måndag 14 februari 2022

Firade vändagen med sorg , glädje och "Överimunkit"

 Det är med sorg och glädje jag skriver dessa ord : Glad Vändag / Happy Valentines Day. 

Denna dag är egentligen en dag som skall vara full av glädje och full av röda hjärtan , en dag vi skall kramas , en dag att skicka vändagskort eller ge bort en liten fin gåva.



Vet att det finns en gåva som aldrig kom fram till en flicka år 2018 , den är än i denna dag oöppnad. Hennes pojkvän skulle ge henne en Valentines gåva efter han slutat skolan men tyvärr kom han aldrig  hem efter den skoldagen. Dessa rader låter kanske som dom kommer från en bok och allt blev bra till slut men tyvärr blev inget mera  bra  efter denna dag i verkliga livet.

 Valentines day kommer alltid vara förknippad med den tragiska dagen då 17 människor miste livet i skolskjutningen i Parkland , Florida. En av dom som miste livet var pojken som skulle ge gåvan till sin flickvän , pojken hade ett namn ,Nick. Nick hade en familj vars liv slogs i spillror på bara några minuter och Valentines day kommer aldrig mera vara sig lik för dom. Nick miste livet en månad innan han skulle kliva in i vuxenlivet och fylla 18. Min kompis Annika och hennes familj hade mist en familjemedlem.

Ännu efter 4 år så kommer tankar ibland att detta kan inte egentligen vara sant  men tyvärr så är allt detta sant och ingen dröm.

Kan än i denna dag minnas så klart och tydligt  för fyra år sedan då jag sitter och ser på tv att det hänt en skolskjutning i Florida , ser skolans namn och blir  direkt påmind att där går Annikas pojkar i skolan. Alltså denna ovisshet innan allt blev klart vad som hänt inne i skolan och hur det gått för hennes pojkar var jätte jobbig och sen brast det då jag läste nyheten att ena hennes pojke inte mera kommer hem. Vi skulle börja vår Usa resa 4 dagar efter denna sorgliga nyhet , så det var med tunga steg vi klev ombord på flyget. 

Men idag fyra år senare känns det skönt att vi var med den tunga dagen och ta farväl av Nick likaså att få träffa Annika och hennes familj just då mitt i denna tragedi och få krama om dom och vara nära. Vi var lite fundersamma hur vår kryssning skulle bli då man plötslig får en sådan nyhet , men vi hade det bra och Nick var jätte duktig simmare så vi bestämde att vi hedrar honom med att simma så mycket vi bara hinner på vår kryssning och det gjorde vi.

Det var meningen att vi nu skulle ha träffat dom innan vår kryssning nu här i februari men när vi nu flyttade fram resan så hoppas jag att vi ses i höst istället  efter en paus på 2 år. 

Tänker på er jätte mycket idag  Annika, M och A  . Kommer många tankar då jag ser på detta  foto men en sak som gör mig glad trots det tragiska är att  dom ser så glada ut  och ler mot oss . Tror också idag att  alla ler åt oss med sitt största leende , vinkar och skickar slängkyssar från dom rosa molnen där dom firar vändagen.tillsammans . (Hoppas Annika det var okej att jag lånade bilden) 

Nick hittar ni på nedre raden , 3:a från höger , en stilig, ung man som skulle haft hela livet framför.



Valentines day kommer alltid vara  jätte tudelad för mig ,  en dag med glädje  men också en dag som alltid gör sen påmind vad som hände i Parkland, Florida.

Men fast denna dag påminner om tragedin så har vi också haft en kul dag. Mikko kunde tyvärr inte fira vändagen med oss för han for till Björneborg och hjälpa till då hans pappa nu flyttar till ett familjeboende. 

Såg en  jätte rolig ide på Fb idag  som vi antagligen kommer ta till tradition här hemma på vändagen . Dom sålde sk " Överimunkit" i Kuppis Citymarket men jag orkade inte åka dit och köpa så jag bestämde att jag åker  till Lidl som vi har här nära  och köper munkar, donitser + lösgodis  och så tar vi lite familyfun och lagar våra egna "Överimunkit".





Tycker det är så roligt då kidzen ännu gärna är med på en massa skoj som jag hittar på fast dom redan är i tonåren. Jag plockade fram allt och så började vi pynta våra munkar till riktiga sockerbomber så jag börja mera och mera förstå varför dessa kallas till "Överimunkit". Ni tänker säkert att kan man verkligen äta något sådant utan att börja spy , jo det kan man men lovar efter en "Överimunk" så får man garanterat sockerkoma! 



Om ni är lite tröga så ät en sådan munk och jag lovar ni går på högvarv , vi satt och gapskratta åt Jaromir som fick en ordentlig sockerkick och började hitta på sånger. Sjöng för fulla muggar och trummade på bordet så jag trodde vi skulle vara utan köksbord efter detta men som tur står det ännu stadigt. Alltså vi hade så roligt .

 Låter kanske barnsligt men tror detta  kan vara en kul grej om dom bjuder hem kompisar att tex ordna en liten tävling , bästa dekorerade "Överimunken"  vinner ett presentkort till typ Hesburger eller Mc Donalds. Sen har man hela gänget i sockerkoma istället för att dom är i fyllan. Smart eller hur?!?

Till slut får ni se våra vändags "Överimunkar " och med dom vill vi önska en sockersöt Vändag åt er alla!!!


Jaromirs "Överimunk



Michelles "Överimunk" x2





Min "Överimunk"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar