellet.




Det är verkligen lyx att ha ett Spa hotell så nära där vi bor , tar oss ca 20 min att komma  åkande hit och Ruissalo är så fin året om. Det som är så mysigt att komma hit vintertid är att man kan vinterbada där. 




Det är skönt då man är nere på spa avdelningen och mellan varven kan gå ut i havet och doppa sig. Dom har en gång ner till  vaket som har värmeslinga så det är inte halt att gå ner till bryggan.




Vi tycker om att nu som då göra något så där helt spontant , i och  med att vi båda jobbar mycket så tycker vi om att unna oss hotellnätter nu som då. Nu tyckte jag det passade bra då jag jobbat extra  på dagis att unna oss en hotell natt så här före Glory starten.

 Meddela åt Mikko att jag bokade hotellnatt på fredag i Ruissalo spa och för han var det helt okej. Jag fixade allt färdigt hemma och körde sen hit då man fick checka in kl 15 och han kom direkt från jobbet.



Hotellet är helt fint tycker jag  och dom gör små uppdateringar hela tiden här ,  spa avdelningen är också helt bra. Alltid lugnt och skönt har vi haft då vi varit och simmat , ibland  har vi nästan haft hela spa avdelningen helt för oss själva. Ett plus är som sagt att man har möjlighet att simma i havet året om.

Jag hade bokat ett sk regular room mot innergården åt oss men då jag kom hit och checkade in så uppgraderade hon mig till ett större rum med balkong , alltid roligt med överraskningar. Jag har en gång förut blivit uppgraderat då jag kommit hit , hade bokat rum mot innergården men fick rum med havsutsikt. 



Har ett mål att något tag kunna bo i sviten som dom har högst upp med egen bastu , bubbelpool och balkong. Kanske man borde börja planera sin födelsedag, brukar alltid köpa gåva åt mig själv som ofta är en hotell natt på något ställe som jag tycker är fint. Därför är det så roligt att jobba extra så kan jag just drömma och ha mina mål.

Då vi kom hit for vi direkt till spa avdelningen för hade bokat bord till kl 19 då skulle vi och äta. Lite jobbigt med dessa restaurang begränsningar hoppas det är snart ett minne blott och dom kan ha längre öppet.




Det var passligt med folk i spa fast det var fredag kväll ingen trängsel alls. Så det blev att njuta i jacuzzin , vi doppade oss 2 ggr i havet och sen njöt av bastubad. 

Det blev lite knappt med tid i spa då vi skulle och äta men vi brukar göra så att då vi checkar ut från hotellet följande dag så för vi sakerna i bilen och blir ofta ett par tre timmar och Spa:ar innan vi åker hem. Så skall vi göra i morron också.

Det som också är en fördel att vara på hotell då det är så här lugnt att man inte behöver trängas eller typ vänta på maten. Nu då vi kom till restaurangen så kom servitrisen hastigt till vårt bord och räckte inte länge så fick vi maten. Bra service och god mat så vi var jätte nöjda.




 


Ni kan gissa att det var 2 personer som somnade gott i ny bäddad säng med krispiga lakan efter att spenderat några timmar i Spa och efter det njutit av en god middag.

Tänkte fortsätta se på en serie (You) som jag kollar på Netflix men orkade inte ens öppna datan då vi kom till rummet. Såg en liten stund på TV  och somnade som två små "grissen" (grisar) efter det.  

Alltså hur kan det vara så härligt med hotellnätter gång efter gång efter gång , jag blir ALDRIG trött på det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar